Νέος ΕΝΦΙΑ: Πόσο θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα - Αναλυτικοί πίνακες

Νέος ΕΝΦΙΑ: Πόσο θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα - Αναλυτικοί πίνακες

ΕΝΦΙΑ - Διαβάστε πώς διαμορφώνεται ανάλογα με την αξία της ακίνητης περιουσίας σε διάφορες πόλεις σε όλη τη χώρα

enfia
Μεγαλύτερες μειώσεις στα ποσά του ΕΝΦΙΑ για όσους έχουν μεσαίας και μεγάλης αξίας ακίνητη περιουσία και μικρότερες για όσους έχουν χαμηλής αξίας ακίνητα προκύπτουν από την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 1 του μίνι φορολογικού νομοσχεδίου για τον φετινό φόρο ακινήτων, που κατατέθηκαν πρόσφατα στη Βουλή από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Το συμπέρασμα αυτό αποτυπώνεται σε αναλυτικούς πίνακες με παραδείγματα για τις μειώσεις του ΕΝ.Φ.Ι.Α. σε περισσότερες από 250 μεγάλους δήμους όλης της χώρας, τους οποίους παρουσιάζει αναλυτικά το money-money.gr.


Ειδικότερα, από τη μελέτη του πλήθους των παραδειγμάτων προκύπτει πως παρά το γεγονός ότι οι μειώσεις του ΕΝΦΙΑ σε ποσοστά είναι μεγαλύτερες για τους μικροϊδιοκτήτες και μικρότερες για τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες ακινήτων, τα οφέλη των δεύτερων είναι σε ποσά πολύ μεγαλύτερα από τα οφέλη των πρώτων.


Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω παραδείγματα:

* Φορολογούμενος με διαμέρισμα 80 τ.μ. 1ου ορόφου παλαιότητας 16 ετών με πρόσοψη σε ένα δρόμο, στην πιο φθηνή περιοχή του Δήμου Αλίμου, ο οποίος έχει ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας 75.000 ευρώ, θα πληρώσει φέτος για το συγκεκριμένο ακίνητο ΕΝ.Φ.Ι.Α, 246,64 ευρώ, ενώ πέρυσι πλήρωσε 328,86 ευρώ. Η μείωση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. θα είναι της τάξεως των 82,22 ευρώ ή του 25%.

* Φορολογούμενος με διαμέρισμα 80 τ.μ. 1ου ορόφου παλαιότητας 16 ετών με πρόσοψη σε ένα δρόμο, στην πιο ακριβή περιοχή του Δήμου Γλυφάδας, ο οποίος έχει ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας 500.000 ευρώ, θα πληρώσει φέτος για το συγκεκριμένο ακίνητο ΕΝ.Φ.Ι.Α, 789,25 ευρώ, ενώ πέρυσι πλήρωσε 986,57 ευρώ. Η μείωση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. θα είναι της τάξεως των 197,32 ευρώ ή του 20%.

Κλείσιμο
Οι μειώσεις θα ισχύσουν τόσο στον κύριο ΕΝ.Φ.Ι.Α., που επιβάλλεται σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, όσο και στον συμπληρωματικό ΕΝ.Φ.Ι.Α. που επιβαρύνει επιπρόσθετα όσους κατέχουν ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 250.000 ευρώ. Για τον υπολογισμό του ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2019 θα ληφθούν υπόψη οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων που ίσχυσαν πέρυσι, κατά τον υπολογισμό του ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2018. Επιπλέον, στη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας που λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό των μειώσεων δεν περιλαμβάνεται η αξία των εδαφικών εκτάσεων εκτός ορίων σχεδίων πόλεων ή οικισμών (αγρών, αγροτεμαχίων κ.λπ.) που κατέχουν οι φορολογούμενοι.

Δείτε στους παρακάτω πίνακες το ύψος του ΕΝΦΙΑ ανάλογα με την αξία της ακίνητης περουσίας, σε διάφορες περιοχές  της χώρας στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις όλης της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε αναλυτικούς πίνακες ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης