Αργολίδα: Από βραχυκύκλωμα η φωτιά στο Κρανίδι - Συνελήφθησαν δύο άνδρες που έκαναν ρευματοκλοπή από το Amanzoe

Αργολίδα: Από βραχυκύκλωμα η φωτιά στο Κρανίδι - Συνελήφθησαν δύο άνδρες που έκαναν ρευματοκλοπή από το Amanzoe

Στον εισαγγελέα οι δύο κατηγορούμενοι για την πυρκαγιά από αμέλεια - Παραδέχθηκαν ότι η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα σε οικίσκο έξω από το ξενοδοχειακό συγκρότημα - Στο παρελθόν είχαν εργαστεί στην κατασκευή του Amazoe

fwtia-kranidi-xr
Από βραχυκύκλωμα σε οικίσκο που βρισκόταν έξω από το ξενοδοχείο Amanzoe φαίνεται ότι ξεκίνησε η πυρκαγιά στην Κορακιά Αργολίδας, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου.

Ήδη, έχουν συλληφθεί δύο άνδρες, που ομολόγησαν από πού ξεκίνησε η φωτιά. Πρόκειται για έναν άνδρα από την Αλβανία 65 ετών και έναν άνδρα από την Ελλάδα 45 ετών. Η υπόθεση πήγε άμεσα στον εισαγγελέα. Οι δύο άνδρες δήλωσαν στην κατάθεσή τους ότι έκαναν ρευματοκλοπή από το ξενοδοχείο, και στο παρελθόν είχαν δουλέψει στην κατασκευή του.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου συνέλαβε τους δύο άνδρες την Τρίτη 5 Ιουλίου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και θεωρούνται υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική αρχή και είναι αντιμέτωποι με διοικητικό πρόστιμο ύψους έως 30.000 ευρώ.

Σοβαρές ζημιές στο ξενοδοχειακό συγκρότημα 

Τα πλάνα που ελήφθησαν τη Δευτέρα αποτυπώνουν το μέγεθος της πύρινης λαίλαπας που ξέσπασε στην περιοχή. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και απείλησε το ξενοδοχειακό συγκρότημα της περιοχής, Amanzoe, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από τις φλόγες. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο από το σημείο, οι φλόγες έφτασαν κοντά στην παραλία όπου βρισκόντουσαν οι ένοικοι του ξενοδοχείου για να προφυλαχθούν. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής. 

Amanzoe ,  Αργολίδα

Κλείσιμο

25915393
25915390
25915388



Το Amanzoe έπαυσε προσωρινά τη λειτουργία του 

To Amanzoe έχει παύσει προσωρινά τη λειτουργία του έως ότου αποκατασταθούν πλήρως όλες οι σοβαρές ζημιές, λόγω της φωτιάς ανακοίνωσε η  Grivalia Hospitality επισημαίνοντας ότι αυτό συμβαίνει ώστε το ξενοδοχείο να είναι σε θέση να υποδεχθεί ξανά γρήγορα τη διεθνή πελατεία του διατηρώντας παράλληλα την υψηλή ποιότητα φιλοξενίας.

Όσον αφορά τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά τονίζεται ότι όλοι οι κύριοι χώροι του ξενοδοχείου παρέμειναν άθικτοι και πλήρως λειτουργικοί, ενώ ένας μικρός αριθμός pavilions υπέστησαν μικρές μόνο εξωτερικές ζημιές. Όλες οι βίλες του Amanzoe παραμένουν άθικτες.

Ήδη από σήμερα, οι ιδιοκτήτες, τα στελέχη και το προσωπικό του Amanzoe εργάζονται συστηματικά τόσο με τις τοπικές αρχές όσο και με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να αποκαταστήσουν άμεσα όλες τις ζημιές του ξενοδοχείου, αλλά και να αναλάβουν παράλληλα πρωτοβουλίες για την αναδάσωση της ευρύτερης περιοχής που κάηκε, όπως τονίζεται.

Amanzoe_photo_1


Για την Grivalia Hospitality άμεση προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια και η ευημερία των ενοίκων και του προσωπικού των ξενοδοχείων μας. Από την πρώτη στιγμή όλοι οι επισκέπτες και το προσωπικό απομακρύνθηκαν από τον χώρο του ξενοδοχείου και μεταφέρθηκαν απόλυτα ασφαλείς σε άλλα καταλύματα. Τα πρωτόκολλα λειτούργησαν και εκκενώθηκε άμεσα και έγκαιρα το ξενοδοχείο, χωρίς απώλεια ζωής ή τραυματισμούς. Είμαστε ευγνώμονες στους πυροσβέστες, χειριστές των εναέριων και επίγειων μέσων, αλλά και τους εθελοντές οι οποίοι κάθε καλοκαίρι δίνουν ηρωική μάχη κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες αντιμετωπίζοντας εκτεταμένες πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στο προσωπικό του Amanzoe που βοήθησε τόσο στην ασφαλή εκκένωση όσο και στις προσπάθειες κατάσβεσης. Αυτονοήτως η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει το προσωπικό του ξενοδοχείου καθόλη τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης» δήλωσε ο Γιώργος Χρυσικός, Ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ της Grivalia Hospitality.



25915386







Το συγκρότημα Amanzoe στο Πόρτο Χέλι ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Grivalia Hospitality, έναν από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στον τομέα της φιλοξενίας στην Ελλάδα (σ.σ. η ίδια έχει σε εξέλιξη αυτή την περίοδο και τη μεγάλη επένδυση για την αναβίωση των Αστεριών στη Γλυφάδα με τη δημιουργία εκεί 5άστερου city resort).

Η Grivalia Hospitality προχώρησε το 2018 στην εξαγορά, από τον όμιλο της Dolphin, του πλειοψηφικού πακέτου του μοναδικού συγκροτήματος στο Πόρτο Χέλι. Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυτελή καταλύματα, σχεδιασμένο από το φημισμένο αρχιτέκτονα Ed Tuttle και περιλαμβάνει 38 σουίτες με πισίνες κτισμένες σε διάφορα επίπεδα, ώστε να μεγιστοποιείται η ιδιωτικότητα και η θέα, βίλλες που εξυπηρετούνται από το ξενοδοχείο, το κέντρο θαλασσοθεραπείας και το Aman Beach Club.

Το Amanzoe κλείνει φέτος δέκα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, έχοντας ανοίξει από τον Αύγουστο του 2012 και προσφέροντας την απόλυτη και πλήρη ιδιωτικότητα στους επισκέπτες του. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτή τη δεκαετία, τόσο κατά τη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας όσο και στην πανδημία, οι πληρότητες για το ξενοδοχείο- όπου μία μεγάλη μερίδα επισκεπτών του φθάνουν με ελικόπτερο απευθείας από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»- διατηρήθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα.






Ειδήσεις σήμερα:

«Μικρή ήθελα να γίνω ναυπηγός, αστροναύτης ή υπάλληλος σούπερ μάρκετ» λέει η Δόμνα Μιχαηλίδου

Έρευνα: Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να ακούσουν για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Νέο βίντεο: Οι διαρρήκτες έχουν μπει στο χρυσοχοείο και προσπαθούν να σύρουν χρηματοκιβώτιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης