Έφοδο στα γραφεία του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας πραγματοποίησαν την Τρίτη στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ξεκινήσει η υπηρεσία για τον εντοπισμό στοιχείων (εγγράφων και ηχογραφημένων συνομιλιών), τα οποία θα συμβάλλουν στην έρευνα προσδιορισμού των αιτιών που οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Η διαδικασία αυτεπάγγελτης έρευνας της ΡΑΣ για τα συστήματα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο, ξεκίνησε από τις 3 Μαρτίου, όπως έκανε γνωστό σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.
Σε αυτήν ανάφερε πως θα εξετάσει την ορθή εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας από τον ΟΣΕ και τη Σιδηροδρομική Επιχείρηση Ηellenic Train AΕ.
Για την άμεση ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης έρευνας η Αρχή έχει ζητήσει τόσο από τον ΟΣΕ όσο και τηHellenic Train, όλα τα τεκμήρια και τα στοιχεία που θα βοηθήσουν την έρευνα που διεξάγει.
Παράλληλα, κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Μονάδας Ασφάλειας και Διαλειτουργικότητας της ΡΑΣ είχε βρεθεί την προηγούμενη εβδομάδα και στον τόπο του σοβαρότατου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
Η προηγμένη τεχνολογία της Dyson Spot+Scrub AI Robot αναλαμβάνει τη δύσκολη δουλειά και εμείς μπορούμε να απολαύσουμε ένα άνετο και πεντακάθαρο σπίτι, ακριβώς όπως το θέλουμε.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.