Εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια - Ερευνώνται και οι ενέργειες των πρυτανικών αρχών

Εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια - Ερευνώνται και οι ενέργειες των πρυτανικών αρχών

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Νικόλαο Μαργαρίτη, ο οποίος αναμένεται να καλέσει άμεσα για μαρτυρική κατάθεση εκπροσώπους των πρυτανικών αρχών

asoee-arthrou
Οι ενέργειες των πρυτανικών αρχών για την αποτροπή των καταλήψεων στα Πανεπιστήμια μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα, σύμφωνα με παραγγελία για διενέργεια ποινικής έρευνας που έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Νικόλαο Μαργαρίτη, ο οποίος αναμένεται να καλέσει άμεσα για μαρτυρική κατάθεση, λόγω και του κατεπείγοντος χαρακτήρας της έρευνας, εκπροσώπους των πρυτανικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνάς του ο εισαγγελέας θα «ψάξει» τόσο ευθύνες εκείνων που συμμετέχουν στις καταλήψεις, όσο και τυχόν ευθύνες άλλων προσώπων.

Για το λόγο αυτό θα αναζητήσει τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι αρμόδιες πρυτανικές αρχές για την αποτροπή των καταλήψεων καθώς τις ενέργειές τους μετά τις καταλήψεις στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους.

Κλείσιμο
Η εισαγγελική έρευνα που τώρα ξεκινά, στρέφεται προς κάθε κατεύθυνση και υπό διερεύνηση είναι η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων όπως διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία και παράβαση καθήκοντος.


Ειδήσεις σήμερα:

Άγιος Παντελεήμονας: Ασύλληπτος ο δράκος των ασανσέρ - Αλλοδαπό νεαρό που μιλά σπαστά ελληνικά αναζητά η ΕΛΑΣ

Γεωργία: Η απίστευτη ιστορία των διδύμων που χωρίστηκαν στη γέννα και βρέθηκαν μέσω TikTok

Ταϊλάνδη: Viral το βίντεο με Ταϊλανδέζα να βγάζει βόλτα το λιονταράκι της... μέσα σε μια Bentley
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης