Οι πρωτοποριακές κατασκευές που φέρνουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα

Οι πρωτοποριακές κατασκευές που φέρνουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα

Logistics, κτήρια κοινωνικού χαρακτήρα, big-Boxes. Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία ακινήτων θέτει νέα πρότυπα στον κλάδο της

premia_header
Sponsored Content
Στην εποχή που τα δεδομένα αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες και ο κατασκευαστικός κλάδος είναι στο επίκεντρο οι εταιρείες που θέλουν να ξεχωρίσουν προχωρούν σε καινοτόμες πρωτοβουλίες με στόχο την εξέλιξη αλλά και την ανάπτυξή τους.
Oι σύγχρονες επιχειρήσεις επιδιώκουν να εξελίσσονται συνεχώς ώστε να γίνονται πιο ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς. Στόχος τους να κερδίσουν μια ηγετική θέση στην εγχώρια αλλά και την παγκόσμια αγορά.
Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση κινείται η Premia Properties. Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία ακινήτων στην Ελλάδα όχι μόνο διαθέτει κορυφαία ομάδα εξειδικευμένων στελεχών, υψηλής αξίας χαρτοφυλάκιο ακινήτων και συμμετοχική κουλτούρα αλλά δημιουργεί αξία για τους μετόχους της, τους συνεργάτες της και την εθνική οικονομία.
Με αυτόν τον τρόπο δίνει ώθηση στη βιώσιμη ανάπτυξη, μέσα από ένα δίκτυο premium πελατών, εντάσσοντας την Ελλάδα στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη των διεθνών επενδυτών.
Friesland_1_
Η Premia, συνεχίζοντας τη δυναμική πορεία της, ενίσχυσε σημαντικά το χαρτοφυλάκιο επενδύσεών της στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics), των εμπορικών ακινήτων τύπου big-box και επεκτάθηκε στον τομέα των εξυπηρετούμενων οικιστικών ακινήτων.
• Διεύρυνση του χαρτοφυλακίου ακινήτων με εννέα νέα ακίνητα καθώς και στρατηγική είσοδος στον τομέα των εξυπηρετούμενων οικιστικών ακινήτων.

• Αύξηση κατά 63% της συνολικής αξίας επενδύσεων του Ομίλου, η οποία διαμορφώθηκε σε €173,1 εκ. την 30.9.2021.

Κλείσιμο
• Αύξηση της Καθαρής Θέσης του Ομίλου η οποία διαμορφώθηκε σε €114,6 εκ. καθώς και των ταμειακών διαθεσίμων (€43,8 εκ.) σε συνέχεια της πρόσφατης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου («ΑΜΚ»)

• Αύξηση εσόδων, βελτίωση λειτουργικής κερδοφορίας και κερδοφορίας προ φόρων σε ενοποιημένη βάση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2020 ως αποτέλεσμα της προσθήκης νέων επενδύσεων* καθώς και της θυγατρικής JPA ΑΕΕΣ.
211110_EHD_R8936

Αξιοπιστία και αναπτυξιακή δυναμική

Με ενεργητικό που ξεπερνάει τα €230 εκ. ευρώ, η Premia Properties διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση με χαμηλό δανεισμό. Διαθέτει επίσης δύναμη καθώς και αξιοπιστία μέσω της διεθνούς βασικής μετόχου Sterner Stenhus, όπως και ένα ισορροπημένο και καλά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο με 26 ακίνητα σε Ελλάδα, συνολικής αξίας μικτής αξίας €171 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των σχολείων που διαχειρίζεται μέσω ΣΔΙΤ.

Η Premia Properties επενδύει με συνέπεια και στην ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτων της που επικεντρώνονται στους κλάδους του logistics, big-boxes & ακίνητα κοινωνικού χαρακτήρα, έχοντας μια στρατηγική που δίνει έμφαση στην αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών ανώτερης απόδοσης. Στόχος της η μετεξέλιξή της σε μια δυνατή ΑΕΕΑΠ.

Έμπειρη διοικητική ομάδα και εταιρική υπευθυνότητα
Με μακρά επαγγελματική πορεία και υψηλή εξειδίκευση η διοικητική ομάδα της Premia Properties, διαθέτει σαφή προσανατολισμό στο αποτελέσματα με σπουδαίες ικανότητες στην επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη έργων, την ταχεία αλλά ισχυρή αναβάθμιση έργων καθώς και τη διαχείριση και εξέλιξη των ανθρώπων.

Επενδύει με συνέπεια στην Ελλάδα, συμβάλλοντας άμεσα και έμμεσα στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην ενίσχυση της απασχόλησης. Συγκεκριμένα, επιδιώκει την υιοθέτηση αρχών Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσω της εναρμόνισής της στις πρακτικές των διεθνών και ελληνικών δεικτών ESG (Περιβαλλοντικών, Κοινωνικών και Εταιρικής Διακυβέρνησης - Environmental, Social and Governance).
aspropyrgos
Συμμετοχικότητα και προοπτικές
Η Premia Properties διαθέτει μία συμμετοχική κουλτούρα που ενθαρρύνει την ένταξη στο μετοχικό της κεφάλαιο, όλου του κοινού. Παράλληλα, η λειτουργία της εταιρίας ευθυγραμμίζεται με την ισχυρή διάθεση για προσφορά και δημιουργία αξίας για τους μετόχους της με ανταπόδοση της εμπιστοσύνης τους μέσω απόδοσης μερισμάτων.

Στόχος της Εταιρείας είναι να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων στους κλάδους που έχει ήδη παρουσία, όπως logistics, εμπορικά ακίνητα (big-boxes) και κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα καθώς και να εξετάσει επιλεκτικά την είσοδό της σε άλλους κλάδους του real estate.

Tαυτόχρονα, με γνώμονα την ενδυνάμωση της στρατηγικής θέσης της PREMIA στην αγορά ακινήτων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε την υποβολή αίτησης για την αδειοδότηση της ως Ανώνυμη Εταιρία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας («ΑΕΕΑΠ»).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης