Ανάσα από τη Fed για την Wall Street – Άνοδος 0,47% για τον Dow Jones

Ανάσα από τη Fed για την Wall Street – Άνοδος 0,47% για τον Dow Jones

Ανάκαμψη για τον τεχνολογικό κλάδο μετά το διήμερο sell - off

92606961
Με σημαντική άνοδο έκλεισαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Fed θα λάβει σοβαρά υπ΄όψη της τα αρνητικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και θα πριοχωρήσει σύντομα – ενδεχομένως και μέσα στον Οκτώβριο – σε νέα μείωση των επιτοκίων.

Ετσι, παρά το πτωτικό άνοιγμα, περί τα μέσα της συνεδρίασης το κλίμα ανεστράφη με αποτέλεσμα να πάρει ένα τέλος το sell – off που διατηρήθηκε για δυο συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,47%, στις 26.201,04 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε στο κλείσιμο ισχυρή άνοδο, κατά 1,12%, στις 7.872,27 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,80% στις 2.910,63 μονάδες.

Σε επίπεδο μετοχών οι περισσότερες Big Tech κινήθηκαν ανοδικά. Η Facebook έκλεισε με κέρδη 2.7%, η μητρική της Google, Alphabet και η Amazon είχαν άνοδο 1% και 0.7%, αντίστοιχα. Η Apple έκλεισε κατά 0,9% ψηλότερα και τα κέρδη της Microsoft ήταν 1,21%.

Σε ότι αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία, μετά την πτώση του δείκτη της μεταποίησης και ο δείκτης ISM Υπηρεσιών για τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στις 52,6 μονάδες έναντι 56,4 τον Αύγουστο, με τους αναλυτές να αναμένουν να κινηθεί στα επίπεδα των 55 μονάδων. Η σημαντική, αυτή, επιβράδυνση της αγοράς των υπηρεσιών, παρόλο που δεν συνιστά συρρίκνωση, ενισχύει τους φόβους για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Η επιβράδυνση που δείχνει η μεταποίηση στις ΗΠΑ, εξάλλου, αναζωπυρώνει τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας στην αμερικανική οικονομία.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, ότι η Fed θα προχωρήσει άμεσα σε νέες μειώσεις επιτοκίων.

Κλείσιμο
Μάλιστα, οι πιθανότητες να προχωρήσει η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) σε μείωση επιτοκίων μέσα στον Οκτώβριο ανέρχονται σε 93,5% έναντι 77% που είχε καταγραφεί την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία οι δείκτες παρουσίασαν σημαντική πτώση για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, εν μέσω ανησυχιών για επικείμενη επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το σμερικανικό αργό πετρέλαιο διολίσθησε 0,61% στα 52,31 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση. O χρυσός έκλεισε 0,26% υψηλότερα, στα 1.511,80 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ, του γεν και της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0969 δολάρια/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινήθηκε 5,9 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,538%.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης