Πίστευε ότι συνομιλούσε με υπάλληλος της τράπεζας στην οποία διατηρεί λογαριασμό ένας 68χρονος συνταξιούχος από τη Φλώρινα, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν παρά απατεώνας, ο οποίος κατάφερε μαζί με μια συνεργό του να βάλουν «χέρι» στις καταθέσεις του και να μεταφέρουν σε... δόσεις συνολικά 11.940 ευρώ.
Ο 68χρονος κατήγγειλε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του την Πέμπτη ένας άγνωστος, ο οποίος του ζήτησε να επιβεβαιώσει τον αριθμό του λογαριασμού του και στη συνέχεια του έστειλε μηνύματα για να καταχωρήσει τους κωδικούς e-banking του. Όταν ο συνταξιούχος το έκανε, διαπίστωσε έντρομος ότι έγιναν τρεις διαδοχικές μεταφορές ποσών ύψους 2.980, 4.480 και 4.480 ευρώ σε δύο άλλους λογαριασμούς.
Μετά από αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 34χρονου Έλληνα και μίας 25χρονης Ελληνίδας, οι οποίοι είναι οι κάτοχοι των τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους μεταφέρθηκαν τα χρήματα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτηκαι παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων, η οποία υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον σπάνιο γεγονός για την Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία της, τα τελευταία χρόνια, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.