Αξιωματούχος Eurogroup: Τον Μάρτιο η απόφαση για την επιστροφή 600 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

eurogroup_1

Το Eurogroup του Ιανουαρίου δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα στο μενού – Καθοριστική η συνεδρίαση του Μαρτίου για τη δόση των 600 εκατ. ευρώ

Σύντομο και αποφορτισμένο θα είναι το Eurogroup του Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου της Ευρωζώνης, χωρίς Ελλάδα στο μενού.

Το Eurogroup του Μαρτίου αποτελεί την επόμενη μεγάλη ημερομηνία για την εποπτεία της Ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχος της Ευρωζώνης, όπου αναμένεται να ληφθεί απόφαση σχετικά με τα κέρδη των ομολόγων ANFAs που παρακρατούν οι κεντρικές τράπεζες των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο αξιωματούχος ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες πως για την απόφαση αυτή τα τεχνικά κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των υπόλοιπων θεσμών θα φτάσουν στην Αθήνα τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου για τεχνικές εργασίες.

Εκεί θα αναλύσουν τα στοιχεία της Ελληνικής οικονομίας και έπειτα θα ενημερώσουν το EuroWorking Group, το προπαρασκευαστικό όργανο του Eurogoup, στα τέλη του Ιανουαρίου.

Όπως είπε ο ανώτερος αξιωματούχος, η καθοριστική συνεδρίαση της Ευρωομάδας για την δόση των 600 εκατ. ευρώ θα είναι αυτή στις 11 Μαρτίου συνεπώς ως τότε θα εξετάζεται η μεταρρυθμιστική πορεία συνεχίζεται ομαλά, σύμφωνα με τη δεύτερη έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας.

Η πρώτη ενημέρωση θα γίνει στα μέλη του EuroWorking Group στο τέλος της επόμενης εβδομάδας και επίσημα στην συνάντηση της 31ης Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Γίδι

Καλέ, αφού τελείωσαν τα μνημόνια!!! Τι θέλουν αυτοί πάλι; Ψέματα λέει ο Αλέξης;;;;;,

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

katoikia_main01

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου με τους επικεφαλής των Τραπεζών - Στα χέρια του πρωθυπουργού το τελικό σχέδιο - Μέσα στις επόμενες μέρες η κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης

2
airbnb1

Τελευταία ειδοποίηση από την εφορία προς τους διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιων μισθώσεων για την οριστικοποίηση των στοιχείων καταχώρισης – Εάν δεν προβούν σε οριστικοποίηση, τα δεδομένα στο Μητρώο θα θεωρηθούν οριστικά

tsakalotos-ne2

Χαρακτηρίζει υπερβολικά υψηλά τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% που ο ίδιος συμφώνησε! - «Πρώτη στρατηγική είναι να υπάρχει το μαξιλάρι ρευστότητας, το χρέος είναι εξασφαλισμένο για τα επόμενα 2 χρόνια λόγω του μαξιλαριού» λέει ο υπ. Οικονομικών - ΝΔ: Ευχαριστούμε για την αυτονόητη πρόβλεψη

85