Σόιμπλε: Πότε θα είχε νόημα ένας υπουργός Οικονομικών για την Ευρωζώνη

Σόιμπλε: Πότε θα είχε νόημα ένας υπουργός Οικονομικών για την Ευρωζώνη

Μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο RBB o πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, υπογράμμισε ότι η Ευρωζώνη έχει ανάγκη από έναν ενιαίο προϋπολογισμό, αλλά και πιο στενό συντονισμό των δημοσιονομικών πολιτικών

soible_main
Περισσότερη εξουσία επί του καθορισμού της οικονομικής πολιτικής από την Ε.Ε., αλλά και κατάργηση της ανάγκης για ομοφωνία στη λήψη αποφάσεων προτείνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την ώρα που εντείνεται η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης.

Μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο RBB o πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, υπογράμμισε ότι η Ευρωζώνη έχει ανάγκη από έναν ενιαίο προϋπολογισμό, αλλά και πιο στενό συντονισμό των δημοσιονομικών πολιτικών. Μόνο εφόσον συμβεί αυτό θα έχει νόημα, όπως ανέφερε, η θέση ενός υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Αν δεν το έχουμε αυτό, τότε από μόνος του ένας υπουργός Οικονομικών δεν θα είχε νόημα. Θα ήταν μία συμβολική θέση χωρίς εξουσίες» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τάχθηκε κατά της αρχής της ομοφωνίας, υποστηρίζοντας ότι αυτή καθυστερεί ή εμποδίζει κρίσιμες αποφάσεις. «Μπορεί να μπλοκάρει τα πάντα» προειδοποίησε και αντιπρότεινε την αρχή της ενισχυμένης πλειοψηφίας- 55% των κρατών μελών και 65% του συνολικού πληθυσμού.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) θα στήριζαν τις μεταρρυθμίσεις αυτές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης