Η αρχή έγινε με το ελαιόλαδο και θα ακολουθήσουν για το κρασί, τα ποτά, τα γαλακτομικά, και άλλα μεσσηνιακά προϊόντα
Σεμινάρια γευσιγνωσίας οργανώνονται από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας, με σκοπό την εξοικείωση κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, με τα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά των τοπικών μας προϊόντων. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται, στο Εκθετήριο των Μεσσηνιακών προϊόντων, που λειτουργεί στο Ισόγειο του Ιστορικού Δημαρχείου Καλαμάτας, από εξειδικευμένους και καταξιωμένους επαγγελματίες, αντίστοιχα.
Η αρχή έγινε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, με γευσιγνωσία ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας, που υποστηρίχθηκε από στελέχη του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην οποία εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αγροτικής Παραγωγής κ. Στάθης Αναστασόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Νίκος Μπασακίδης, εκθέτες, φοιτητές, παραγωγοί, ενώ στην αρχή της εκδήλωσης συμμετείχε και ομάδα επισκεπτών της της πόλης από την Αγγλία.
Θα ακολουθήσουν σεμινάρια για το κρασί, τα ποτά, τα γαλακτομικά, και άλλα μεσσηνιακά προϊόντα και τα οποία θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Επιδίωξη μας είναι η ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού, μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων και αυθεντικών εμπειριών, που θα ωθήσει τον επισκέπτη να γνωρίσει το τόπο μας και τους ανθρώπους του, καθιστώντας την Καλαμάτα γαστρονομικό προορισμό διεθνούς εμβέλειας.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.