Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο Κρανίδι - Οι φλόγες μπήκαν στο ξενοδοχείο Amanzoe - Δείτε συγκλονιστικό βίντεο

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο Κρανίδι - Οι φλόγες μπήκαν στο ξενοδοχείο Amanzoe - Δείτε συγκλονιστικό βίντεο

Εικόνες αποκάλυψης και μεγάλες ζημιές στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος  - Το ξενοδοχείο εκκενώθηκε εγκαίρως,  οι ένοικοί του βρήκαν καταφύγιο στην παραλία και από εκεί δια θαλάσσης μεταφέρθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία - Δεν υπάρχουν τραυματίες

rgos-0
Σε πλάνα που κόβουν την ανάσα αποτυπώνεται το μέγεθος της πύρινης λαίλαπας στο Κρανίδι Αργολίδας που πήρε γρήγορα διαστάσεις απειλώντας το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα της περιοχής, Amanzoe, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από τις φλόγες. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο από το σημείο, οι φλόγες έφτασαν κοντά στην παραλία όπου βρισκόντουσαν οι ένοικοι του ξενοδοχείου για να προφυλαχθούν. H πυρκαγιά νωρίτερα είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ωστόσο τώρα η εικόνα της είναι καλύτερη

Η πυρκαγιά είχε ξεκινήσει βόρεια από το συγκρότημα σε πολύ κοντινή απόσταση και είχε περάσει από την βορεινή πευκόφυτη πλευρα στα εξωτερικά σπιτάκια. Εκεί επιχείρησαν τα οχήματα της πυροσβεστικής, κάηκαν τα δένδρα ανάμεσα στους οικισκους και επεκτάθηκε νότια.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν τώρα νότια και η εικόνα που υπάρχει τώρα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο είναι αρκετά καλή. Η ίδια περιοχή είχε καεί το 2016 και είχε αναδασωθει

Amanzoe ,  Αργολίδα


Κλείσιμο
25915393
25915390
25915388


Το βράδυ οι φλόγες περικύκλωσαν ξανά το ξενοδοχείο και έφτασαν έως την πισίνα, λόγω και του αέρα, που πνέει πλέον και από δυτικές διευθύνσεις, ενώ και η φωτιά δημιουργεί το δικό της μικροκλίμα.




Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από την πυρκαγιά προκλήθηκαν φθορές στο ξενοδοχείο (διαθέτει αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης), η επιχείρηση εκκένωσης όμως διεξήχθη αποτελεσματικά, με τον κόσμο να απομακρύνεται με ασφάλεια από το συγκρότημα και πολλοί να πηγαίνουν στην παραλία του ξενοδοχείου στην Κορακιά. Από εκεί στήθηκε επιχείρηση απομάκρυνσης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν και μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου, υπό τον κίνδυνο έκρηξεων καθώς  στις εγκαταστάσεις υπήρχαν φιάλες υγραερίου.

Στο σημείο επιχειρεί επίσης και ομάδα των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), οι γνωστοί δασοκομάντος, που υπάγονται στο Πυροσβεστικό Σώμα.




25915386





Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 63 πυροσβέστες, με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα.

Περιγράφοντας την κατάσταση ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, είπε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα έχουν συμβεί περίεργα πράγματα εδώ στην Ερμιονίδα και στο Κρανίδι. Είχαμε δυο φωτιές μικρές μέσα στην πόλη του Κρανιδίου κοντά στα σπίτια, σε κάποια οικόπεδα με χόρτα. Το μεσημέρι έγινε αυτό, 15.30 με 17.00. Και μετά από λίγη ώρα ξέσπασε και αυτή η φωτιά εδώ η μεγάλη, που είναι στο ξενοδοχείο AMANZOE. Πριν μισή ώρα θα σας έλεγα ότι η φωτιά είναι σε ύφεση. Όμως τώρα (21.30) έχει αναζωπυρωθεί! Ιδιαίτερα στο χώρο του ξενοδοχείου, δεν ξέρω τι κατάληξη θα έχει».

Για τους πελάτες και εργαζόμενους του ξενοδοχείου, λέει ότι δεν κινδύνευσαν και ήδη έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

«Έληξε το θέμα με τους πελάτες και εργαζόμενους του ξενοδοχείου που τους είχαν πάει στη θάλασσα για να τους μεταφέρουν. Τους έχουν μεταφέρει όλους δια θαλάσσης. Από το δρόμο εκεί περνούσε η φωτιά, οι άνθρωποι δεν κινδύνευσαν. Η φωτιά τώρα είναι σε χορτολιβαδική έκταση και δεν απειλεί οικισμούς αλλά έχει φουντώσει μέσα στο ξενοδοχείο. Καίγονται κάποια δέντρα αλλά κυρίως είναι χορτολιβαδική η έκταση και ευτυχώς δε φυσάει τώρα. Υπάρχει πρόβλημα στο ξενοδοχείο που πλέον έχει εκκενωθεί», πρόσθεσε ο δήμαρχος.




Το συγκρότημα Amanzoe στο Πόρτο Χέλι ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Grivalia Hospitality, έναν από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στον τομέα της φιλοξενίας στην Ελλάδα (σ.σ. η ίδια έχει σε εξέλιξη αυτή την περίοδο και τη μεγάλη επένδυση για την αναβίωση των Αστεριών στη Γλυφάδα με τη δημιουργία εκεί 5άστερου city resort).

Η Grivalia Hospitality προχώρησε το 2018 στην εξαγορά, από τον όμιλο της Dolphin, του πλειοψηφικού πακέτου του μοναδικού συγκροτήματος στο Πόρτο Χέλι. Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυτελή καταλύματα, σχεδιασμένο από το φημισμένο αρχιτέκτονα Ed Tuttle και περιλαμβάνει 38 σουίτες με πισίνες κτισμένες σε διάφορα επίπεδα, ώστε να μεγιστοποιείται η ιδιωτικότητα και η θέα, βίλλες που εξυπηρετούνται από το ξενοδοχείο, το κέντρο θαλασσοθεραπείας και το Aman Beach Club.

Το Amanzoe μάλιστα κλείνει φέτος δέκα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, έχοντας ανοίξει από τον Αύγουστο του 2012 και προσφέροντας την απόλυτη και πλήρη ιδιωτικότητα στους επισκέπτες του. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτή τη δεκαετία, τόσο κατά τη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας όσο και στην πανδημία, οι πληρότητες για το ξενοδοχείο- όπου μία μεγάλη μερίδα επισκεπτών του φθάνουν με ελικόπτερο απευθείας από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»- διατηρήθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα.






Ειδήσεις σήμερα:


Κραυγή αγωνίας από τους Ουκρανούς: «Γιατί θέλουν να μας σκοτώσουν; Σταματήστε»

Φωτιά σε δασική έκταση στο Άγιο Όρος

Οι παππούδες για τον θάνατο της 14χρονης Ελένης: «Ψέματα λένε, το κορίτσι δεν είχε ούτε γρατζουνιές ούτε τίποτα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης