Colpo Grosso των επενδυτών με το ομόλογο της τράπεζας Πειραιώς

Colpo Grosso των επενδυτών με το ομόλογο της τράπεζας Πειραιώς

Η ελληνική τράπεζα προετοιμάζεται να εκδώσει ομόλογο Tier II έως 500 εκατ.ευρώ

peiraios_bank
Ένα colpo grosso που είναι είναι μια έξυπνη επενδυτική ιδέα ετοιμάζονται να εφαρμόσουν οι ξένοι επενδυτές στην Τράπεζα Πειραιώς, εκμεταλλευόμενοι και το θετικό momentum πριν από τις ελληνικές εκλογές.

Η ελληνική τράπεζα προετοιμάζεται να εκδώσει ομόλογο Tier II έως 500 εκατ.ευρώ.

Ταυτόχρονα, όμως, διαθέτει και μετοχή. Οι ξένοι επενδυτές, λοιπόν, κάνουν μια κατανομή κεφαλαίων η οποία θα λειτουργήσει υπέρ τους. Εάν λ.χ. έχουν να τοποθετήσουν 10 εκατ. ευρώ, κατανέμουν τα 2,5 εκατ. ευρώ στη μετοχή και τα 7,5 εκατ. ευρώ στο ομόλογο με ένα κουπόνι 9%-9,5% . Άμα τη εκδόσει του ομολόγου, η μετοχή θα σημειώσει σημαντική άνοδο. Τότε πωλούν τις μετοχές και κρατούν το ομόλογο περιμένοντας να πέσει η απόδοση. Η συνολική απόδοση υπολογίζεται σε 16-17% ενώ το ρίσκο που αναλαμβάνουν στην Ελλάδα έχει μειωθεί αρκετά. Μια απόδοση 16-17% στα κεφάλαια τους σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν είναι αμελητέα, ενώ αρκετοί εφαρμόζουν και παραλλαγές της προαναφερόμενης επενδυτικής ιδέας.

Πού υπολογίζουν τη μετοχή μετά τις κινήσεις με Intrum – ομόλογο

Ξένοι επενδυτές υπολογίζουν ότι με τα κεφάλαια της συμφωνίας της ΙNTRUM ( 328 εκατ. ευρώ ), το ομόλογο ύψους 250 -500 εκατ. ευρώ, αλλά και τα αποτελέσματα του τριμήνου, η μετοχή της Πειραιώς θα διαθέτει τιμή/λογιστική αξία 0,35-0,36 και η τιμή ενδέχεται να υπερβεί τα 3,5 ευρώ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης