«Δεν ήξερα για τα ραντεβού με άντρες» λέει η σύζυγος του Βασίλη Γοργολίτσα που εισέβαλε στο Εφετείο

«Δεν ήξερα για τα ραντεβού με άντρες» λέει η σύζυγος του Βασίλη Γοργολίτσα που εισέβαλε στο Εφετείο

H κατάθεση της 27χρονης συζύγου του πρώην παίκτη του Greek Idol

gorgolitsas-4
Αποκαλυπτική για τη ζωή του Βασίλειου Γοργολίτσα, του παίκτη reality που στις 13 του περασμένου Αυγούστου «μπούκαρε» στο Εφετείο φορτωμένος με 1.5 εκατομμύριο ευρώ και ναρκωτικά, είναι η κατάθεση της 27χρονης συζύγου του όταν κλήθηκε από τον ανακριτή για να δώσει συμπληρωματικές εξηγήσεις στην έρευνα των αρχών που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και παρουσιάζει το protothema.gr. 

Η γυναίκα, ενώπιον του 9ου του ανακριτή του Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ερωτήθηκε για τον 34χρονο drug dealer και εκδιδόμενο σε «ροζ» σελίδα γνωριμιών για άνδρες, σύζυγο της, για τα χρήματα που βρέθηκαν, αλλά και τη ζωή του μαζί της. Αυτό που πραγματικά κάνει εντύπωση είναι πως αν και ο Γοργολίτσας κατείχε έναν πραγματικό θησαυρό, 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, η σύζυγός του τον περιγράφει ως άτομο που ζούσε φυσιολογικά χωρίς να κάνει σπατάλες. Για τα ψυχολογικά προβλήματα που φέρεται να αντιμετωπίζει είπε πως «τελευταίους μήνες πριν φύγω από το σπίτι, είχε πάθει μία εμμονή με τον Θεό. Έλεγε ότι βλέπει πράγματα όπως αγγέλους που κατεβαίνουν από τον ουρανό, έλεγε οτι τον είχε στείλει ο Θεός για να κάνει καλύτερο τον κόσμο. Δεν το έλεγε μόνο σε μένα αυτό, το έλεγε σε όλους» ενώ αποκαλύπτει πως τον επισκέφθηκε στη φυλακή και έχουν τηλεφωνική επαφή γιατί θέλει να μαθαίνει για τα παιδιά του « Με παίρνει τηλέφωνο για να με ρωτήσει πως είναι τα παιδιά και έχω πάει και σε επισκεπτήρια». Η 27χρονη αναφέρει οτι τις τελευταίες ημέρες, έχει φύγει από την ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού και έχει πάει σε κανονική πτέρυγα. Μάλιστα όπως λέει «Τον ρώτησα αν υπάρχουν και άτομα που τον πειράζουν και μου απάντησε πως δεν τον πειράζουν αλλά υπάρχουν άτομα περίεργα και φοβάται. Επίσης μου είπε ότι έχει τάσεις αυτοκτονίας». Τέλος, στην ερώτηση των αρχών αν γνώριζε για τις δραστηριότητες στην «ροζ» σελίδα και τα ραντεβού του Βασιλη Γοργολίτσα με άνδρες απάντησε χωρίς περιστροφές πως «Στην ερώτηση που μου κάνετε σας απαντώ ότι δεν τον ρώτησα για το αν εκδιδόταν με άντρες, το μόνο που τον ρώτησα ήταν «γιατί όλα αυτά»; Και εκείνος κατεβάζει το κεφάλι και μου λέει «συγγνώμη για όλα σε σένα και στα παιδιά μου».

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος του κρατούμενου κ. Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης τονίζει στο protothema.gr πως οι γνωματεύσεις των ιατρών και η κατάσταση της υγείας του κατηγορούμενου θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις. 
gorgolitsas_thema_mk

Όλη η κατάθεση 

Η 27χρονη σύζυγος του πρώην παίκτη του Greek Idol στις 10:15 της 12ης  Οκτωβρίου,ενώπιον του 9ου ανακριτή, ανέφερε τα εξής: 

Ερώτηση: Ποια η σχέση σας με το Βασίλειο Γοργολίτσα; 

Απάντηση: Είχαμε σχέση για πέντε χρόνια και μείναμε μαζί από όταν έμεινα έγκυος στο πρώτο μας παιδί. Είχαμε υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, αλλά από οσο γνωρίζω δεν είχε δηλωθεί στο δημαρχείο. Τα παιδιά που έχουμε με τον Βασίλειο Γοργολίτσα, τα έχει αναγνωρίσει και τα δύο και φαίνεται στην μερίδα του. Δεν θυμάμαι την διαδικασία της αναγνώρισης.

Ερώτηση: τι δουλειά κάνετε εσείς και τι δουλειά έκανε ο σύζυγός σας; Ποια είναι τα εισοδήματα από τις εργασίες σας; 

Απάντηση: Παρέχω υπηρεσίες αισθητικής, φτιάχνω νύχια και μαλλιά. Συνήθως έρχονται πελάτισσες στο σπίτι μου, αλλά όταν δεν έχουν τη δυνατότητα, μπορεί να πάω εγώ στο δικό της στο σπίτι. Βγάζω περίπου 1000 ευρω το μήνα. Ο σύζυγος μου ασχολούνταν με τη μουσική και το τραγούδι. Έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά. Συνήθως στις συμφωνίες που έκανε, δεν ήταν για ολόκληρη τη σεζόν, αλλά για κάποια βράδια. Στην ερώτηση που μου κάνετε αν μπορώ να σας αναφέρω κάποια μαγαζιά που δούλεψε ο σύζυγος μου, σας απαντώ ότι δεν θυμάμαι τα μαγαζιά που δούλεψε. Θυμάμαι μόνο ένα μαγαζί στην Ηλιούπολη σε καραόκε που τον είχαν βγάλει σε άφησα και τραγουδούσε όλο το βράδυ. Σχεδόν κάθε βράδυ μου έλεγε ότι έχει δουλειά και θα φύγει από το σπίτι. Ειδικά την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο. Δε γνωρίζω πόσα χρήματα αποκόμιζε από αυτή την ενασχόλησή του, δεν μου έλεγε και ούτε και εγώ τον ρώταγα. Όποτε τον είχα ρωτήσει, μπορεί και να νευρίαζε, οπότε το θεωρούσα απαγορευμένο θέμα. 

Ερώτηση: Είχατε διαπιστώσει ότι ο σύζυγός σας είχε πλεόνασμα χρημάτων τα οποία, να μην δικαιολογούνται από την εργασία του; Το είχατε συζητήσει μαζί του; Τι σας είχε πει;

Απάντηση:Όχι δεν είχα διαπιστώσει κάτι τέτοιο. Ούτε στο σπίτι, ούτε όταν τύχαινε να βγούμε έξω έκανε κάποια σπατάλη η έξοδο που να μου φαινόταν υπερβολικό. 

Ερώτηση: Στην κατάθεση σας αναφέρετε ότι φύγατε από το σπίτι όπου διαμένετε με τον Γοργολιτσα και τα τέκνα σας, 20 μέρες περίπου πριν από τη σύλληψή του; Εσείς δεν είχατε καταλάβει οτι στο σπίτι υπήρχε τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό; Δεν είχατε αντιληφθεί ότι ο σύζυγός σας είχε στην κατοχή του 1.5 εκατομμύριο ευρώ, πως το εξηγείτε αυτό; 

Απάντηση: Δεν είχα αντιληφθεί να υπάρχουν χρήματα στο σπίτι. Υποθέτω πως όσο ήμουν εγώ στο σπίτι, δεν υπήρχε χρηματοκιβώτιο. Αν υπήρχαν τόσα χρήματα στο σπίτι θα το είχα καταλάβει. 

Ερώτηση: Ο σύζυγός σας ποιες ώρες έλειπε από το σπίτι; Γνωρίζετε με ποια πρόσωπα συναντιόταν και τι δραστηριότητες πραγματοποιούσε; 

Απάντηση:
Έλειπε συνήθως από το σπίτι τα απογεύματα και τα βράδια. Δεν έκανε παρέες με συγκεκριμένα άτομα, ήταν κλειστό άτομο ή τουλάχιστον εγώ δεν ήξερα τις παρέες του. Σημειώνω ότι και εγώ αρκετές ημέρες μπορεί να έλειπα από το σπίτι και να ήμουν στη μητέρα μου μαζί με τα παιδιά. Απ’ όσο ξέρω ο Βασίλης ερχόταν στο σπίτι το πρωί και συνήθως κοιμόταν τις πρωινές ώρες.

Ερώτηση:
Για ποιο λόγο εσείς φύγατε απ’ το σπίτι με τα τέκνα σας; Γιατί χωρίσατε; 

Απάντηση:
Επειδή δεν ταιριάζαμε και υπήρχαν και κάποιοι τσακωμοί μεταξύ μας. Όταν κατάλαβα επιπλέον οτι  κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, πήρα τα παιδιά και έφυγα.

Ερώτηση: Ο σύζυγος ήταν χρήστης ναρκωτικών; Αν ναι πότε ξεκίνησε και από που τα προμηθευόταν;

Απάντηση: Ο ίδιος μου είπε την ημέρα που χωρίσαμε ότι ήταν χρόνια χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Εγώ δεν είχα αντιληφθεί τίποτα, γιατί προφανώς δεν έκανε χρήση ναρκωτικών στο σπίτι και σε κάθε περίπτωση έκανε χρήση ναρκωτικών κρυφά από μένα. Στο σπίτι ήτανε που ήταν απολύτως λειτουργικός και μπορούσαμε να συνεννοηθούμε χωρίς να καταλάβω ότι είχε πάρει κάποιες ουσίες. Δε γνωρίζω από που προμηθευόταν τα ναρκωτικά. 

Ερώτηση: Πρίν την σύλληψη του, ήρθε ο Βασίλειος Γοργολίτσας σε κάποια Επαφή μαζί σας; Τι σας είπε; 

Απάντηση: Μια ημέρα πριν την σύλληψη του, είχε έρθει στο σπίτι της μητέρας μου όπου μένω και είχαμε πιει καφέ και μου είπε να πάμε με τα παιδιά μια βόλτα όπως και το κάναμε. Φαινόταν κάπως στεναχωρημένος αλλά δε μου είπε κάτι παραπάνω. 

Ερώτηση: Είχατε αντιληφθεί ότι ο Βασίλειος Γοργολίτσας αντιμετωπίζε ψυχολογικά προβλήματα;

Απάντηση: Τους τελευταίους μήνες πριν φύγω από το σπίτι, είχε πάθει μία εμμονή με τον Θεο. Έλεγε ότι βλέπει πράγματα όπως άγγελους που κατεβαίνουν από τον ουρανό, έλεγε τον είχε στείλει ο Θεός για να κάνει καλύτερο τον κόσμο. Δεν το έλεγε μόνο σε μένα αυτό, το έλεγε σε όλους. Εγώ τον ρωτούσα «τι έχεις πάθει; Πες μου για να σε βοηθήσω». Εκείνος δεν απαντούσε. 

Ερώτηση: Αναζητήσατε ψυχιατρική βοήθεια για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε εκείνους τους μήνες; 

Απάντηση: Όταν έφυγα από το σπίτι, η μητέρα του μου είπε ότι είχε βρει ψυχολόγο μήπως και μπορούσε να του μιλήσει και να τον βοηθήσει. Απ’ όσο ξέρω είχε πάει σε συνεδρίες μαζί με τη μητέρα του. Είχα πάει μια φορά και εγώ στον ψυχολόγο μαζί με τη μητέρα του Βασίλη και του είχαμε πει τι προβλήματα αντιμετωπίζει ο Βασίλης. Αυτός μας είχε πει ότι πρέπει να τον παρακολουθήσει ψυχίατρος και επειδή είναι χρήστης να μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Αυτό είχε γίνει περίπου δύο εβδομάδες περίπου πριν παραδοθεί. 

Ερώτηση: Σας είχε αναφέρει ο σύζυγός σας ότι εκδιδόταν σε άντρες; Γνωρίζετε την σελίδα planetromeo; Είχατε αντιληφθεί να έχει οποιαδήποτε δραστηριότητα στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα ο σύζυγός σας;
 

Απάντηση: Όχι δε γνωρίζω τίποτα σχετικό. 

Ερώτηση: Έχετε μιλήσει καθόλου μαζί τόσο είναι στη φυλακή; Τι σας έχει αναφέρει;

Απάντηση: Με παίρνει τηλέφωνο για να με ρωτήσει πως είναι τα παιδιά και έχω πάει και σε επισκεπτήρια. Τις τελευταίες ημέρες, έχει φύγει από την ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού και έχει πάει σε κανονική πτέρυγα. Τον ρώτησα αν υπάρχουν και άτομα που τον πειράζουν και μου απάντησε πως δεν τον πειράζουν αλλά υπάρχουν άτομα περίεργα και φοβάται. Επίσης μου είπε ότι έχει τάσεις αυτοκτονίας. Στην ερώτηση που μου κάνετε σας απαντώ ότι δεν τον ρώτησα για το αν εκδιδόταν με άντρες, το μόνο που τον ρώτησα ήταν «γιατί όλα αυτά»; Και εκείνος κατεβάζει το κεφάλι και μου λέει «συγγνώμη για όλα σε σένα και στα παιδιά μου».

Ο δικηγόρος του 34χρονου Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης 

Κλείσιμο
dikigoros-papaiwannidis



Ειδήσεις σήμερα:

Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης ως νομικό γεγονός


Η «κόκκινη γραμμή» Μητσοτάκη με τη διαγραφή Πάτση και το νέο μοντέλο διαχείρισης κρίσεων


Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: Το πρωί στα δικαστήρια Ηρακλείου η 38χρονη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης