Σταϊκούρας: «Η προτεινόμενη μείωση του ΕΝΦΙΑ δίνει πολλά στους οικονομικά ασθενέστερους»

Σταϊκούρας: «Η προτεινόμενη μείωση του ΕΝΦΙΑ δίνει πολλά στους οικονομικά ασθενέστερους»

«Η μείωση που θα δουν 7,2 εκατ. πολίτες με ακίνητη περιουσία από 1 έως 500.000 ευρώ αποτελεί το 86% της συνολικής ελάφρυνσης» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών

4651249
Ως δυσάρεστο κύκλο που έκλεισε χαρακτήρισε την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Σταϊκούρας υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική αλλαγή και οι πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης ΝΔ προκάλεσε ενίσχυση του δείκτη οικονομικού κλίματος για πρώτη φορά από το 2014.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο με την μείωση του ΕΝΦΙΑ κσι την βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων είπε «Κατά τις πρώτες ημέρες χωρίς θριαμβολογίες έχουμε θετικές ενδείξεις που επηρεάζουν και τα δημοσιονομικά αποτελέσματα. Εκδόθηκαν έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου, με το χαμηλότερο κόστος των τελευταίων 15 ετών».

«Εκδόθηκε 7ετές ομόλογο, με κόστος δανεισμού στο μισό της αντίστοιχης έκδοσης του 2018».

«Ενισχύθηκε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος, σημειώνοντας την υψηλότερή επίδοση από το 2008, ξεπερνώντας μάλιστα το μέσο όρο της Ευρωζώνης για πρώτη φορά από το 2014».

«Δρομολογείται, με μεθοδικότητα, η διαδικασία για την πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών που επιβλήθηκαν στη χώρα μετά την καταστροφική διαπραγμάτευση του 1ου εξαμήνου του 2015».

«Σημαντική ελάφρυνση των βαρών της μεσαίας τάξης»

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο τη κυβέρνησης που επιφέρει σημαντική ελάφρυνση των βαρών της μεσαίας τάξης σηματοδοτεί το πρώτο βήμα του «ενάρετου σπιράλ» ενώ υπενθύμισε πως την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε το ιδιωτικό χρέος κατά 46%.

«Η προτεινόμενη μείωση του ΕΝΦΙΑ «δίνει πολλά στους πολλούς», κυρίως στους οικονομικά ασθενέστερους και στη μεσαία τάξη. Συγκεκριμένα, η μείωση που θα δουν 7,2 εκατ. πολίτες με ακίνητη περιουσία από 1 έως 500.000 ευρώ αποτελεί το 86% της συνολικής ελάφρυνσης.

Όσοι δε έχουν ακίνητη περιουσία μέχρι 200.000 ευρώ θα ωφεληθούν του 67% της συνολικής ελάφρυνσης.

Επίσης, 474.000 συμπατριώτες μας, με αξία ακίνητης περιουσίας μεγαλύτερη των 200.000 ευρώ, πολλοί από τους οποίους ανήκουν στη μεσαία τάξη, και οι οποίοι δεν θα έβλεπαν καμία ελάφρυνση με την ρύθμιση της απελθούσας Κυβέρνησης, με την παρούσα ρύθμιση θα ωφεληθούν. Για πρώτη φορά! Τέλος, 1,3 εκατ. συμπατριώτες μας, με αξία ακίνητης περιουσίας από 80.000 έως 200.000 ευρώ, θα δουν μεγαλύτερη ελάφρυνση με την ρύθμιση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με την προηγούμενη ρύθμιση.

Κλείσιμο
Πόση μείωση θα δουν; Από 90 μέχρι 170 ευρώ» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού υποστήριξε ότι η αύξηση του ιδιωτικού χρέους κατά 46% οφείλεται κυρίως στους τόκους και στις προσαυξήσεις οφειλών που είχαν δημιουργηθεί προ 2015.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης