Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση

Καταλύτης υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας

Wall-Street
Με το κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ να συνεχίζει για 17η ημέρα (και τους επενδυτές να αδιαφορούν επιδεικτικά), η Wall Street έκλεισε ανοδική για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Καταλύτης υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας, δίνοντας ώθηση στους διεθνείς δέικτες. Ο Τραμπ tweetαρε πως «τα πηγαίνει πολύ καλά με Κίνα», ωστόσο οι επενδυτές έδειξαν να κρατούν «μικρό καλάθι» (άλλωστε ο Αμερικανός Πρόεδρος φημίζεται για την υπερβολή του), κάτι που διαφάνηκε στη συμπεριφορά των δεικτών.

Στον απόηχο του tweet, οι μετοχές περιέκοψαν σημαντικά τα κέρδη (που προσέγγιζαν το 2%), τόσο σε ΗΠΑ όσο και Ευρώπη, κλείνοντας με άνοδο της τάξεως του 1%. Προβληματισμό παρουσίασε μάλιστα ο τραπεζικός τομέας, ο οποίος δεν ακολούθησε καν την ανοδική πορεία των υπολοίπων μετοχών, καθώς επικρατεί σκεπτικισμός των επενδυτών σε ότι αφορά τον κλάδο.

Πάντως στη σημερινή άνοδο έπαιξε ρόλο και το μίνι-ράλι του πετρελαίου (άνω του 2%).

Όπως και να έχει, οι μετοχές παγκοσμίως αναρριχήθηκαν σε υψηλό άνω των τριών εβδομάδων, με τις αγορές να οδηγούνται επίσης από την ελπίδα για χαλαρότερη νομισματική πολιτική της Fed το 2019. Ο Bostic δήλωσε χθες πως ίσως τα επιτόκια να αυξηθούν το πολύ μια φορά φέτος.

Στα διεθνή ταμπλό: Κατά 1% ενισχύθηκε S&P 500, ο δείκτης-βαρόμετρο της Wall Street, ενώ ο Russell 2000 της μικρής κεφαλαιοποίησης κέρδισε και σήμερα 1,5% (μετά και το χθεσινό +1,5%).

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης