ΗΠΑ: «Μην πετάτε τα χρυσόψαρά σας σε λίμνες» ζητά πόλη της Μινεσότα

ΗΠΑ: «Μην πετάτε τα χρυσόψαρά σας σε λίμνες» ζητά πόλη της Μινεσότα

Τα ψάρια του ενυδρείου προκαλούν διαταραχές στο οικοσύστημα εάν αφεθούν σε λίμνες – Εάν αφεθούν ελεύθερα, αναπαράγονται γρήγορα και κυριαρχούν στα άλλα είδη

xrysopsara
Έκκληση προς τους πολίτες να μην απελευθερώνουν τα ψάρια που έχουν στο ενυδρείο τους ζήτησε μία πόλη στη Μινεσότα, των ΗΠΑ, προειδοποιώντας ότι μεγαλώνουν πολύ περισσότερο στη φύση και προκαλούν τεράστια προβλήματα στο οικοσύστημα.

Η δημοτική αρχή του Μπέρνσβιλ δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν γιγάντια χρυσόψαρα που πιάστηκαν κατά τη διάρκεια μελέτης.

Τα χρυσόψαρα, τονίζει η δημοτική αρχή, μπορούν να επιδεινώσουν την ποιότητα του νερού, διαταράσσοντας τα ιζήματα και ξεριζώνοντας τα φυτά.

«Μην αφήνετε το χρυσόψαρό σας σε λίμνες» τονίζει η πόλη.

Στη Μινεσότα, τα χρυσόψαρα είναι είδος που κατακτά χώρο και είναι παράνομη η απελευθέρωσή του σε δημόσια ύδατα. Στα ενυδρεία, τα χρυσόψαρα φτάνουν σε μήκος τα 5,1 εκατοστά.

Κλείσιμο


Ωστόσο, όταν αφεθούν ελεύθερα σε δημόσια ύδατα, αναπαράγονται πολύ γρήγορα και είναι δύσκολο να απομακρυνθούν, ενώ κυριαρχούν στα γηγενή είδη.

«Σας παρακαλούμε, σκεφτείτε άλλες επιλογές για να τους βρείτε ένα νέο σπίτι» ζήτησε η πόλη του Μπέρνσβιλ από τους κατοίκους.

Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετώπισε και κοντινή κομητεία, που απομάκρυνε 50.000 χρυσόψαρα πέρυσι τον Οκτώβριο. Η απομάκρυνση ήταν στο πλαίσιο τριετούς προγράμματος για τη μελέτη και διαχείριση των ειδών, που έχει προκαλέσει προβλήματα σε όλες τις ΗΠΑ. Ανάλογο πρόβλημα αντιμετώπισε το 2017 το Μόναχο, με αποτέλεσμα η πόλη να επιβάλλει πρόστιμο σε όποιον πιαστεί να πετά το κατοικίδιο ψάρι του σε δημόσια ύδατα.


Ειδήσεις σήμερα:

Στα 3.109 τα νέα κρουσματα - 4 οι θάνατοι, 133 διασωληνωμένοι


Θραύση στους Μιλένιαλ και τη γενιά Ζ κάνουν οι εφαρμογές γνωριμιών φίλων


Ηλιούπολη: Στη φυλακή οι δυο κατηγορούμενοι για τη σεξουαλική κακοποίηση της 19χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης