LIVE

Κορωνοϊός

Η νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας

erevnas1

O υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Χρίστος Δήμας αποφάσισε τη σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας

Με στόχο την αποτελεσματικότερη σύνδεση της Έρευνας με την Καινοτομία, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Χρίστος Δήμας αποφάσισε η σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) να διαμορφωθεί ως εξής:

Πρόεδρος: Μανώλης Δερμιτζάκης, Διευθυντής Κέντρου Γονιδιώματος Health 2030 - Καθηγητής Γενετικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Αντιπρόεδρος: Αρίστος Δοξιάδης, Εταίρος στο κεφάλαιο επιχειρηματικό συμμετοχών Big Pi Ventures για νέες επιχειρήσεις τεχνολογίας, το οποίο δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στην αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Μέλη:
- Βασίλης Αντωνιάδης, Managing Director & Senior Partner Boston Consulting Group Athens
- Ευάγγελος Καρκαλέτσης, Διευθυντής Έρευνας στο Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος”
- Νέλλη Κάτσου, Μέλος Δ.Σ. Pharmathen S.A.
- Βάσω Κιντή, Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης, ΕΚΠΑ
- Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, Καθηγητής Αυτομάτου Ελέγχου & Ρομποτικής ΕΜΠ
- Ελίζα Κωνοφάγου, Καθηγήτρια Βιοϊατρικής Μηχανικής και Ραδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης - Διευθύντρια Εργαστηρίου Υπερήχων και Ελαστικής Απεικόνισης.
- Ρούλα Μπαχταλιά, Διευθύντρια και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Προγράμματος EGG – enter•grow•go
- Ευάγγελος Μπεκιάρης, Διευθυντής Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών, ΕΚΕΤΑ
- Αιμίλιος Χαλαμανδάρης, Επικεφαλής R&D Samsung Electronics στην Ελλάδα, Συνιδρυτής και CEO της εταιρίας Innoetics, εταιρίας spin-off από το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά".

Επισημαίνεται ότι
— Στις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας συμμετέχει για πρώτη φορά και εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών.
— Η συμμετοχή στο ΕΣΕΤΕΚ είναι άμισθη και στη βάση εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος.

Το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) είναι το ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο της Πολιτείας σε ό,τι αφορά τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Ανάπτυξη της Καινοτομίας.

Στην αποστολή του, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
— Η χάραξη εθνικής στρατηγικής για την Έρευνα και την ανάπτυξη της Καινοτομίας.
— Η υποβολή προτάσεων για το μετασχηματισμό της Έρευνας σε Καινοτομία.
— Η εισήγηση μέτρων για τη διευκόλυνση των επενδύσεων σε νεοφυείς επιχειρήσεις.
— Η ενθάρρυνση υιοθέτησης δημόσιων πολιτικών στη βάση του ερευνητικού έργου που εκπονούν τα εποπτευόμενα από τη ΓΓΕΤ ερευνητικά κέντρα.
— Η ενθάρρυνση δημοσίων φορέων να ενσωματώσουν στη λειτουργία τους ερευνητικά αποτελέσματα και καινοτομικά προϊόντα, τα οποία παράγονται από εποπτευόμενους φορείς της ΓΓΕΤ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (2)

epistimonas

(σε συνέχεια πιο πάνω σχόλιου)...Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας: Ναύαρχος Διακόπουλος - συνηθισμένος/της σειράς Αξ/κος ΠΝ [από πού γνωρίζει θέματα εθνικής ασφάλειας?] & Αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας: δρ. Θάνος Ντόκος [ΔΙΚΑΤΣΑ έχει?]. Ιδια περίπτωση με Δκτη ΕΥΠ. Έλεος Κύριε Πρωθυπουργέ!

gaspar

Συγχαρητήρια !! Πάλι η διαπλοκή κρατάει καλά. Ας μας πουν οι κύριοι που τους έβαλαν, τα τυπικά προσόντα από τουλάχιστον τους μισούς από αυτούς. Αρίστος Δοξιάδης, σε ποιες εταιρείες έχει επενδύσει το fund που μετέχει? Νέλλη Κάτσου, με ποιο επιστημονικό background επιλέχθηκε? Ρούλα Μπαχταλιά, η υπάλληλος της Eurobank σε επιτροπή? Αμίλιος Χαλαμανδάρης, μα δεν την πούλησε την Innoetics? Τελικά όλοι οι φίλοι είναι μαζί ? Αυτό δεν είναι Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας αλλά το μαγαζάκι μας για να τα φάμε παρέα μαζί με τους αφανείς καρχαρίες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης