Έψαχναν για όπλα και βρήκαν αρχαιότητες στο Μυλοπόταμο

Έψαχναν για όπλα και βρήκαν αρχαιότητες στο Μυλοπόταμο

Οι Αρχές ανακάλυψαν ότι ο 56χρονος ότι έκανε λαθρανασκαφές και είχε στην κατοχή του αρχαία αντικείμενα

xeiropedes_21_3
Απρόσμενη τροπή πήρε η έρευνα για παράνομη οπλοκατοχή που έκαναν οι αστυνομικοί του Τ.Α.Ε. σε ένα αυτοκίνητο με οδηγό έναν 56χρονο Έλληνα σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, καθώς αποκαλύφθηκε ότι έκανε λαθρανασκαφές και είχε στην κατοχή του αρχαία αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί πέρασαν αρχικά χειροπέδες στον 56χρονο, επειδή βρήκαν πάνω του φυσίγγια και κάλυκες πυροβόλου όπλου. Στη συνέχεια, άνδρες της Ασφάλειας που ανέλαβαν την προανάκριση ερεύνησαν το σπίτι του, όπου δεν βρήκαν όπλα, αλλά ένα μπρούτζινο ειδώλιο, 122 αρχαία νομίσματα, δυο μικρές σφραγίδες και πλήθος κεραμικά θραύσματα, πετρώματα, μεταλλικούς κρίκους, μεταλλικά σφαιρίδια και άλλα μικροαντικείμενα.

Ο δράστης δεν αποκάλυψε πώς βρέθηκαν στα χέρια του, ωστόσο ο ανιχνευτής μετάλλων και τα σκαπτικά εργαλεία που υπήρχαν στο σπίτι και κατασχέθηκαν επιβεβαίωναν ότι πρόκειται για ευρήματα που προέρχονταν από λαθρανασκαφές. Οι αρχαιότητες παρελήφθησαν από την Αρχαιολογική Υπηρεσία Ρεθύμνου που τα εξετάζει για να εκτιμήσει την αξία και την προέλευσή τους, ενώ ο 56χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Είχε πιστόλι στο φορτηγάκι του

Στο πλαίσιο στοχευμένης έρευνας που έγινε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο αγροτικό φορτηγάκι που οδηγούσε ένας Έλληνας σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, το απόγευμα της Τρίτης, βρέθηκε ένα πιστόλι με 13 φυσίγγια στον γεμιστήρα, το οποίο κατασχέθηκε και παραδόθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση. Ο κάτοχός του συνελήφθη και προσήχθη στην Ασφάλεια που διενεργεί προανάκριση για τυχόν εμπλοκή του σε άλλες παρανομίες και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου.



Ειδήσεις σήμερα:

Διακήρυξη φιλικών σχέσεων ανακοινώνουν σήμερα Μητσοτάκης και Ερντογάν: Οι συμφωνίες και οι επόμενες συναντήσεις

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας των διδύμων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη με την ξαδέρφη τους: «Δεν θα ακούσω “μπαμπά μου, μπαμπάκα μου, θειούλη μου”»

«Η συμμετοχή αφορούσε μόνο εκρήξεις σε ATM»: Όλη η απολογία του τράπερ Don Leon
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης