Αρχαία και παράνομα όπλα σε σπίτι και μαγαζί στο Γύθειο

Αρχαία και παράνομα όπλα σε σπίτι και μαγαζί στο Γύθειο

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου 

gytheio
Σε μουσείο, αλλά ταυτόχρονα και σε οπλοστάσιο, είχε μετατρέψει το σπίτι του και το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρεί στο Γύθειο Λακωνίας ένας 54χρονος Έλληνας, για τις διασυνδέσεις του οποίου με κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα.

Ο 54χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος έκαναν έρευνες στις ιδιοκτησίες του όπου βρήκαν 22 πήλινα τμήματα αγγείων αμφορέων, τέσσερα πήλινα κανάτια, τρία πήλινα σκεύη, ένα πήλινο τμήμα πιθαριού, δύο πήλινες λαβές αμφορέα, μία μάζα τμημάτων πήλινων αγγείων και ένα μαρμάρινο τμήμα κίονα. Όλα εξετάστηκαν από αρχαιολόγο και διαπιστώθηκε ότι χρονολογούνται από τις περιόδους των Ρωμαϊκών, Βυζαντινών, κλασικών και Ελληνιστικών χρόνων.

Εκτός από τις αρχαιότητες, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τρία πολεμικά τυφέκια τα οποία εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, καθώς και τρία κυνηγετικά όπλα, τρία μεταλλικά ξιφίδια, ένα σπαθί και 82 φυσίγγια. Ο 54χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου που του άσκησε δίωξη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί όπλων, ενώ τα αρχαία αντικείμενα παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλία: Πανούργες έταζαν δάνεια και βούτηξαν 17.500 ευρώ

Συγκλονίζουν η αδερφή και η κόρη του 63χρονου - «Ο πατέρας μου θυσιάστηκε για το παιδί του»

Σοκάρει η κατάθεση της μάνας για τον 63χρονο που σκότωσε το παιδί του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης