Βαρουφάκης: «Με τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι» η επιστροφή του - Πώς «διαβάζουν» στο ΜΕΡΑ25 τις δημοσκοπήσεις

Βαρουφάκης: «Με τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι» η επιστροφή του - Πώς «διαβάζουν» στο ΜΕΡΑ25 τις δημοσκοπήσεις

Τι είπε για την επίθεση στα Εξάρχεια - Ενισχυμένο φαίνεται το ΜΕΡΑ25 σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της MRB

varoyfakis_spasimo_arthro
Το πρωί της Τρίτης, οι τηλεθεατές άναψαν την τηλεόραση τους και για πρώτη φορά είδαν στους δέκτες τους, την εικόνα ενός πολιτικού αρχηγού που έχει υποστεί στο κέντρο της πρωτεύουσας έναν βάναυσο ξυλοδαρμό. Τα χτυπήματα στο πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη, είναι εμφανή, έχει μώλωπες σε όλο το πρόσωπο, η μύτη του ήταν μπανταρισμένη. Ο ίδιος, αν και θέλει να εμφανίζεται με ηθικό ακμαίο, ήταν καταβεβλημένος, ενδεχομένως ακόμη σοκαρισμένος.

Μπορεί ο ίδιος να νιώθει άβολα όταν η συζήτηση επικεντρώνεται στην επίθεση που δέχθηκε, όμως αποτελεί ένα θέμα που απασχολεί έντονα την δημόσια σφαίρα. Στην χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη, περιέγραψε τις σκηνές βίας που βίωσε. Ο δράστης της επίθεσης, αφού τον έσπρωχνε και τον έβριζε του έριξε την πρώτη γροθιά. Σαστισμένος, δέχεται κι άλλες ώσπου χάνει την ισορροπία του και πέφτει κάτω. Στο σημείο αυτό δέχεται και κλωτσιές στο πρόσωπο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cr5wic49htgp)


Κλείσιμο
Παρόλα αυτά, ο Γιάνης Βαρουφάκης, επέστρεψε ουσιαστικά στην καθημερινότητα του. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στην χθεσινή Πολιτική Γραμματεία οι σύντροφοί του τον υποδέχθηκαν με έναν ιδιαίτερα θερμό και συγκινητικό τρόπο. Του ευχήθηκαν περαστικά και του έδωσαν τα συγχαρητήρια τους για τον χειρισμό του περιστατικού. Ο ίδιος, επέμεινε για άλλη μια φορά, ότι το βασικό ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι το δυστύχημα στα Τέμπη. Στο πλαίσιο αυτό, το ΜΕΡΑ25, παρουσίασε τις δικές του θέσεις για τους εθνικούς σιδηρόδρομους. Σήμερα άλλωστε, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Την ίδια ώρα, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δεν περνούν απαρατήρητα από το ΜΕΡΑ25. Στη χθεσινή δημοσκόπηση της MRB, το ΜΕΡΑ25 φαίνεται ενισχυμένο. Παρότι τα στελέχη του κόμματος επισημαίνουν ότι δεν συμμερίζονται απόλυτα τα όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, καθώς δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο «ρεύμα» που υποστηρίζουν ότι βλέπουν στην κοινωνία μέσα από τις κινητοποιήσεις και τον κόσμο που τους πλησιάζει στον «δρόμο». Στέλεχος του κόμματος, μιλώντας στο protothema.gr, εκτιμά ότι οι πολίτες κοιτάζουν προς το κόμμα αφού έχει αρχίσει να επιστρέφει το θέμα της απάνθρωπος λιτότητας στον δημόσιο διάλογο, οπότε – όπως λέει – είναι αναμενόμενο το κόμμα που έχει αντιμνημονιακή πολιτική ως βάση του να κερδίζει το ενδιαφέρον.

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι αυτή η ιδιαίτερα δυσάρεστη περιπέτεια καταφερει να «πείσει» τον Γιάνη Βαρουφάκη να κυκλοφορεί με την συνοδεία της αστυνομικής του φρουράς. Όπως είπε, χαριτολογώντας, η σύζυγος του Δανάη του το επέβαλε. «Μου έχει βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1. Ο ίδιος, μίλησε και για τους δράστες, λέγοντας ότι θυμάται ακριβώς τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που τον χτύπησε. Είπε ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιηθεί ένας συγκεκριμένος πολιτικός χώρος, επειδή κάποιοι λειτουργούν με όρους «μπράβων».

Ωστόσο, η επιμονή του Γιάνη Βαρουφάκη να αποκαλεί «μπράβους» τους δράστες έγινε αφορμή μιας νέας αντιπαράθεσης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. «Αυτά περι μπράβων είναι τα γνωστά "παραμύθια" που σερβίρει ο κ. Βαρουφάκης με πολύ μεγάλη άνεση», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι ο κ. Βαρουφάκης μετατρέπει την τρισάθλια επίθεση σε βάρος του σε πολιτικό σόου για να μπει στη Βουλή. Η απάντηση στα όσα του καταλόγισε ο κ. Θεοδωρικάκος ήρθε από τον εκπρόσωπο τύπου του ΜΕΡΑ25, Έρικ – Μιλτιάδη Έντμαν, ο οποίος είπε ότι ο αρμόδιος υπουργός, επιμένει στην εργαλειοποίηση της επίθεσης. «Το ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση το αφήνουμε στην Δικαιοσύνη, και το ποιος έχει βρει ευκαιρία για πολιτικό σόου το αφήνουμε στη κρίση του λαού», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσίπρας: Αναλογικές οι ευθύνες για τα Τέμπη, «ηθικό ασυμβίβαστο» για τον Ντογιάκο

Ασφαλής επανεκκίνηση τρένων και ταχεία απόδοση ευθυνών από την κυβέρνηση για να καλύψει τις δημοσκοπικές απώλειες

Σε τροχιά κλιμάκωσης οι σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας μετά το «θερμό» επεισόδιο με το drone
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης