H Ευαγγελία Συριοπούλου ισορροπεί ανάμεσα σε δύο κόσμους

H Ευαγγελία Συριοπούλου ισορροπεί ανάμεσα σε δύο κόσμους

Η πρωταγωνίστρια της νέας σειράς του Alpha «Ο Παράδεισος των Κυριών» είναι ισορροπημένη, low profile, αγαπάει τον σύντροφό της και τον γιο τους και θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιδιά του χώρου

siriopoulou
Τον τελευταίο καιρό η Ευαγγελία Συριοπούλου προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο κόσμους. Ο ένας είναι τηλεοπτικός, διαδραματίζεται στα 60s και έχει σχέση με ωραία ρούχα, μόδα και ένοχα μυστικά.

Ο άλλος είναι πραγματικός, διαδραματίζεται στο σήμερα και αφορά τη μητρότητα: ένας καινούριος άγνωστος κόσμος που η ίδια εξερευνά μέρα με τη μέρα εδώ και περίπου έναν χρόνο, προσπαθώντας να ανακαλύψει τρόπους για να γίνεται καλύτερη - χωρίς πρόβες και χωρίς δυνατότητες για επανάληψη της σκηνής αν δεν την πετύχει με την πρώτη.

«Μέσα από το μεγάλωμα ενός παιδιού εξελίσσεσαι κι εσύ ο ίδιος ως άνθρωπος, επαναπροσδιορίζεις πράγματα και ανάγκες και θέτεις άλλες προτεραιότητες. Νομίζω ότι μέσω της μητρότητας αρχίζω να βλέπω τα πράγματα πιο κοντά στην πραγματική τους διάσταση», αναφέρει η ίδια ενθουσιασμένη, κάνοντας μια σύντομη καταγραφή των αλλαγών που παρατηρεί στον εαυτό της.
ΧΧ-348A7788a
Κλείσιμο

Εξίσου ενθουσιασμένη δηλώνει και με τον νέο της ρόλο στη σειρά «Ο Παράδεισος των Κυριών» του Alpha: «Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι σ’ αυτή την τεράστια παραγωγή. Κάνουμε ένα ταξίδι στον χρόνο, πίσω στο 1963, σε μια εποχή που η Αθήνα μεταβαίνει σταδιακά από το παλιό στο σύγχρονο, γενικά εκμοντερνίζεται.

Το δικό μας κατάστημα, “Ο Παράδεισος των Κυριών” μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο αθηναϊκό κοινό, αλλά ένας αναπάντεχος θάνατος δημιουργεί αναστάτωση και φέρνει στην επιφάνεια πολλά μυστικά. Εγώ υποδύομαι τη Μιράντα που είναι η υπεύθυνη του καταστήματος και διευθύντρια προσωπικού, μία τραγική φιγούρα που προσπαθεί να αφήσει πίσω της το τραυματικό παρελθόν της για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της, με στήριγμα τη δουλειά της στον “Παράδεισο”».
Ευαγγελία Συριοπούλου (Μιράντα Παππά | Ο Παράδεισος των Κυριών) | Super Κατερίνα | 10/10/2022


Καμία σχέση, βέβαια, δεν έχει η Ευαγγελία με τη Μιράντα. Δεν είναι τραγική φιγούρα, δεν έχει ένοχα μυστικά και παρότι λατρεύει τη δουλειά της ως ηθοποιού, το δικό της στήριγμα είναι ο εδώ και χρόνια σύντροφός της Στράτος Πατσατζής, με τον οποίο πρόσφατα υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης.

Γιατί όχι γάμο; «Δεν είναι ότι πάω κόντρα στην παράδοση, ούτε ότι βαριέμαι τις τελετές. Απλώς με τον Στράτο τον γάμο τον αντιμετωπίζουμε ως κάτι τυπικό, μια και ζούμε ως παντρεμένοι εδώ και δώδεκα χρόνια και δεν είχε μπει στις προτεραιότητές μας. Ισως το κάνουμε μαζί με τη βάφτιση του μικρού. Θα δούμε…», μου λέει σχετικά απρόθυμα, γιατί δεν είναι από τους τύπους που τους αρέσουν να μοιράζουν λεπτομέρειες για την προσωπική τους ζωή.

Είναι αρκετά πρόθυμη όμως να μιλήσει για τη μάλλον δύσκολη καθημερινότητά της: «Η αλήθεια είναι ότι έχω αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα με καθημερινά γυρίσματα και το μεγάλωμα ενός μωρού, που εκ των πραγμάτων είναι μια πολύ απαιτητική δουλειά, αλλά κάπως έχω καταφέρει να βρω τις ισορροπίες και στο τέλος της ημέρας η χαρά υπερτερεί της σωματικής κούρασης», εξηγεί και δεν υπάρχει λόγος να μην την πιστέψεις. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία εργαζόμενη μητέρα αυτού του κόσμου που κάνει ταχυδακτυλουργικά κόλπα για να τα καταφέρει, απλά είναι πιο γνωστή από τις περισσότερες και σίγουρα μία από τις πιο όμορφες.
ΧΧ-CL8B1693a

Η Ευαγγελία Συριοπούλου είναι αναμφισβήτητα ωραία, πρώην εστεμμένη στα καλλιστεία Δωδεκανήσων, με εμφάνιση και προδιαγραφές μοντέλου - μια καριέρα που παραδόξως δεν σκέφτηκε να ακολουθήσει ποτέ. Αντιθέτως, το πρώτο επάγγελμα που της πέρασε από το μυαλό ήταν αυτό της νηπιαγωγού («γιατί λατρεύω τα παιδιά και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν το είδα σαν δουλειά»), το οποίο άσκησε για λίγα χρόνια, μέχρι που ανακάλυψε ότι η πραγματική της κλίση ήταν πάνω στη σκηνή ή μπροστά από μια κάμερα. «Οταν συνειδητοποίησα ότι το να γίνω ηθοποιός ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα να κάνω στη ζωή μου, έδωσα εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο και πέρασα.

Από εκεί και πέρα κατάλαβα ότι δεν θα μπορούσα να είμαι ευτυχισμένη με κάποιο άλλο επάγγελμα. Η υποκριτική για μένα είναι ανάγκη. Οχι απλώς μια επιθυμία. Με ολοκληρώνει και ως άνθρωπο», αναφέρει. Και παρότι τον πρώτο καιρό το όνομά της ως πρωτοεμφανιζόμενης συνοδευόταν από την επεξηγηματική ταμπέλα «η Ελληνίδα Αντζελίνα Τζολί», σύντομα έγινε ξεκάθαρο ότι η ομοιότητα της καλλονής made in Greece και της Αμερικανίδας σταρ σταματούσε στην εμφάνιση.
ΧΧ-CL8B2019a
Πουκάμισο και ζώνη, Zara Woman. Παντελόνι, Ralph Lauren. Πέδιλα, RL Archive

Η Ευαγγελία δεν αγαπάει τα σκάνδαλα, δεν έχει περίεργα βίτσια και δεν της αρέσει να προκαλεί με την προσωπική της ζωή. Αντιθέτως, θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιδιά του χώρου και είναι χαμηλών τόνων και διακριτική - όσο διακριτική μπορεί να γίνει με το 1,80μ. ύψος της και τη φινετσάτη ομορφιά της. Η ίδια, βέβαια, δεν πλάσαρε ποτέ την εμφάνισή της ως το βασικό προσόν της.

Εχει συναίσθηση του κάλλους της, αλλά γνωρίζει ότι έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα από ένα φωτεινό χαμόγελο. «Πιστεύω ότι η ομορφιά είναι ευχή. Ωστόσο δεν έχω νιώσει ποτέ με τους ανθρώπους που έχω συνεργαστεί ότι αποτέλεσε το Νο 1 κριτήριο. Μετά από τόσα χρόνια στον χώρο κιόλας νομίζω ότι η υποκριτική ικανότητα, η συνέπεια και ο επαγγελματισμός μου είναι αυτά που με ξεχωρίζουν, και οι άνθρωποι του χώρου το γνωρίζουν. Ευτυχώς και στα πρώτα μου βήματα είχα την τύχη να συνεργαστώ με ανθρώπους που μπόρεσαν να με δουν πέρα από την εξωτερική μου εμφάνιση», μου λέει η ίδια.
ΧΧ-CL8B2073a
Πουκάμισο και παντελόνι, Mia Papa. Παπούτσια, RL Archive

Τα πρώτα της βήματα έγιναν στο θέατρο ως μέλος της θεατρικής ομάδας naan. Επαιξε μεταξύ άλλων στις παραστάσεις «Κρήτες», «Δον Κιχώτης», «Βάκχες» και η «Κοιμωμένη ξύπνησε». Αυτά μεταξύ 2011 και 2014. Και κάπου εκεί μπήκαν στη ζωή της η τηλεόραση («Το Σπίτι της Εμμας», «Δικαίωση», «Ελα στη θέση μου») και ο κινηματογράφος («Τέλειοι ξένοι», «Αιγαίο SOS», «Ευτυχία»). Αν τη ρωτήσεις τι προτιμάει από το τρίπτυχο της υποκριτικής, θα σου απαντήσει ότι της αρέσουν και τα τρία, για διαφορετικούς λόγους το καθένα. «Με ένα προβάδισμα στον κινηματογράφο, γιατί είμαι και τρομερή ταινιοφάγος».

Αν τη ρωτήσεις, πάλι, τι θα άλλαζε στη ζωή της, αν είχε τη δυνατότητα, θα σου πει ότι δεν θα άλλαζε απολύτως τίποτα. «Ολες οι επιλογές που έχω κάνει, και στην προσωπική μου ζωή και στη δουλειά μου, ήταν συνειδητές αποφάσεις. Νιώθω ευλογημένη που κάνω τη δουλειά που αγαπάω και μπορώ να βιοπορίζομαι από αυτήν και είμαι και με έναν σύντροφο με τον οποίο έχουμε δώδεκα χρόνια κοινής πορείας. Τώρα έχει έρθει και αυτό το υπέροχο πλάσμα, ο γιος μας, και έχει αλλάξει τη ζωή μας και εμάς τους ίδιους. Προς το καλύτερο εννοείται». Μπορεί η ευτυχία να κόβεται στα τρία; Στην περίπτωση της Ευαγγελίας, ναι.
ΧΧ-CL8B1874a
Κοστούμι και πουκάμισο, Massimo Dutti. Πέδιλα, RL Archive
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network