Κάλυμνος: Έχτισε αρχαιότητες στους τοίχους του σπιτιού του - Δείτε φωτογραφίες

Κάλυμνος: Έχτισε αρχαιότητες στους τοίχους του σπιτιού του - Δείτε φωτογραφίες

Βρέθηκαν τμήματα μαρμάρινων κατασκευών εντοιχισμένα σε διάφορα σημεία του οικήματος που είχε κτίσει και είναι άγνωστο ακόμη πού τα είχε βρει

Kalimnos_1
Έκθαμβοι έμειναν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, όταν μπήκαν στο σπίτι ενός Έλληνα στην Κάλυμνο για να κάνουν έρευνα έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων που είχαν συλλέξει για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων, καθώς βρήκαν αρχαία αντικείμενα ενσωματωμένα στην... τοιχοποιία!

Κατά την διάρκεια της έρευνας που έγινε στην κατοικία του υπόπτου, βρέθηκαν τμήματα μαρμάρινων κατασκευών εντοιχισμένα σε διάφορα σημεία του οικήματος που είχε κτίσει και είναι άγνωστο ακόμη πού τα είχε βρει. Ακόμη, κατασχέθηκαν έξι αρχαίοι πήλινοι αμφορείς και τμήματα αμφορέων διαφόρων διαστάσεων, καθώς και επτά μαρμάρινα αντικείμενα και ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής.

kalimnos_2


Όλα τα αρχαία αντικείμενα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου και φυλάσσονται για να παραδοθούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων που θα τα χρονολογήσει και θα εκτιμήσει την αξία και την προέλευσή τους.

Όσο γι' αυτά που είναι αδύνατο να αποσπαστούν από το κτίριο, εφαρμόστηκε κατάσχεση με μεσεγγύηση από τον δράστη, ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων και οπλοκατοχή.

kalimnos_3




Ειδήσεις σήμερα:

Η άνοδος στην εξουσία του Αντόνιο Κόστα, τα αμφιλεγόμενα project του και το σκάνδαλο διαφθοράς που τον «γκρέμισε»

Τα δύο ερωτήματα που θα ρίξουν φως στη δολοφονία της 23χρονης Φαίης

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Καταιγίδες και σήμερα - Δεύτερος γύρος κακοκαιρίας από Κυριακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης