Η ΔΕΗ στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «ΔΕΗ ενεργώ για το περιβάλλον» συμβάλει ενεργά στην αποκατάσταση μιας εμβληματικής περιοχής
Sponsored Content
Το 2021, η Ολυμπία όπως την ξέραμε, δυστυχώς άλλαξε όψη. Ο τόπος όπου ακόμα ζει το πνεύμα των Ολυμπιακών αγώνων και της συμφιλίωσης των λαών, ήρθε αντιμέτωπος με την καταστροφή. Χιλιάδες ελαιόδεντρα, αναπόσπαστα κομμάτια του ιερού αυτού τόπου, χάθηκαν.
Η ΔΕΗ στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «ΔΕΗ ενεργώ για το περιβάλλον» και σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Arete Fund και κυβερνητικούς φορείς, προχώρησε σε δωρεά ύψους 450.000€ για την αγορά, φύλαξη και συντήρηση, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, 80.000 δενδρυλλίων ελιάς, μέχρι αυτά να δοθούν στους πληγέντες αγρότες, για την ανάκαμψη της περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας. Την ανάκαμψη της φύσης αλλά και της τοπικής κοινωνίας που επίσης «πληγώθηκε» από την καταστροφή.
«Ξαναφυτεύουμε τους ελαιώνες της Αρχαίας Ολυμπίας και ευχόμαστε όπως μεγαλώνουν τα νέα δέντρα στον ιστορικό αυτό χώρο, να μεγαλώσει η ελπίδα για τους κατοίκους και να στεριώσει η ευημερία στην περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Σοφία Δήμτσα, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων & Επικοινωνίας.
Η επιλογή των ελαιόδεντρων δεν είναι τυχαία. Η ελιά είναι το σύμβολο της χώρας μας και ανά τους αιώνες παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης, σοφίας και ευμάρειας. Είναι όμως και σημαντικό μέρος του παραγωγικού πλούτου της χώρας, ζωτικής σημασίας για χιλιάδες συμπολίτες μας. Με αυτή της την κίνηση η ΔΕΗ φύτεψε τον σπόρο που θα ξαναφέρει πνοή στον τόπο και μαζί με αυτό, φύτεψε συμβολικά και μια ελιά στην πλατεία της Αρχαίας Ολυμπίας για να θυμίζει την υπόσχεσή της στο περιβάλλον και στον άνθρωπο. Την υπόσχεση να επιστρέψει η ελιά στον τόπο της, την Αρχαία Ολυμπία και να μην φύγει ποτέ ξανά.
Η προηγμένη τεχνολογία της Dyson Spot+Scrub AI Robot αναλαμβάνει τη δύσκολη δουλειά και εμείς μπορούμε να απολαύσουμε ένα άνετο και πεντακάθαρο σπίτι, ακριβώς όπως το θέλουμε.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.