Σενάριο απόλυτου τρόμου: Το ηφαιστειακό Big Bang μπορεί να συμβεί και... τώρα!

Σενάριο απόλυτου τρόμου: Το ηφαιστειακό Big Bang μπορεί να συμβεί και... τώρα!

«Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι τα ηφαίστεια απειλούν περισσότερο τον πολιτισμό μας, απ' ότι νομίζαμε προηγουμένως», δηλώνει ο καθηγητής στατιστικής του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, Jonathan Rougier

«Κακά μαντάτα» για το μέλλον και ίσως το... παρόν της ανθρωπότητας, με τη μορφή που τη γνωρίζουμε σήμερα, προκύπτουν από νέες επιστημονικές μελέτες. Σύμφωνα με νέα στοιχεία, αναθεωρούνται οι εκτιμήσεις για τη συχνότητα των εκρήξεων σούπερ-ηφαιστείων στη Γη, κάτι που σημαίνει ότι, βάσει των ιστορικών δεδομένων που έχουν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες, το... big bang στον πλανήτη μας μπορεί να συμβεί... ανά πάσα στιγμή!

Σύμφωνα με τις αρχικές θεωρήσεις, η έκρηξη ενός σούπερ-ηφαιστείου συνέβαινε στη Γη σε μία συχνότητα μεταξύ 45.000 και 174.000 χρόνων. Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, η προσέγγιση ήταν αρκετά αόριστη, καθώς το «άνοιγμα» σχεδόν 130.000 χρόνων, ήταν αδύνατον να προσδιορίσει ένα ικανό ποσοστό πιθανοτήτων, για μία ασφαλή πρόβλεψη.

Το 2014, μεγάλη ομάδα ερευνητών κατέληξε σε έναν αρκετά πιο συγκεκριμένο προσδιορισμό. Σύμφωνα με την έρευνα, στη Γη συμβαίνει ένα... big bang κάθε 17.000 χρόνια, πάντα κατά προσέγγιση. Μία άλλη έρευνα το έκανε... ακόμη χειρότερο, καθώς προσδιόριζε τη συνχνότητα κάθε 5.200 χρόνια. Η τελευταία ωστόσο, δεν έτυχε της αποδοχής του επιστημονικού κόσμου, καθώς θα υπήρχαν συγκεκριμένες ιστορικές καταγραφές για τόσο μεγάλα γεγονότα.Η έρευνα που προσδιορίζει τη συχνότητα του... big bang στα 17.000 χρόνια περίπου, αποτελεί τη νέα βάση των γεωλόγων. Αν οι υπολογισμοί της ερευνητικής ομάδας επιβεβαιωθούν, αυτόματα η γενιά των ανθρώπων που βρίσκονται αυτήν την περίοδο στον πλανήτη, θα βρεθεί αντιμέτωπη με το απόλυτο σενάριο του τρόμου. Και αυτό διότι η έκρηξη του υπερ-ηφαιστείου όχι μόνο είναι πιθανόν να συμβεί ακόμη και... τώρα, αλλά έχει καθυστερήσει αρκετές χιλιάδες χρόνια, καθώς η τελευταία, βάσει πάντα των στοιχείων, καταγράφηκε πριν από 20.000 χρόνια.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, επιβεβαίωσε εν μέρει τα στοιχεία της έρευνας και το ακραίο σενάριο τρόμου για την ανθρωπότητα. Σύμφωνα με τα αρχεία του βρετανικού ιδρύματος, οι ηφαιστειακές υπερ-εκρήξεις συνέβησαν στη Γη πριν από ένα διάστημα μεταξύ 20 και 30 χιλιάδων χρόνων. Η δε συχνότητα των υπερ-εκρήξεων αυτών, είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ότι εκτιμούσαν οι επιστήμονες μέχρι πρόσφατα.

Ο καθηγητής στατιστικής Jonathan Rougier δήλωσε ότι «σύμφωνα με τα γεωλογικά αρχεία, οι δύο πιο πρόσφατες υπερ-εκρήξεις ήταν μεταξύ 20.000 και 30.000 ετών. Ως εκ τούτου, είμαστε λίγο τυχεροί που δεν βιώσαμε καμία υπερ-έκρηξη από τότε. Είναι σημαντικό να εκτιμήσουμε ότι η απουσία υπερ-εκρήξεων τα τελευταία 20.000 χρόνια, δεν σημαίνει ότι υπάρχει καθυστέρηση. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι τα ηφαίστεια απειλούν περισσότερο τον πολιτισμό μας, απ' ότι νομίζαμε προηγουμένως. Η τεχνολογία και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό του μέσου χρόνου μεταξύ των υπερ-εκρήξεων, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να αλλάξουν την προσέγγιση των σεισμολόγων που εξετάζουν τους σεισμούς».

Το υπερ-ηφαίστειο της Ινδονησίας από φωτογραφία της NASAΑυτή τη στιγμή, το γνωστό υπερ-ηφαίστειο βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και αναφερόμαστε φυσικά στο απόλυτο γεωλογικό πάρκο του Γέλοουστοουν. Ωστόσο, το μεγαλύτερο ηφαίστειο που έχει εκταγεί τα τελευταία δύο εκατ. χρόνια, είναι το Toba Kaldera στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, το οποίο καταλάμβανε μία επιφάνεια ίση με τις μισές... Ηνωμένες Πολιτείες!

Το τελευταίο διάστημα πολλά ανενεργά ηφαίστεια έχουν εμφανίσει ασυνήθιστα έντονη δραστηριότητα, σε πολλά σημεία του πλανήτη, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στους γεωλόγους. Οι νέοι υπολογισμοί, τα σενάρια που αναπτύσσονται με βάση τα στοιχεία και η δραστηριότητα των ηφαιστείων που αυξάνεται, έχουν προκαλέσει ανησυχία, ενώ πλέον οι επιστήμονες υποστηρίζουν ανοιχτά ότι «είμαστε τυχεροί που δεν έχουμε ζήσει κάποιο μεγάλο γεωλογικό γεγονός».
 


ΣΧΟΛΙΑ (17)

@

Γι'αυτό παιδιά, ότι φάμε , ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κ@λος μας καθώς και πηδάτε γιατί χανόμαστε διότι δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο !!!

ampos

Ο Ελληναράς πάλι απαξιώνει χωρίς να έχει ιδέα. Όχι πως πρέπει να ανησυχούμε ιδιαίτερα για κάτι τέτοιο, αλλά όχι ότι δεν κινδυνεύουμε, αλλά στο ότι δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε και τίποτα. Αν σκάσει ένα από τα υπερηφαίστια όπως το yellowstone, τα Κανάρια νησιά, η στην Ινδονησία, θα έχουμε ίσως και δις νεκρούς και μεγάλες αλλαγές στο κλίμα. Ατελείωτοι χειμώνες, πλήρη καταστροφή της παραγωγής....

κατ δε κραπ usa

Ελεος με τις ανοησιες των Bing bang οπαδων.

Ψεκασμένος!

Τί λες πάλι ρε βλαμμένο;

kyriakos

Αυτό θα συμβεί μόλις πάνε οι άνθρωποι σε άλλο πλανήτη όπως είπε κι ο Χοκινγκ. Αλλά αυτός έπεσε έξω στον υπολογισμό του. Δηλαδή, θα γίνει το 2893 την άνοιξη όταν οι άνθρωποι θα φτάσουν κοντά στον 17o παγκόσμιο πόλεμο. Γι αυτό και δεν θα γίνει ο τελικός κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Πανσερραϊκό.

Toba Caldera

"Toba Caldera". Με "C".

Χρήστος Αλιφιέρης ( Πάρος )

Βεβαίως, τά φυσικά φαινόμενα αποτελούν υπαρκτό κίνδυνο γενικότερης μορφής γιά τόν πλανήτη μας καί τούς κατοίκους καί γενικότερα όλων τών μορφών τής "εμβιας"ζωής πού φιλοξενεί συμπεριλαμβανώμενης κιαυτής ημών, τών ανθρώπων. Όμως, κανείς μας πρός το παρόν γενικά δέν μοιάζει σοβαρά νά ανησυχεί ιδιαιτέρως γιά μιά τέτοια πιθανή σύντομα περίπτωση στόν γεωγραφικό χώρο τής Ελλάδος "παρά" τίς ενδείξεις πού από τήν αρχαιότητα μέχρι σήμερα τά διαχρονικά υπάρχοντα ερευνητικά στοιχεία μιλούν περί τού αντιθέτου καθώς οί σεισμοί αποτελούν πάντα "μέγιστο" επί τής ουσίας "αυτοδιάλυσης"άν όχι τελικής, καταστροφής! Σημειώστε, ακόμα ένα σημαντικό σημείο πώς Γή είναι ζωντανή οντότητας ζωής "πλανήτης" καλές πάντα είναι οί διαπιστώσεις όταν φτάνουν στά όρια τής οφέλειας!!

XXX

Ούτε που φαντάζεστε από πόσες απειλές απειλείται ο πλανήτης μας και η ζωή πάνω σε αυτόν.

no worries

Ευτυχώς η Ελλάδα μας δεν έχει τέτοιο κίνδυνο. Και να γίνει κάτι τέτοιο κάπου στον κόσμο εμάς θα μας επηρεάσει λίγο (ίσως κανα τσουνάμι). Η δύναμη της Ορθοδοξίας μας, πάλι μας έσωσε.

παστουρμάς

Κλασικό τρολάρισμα.

Ομαλος

Όταν θα σκάσει όλη η Σαντορίνη θα ήθελα να δω τι θα έλεγες, αν ζούσες

32663

Άλλη μια εγγλέζικη έρευνα. Με άλλα λόγια...σκουπίδια.

τσ,τσ,τσ,

τι λες μωρέ παιδί μου,ανατρίχιασα!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Elia1

Απώτερος στόχος της δράσης είναι η διάσωση και διατήρηση σημαντικών κλώνων, η γενετική τους βελτίωση μέσα από τη μελέτη ανθεκτικών κλώνων σε ασθένειες, ξηρασία και κλιματική αλλαγή