Τσακαλώτος προς επενδυτές: «Greece is back»

tsakalotos_capital_link

«Exciting times for Greece» (συναρπαστικοί καιροί για την Ελλάδα)» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, ενώ τόνισε: «Χωρίς να θέλω να μειώσω το πρόβλημα, υπάρχει μεγάλη πρόοδος στα κόκκινα δάνεια» - Μεταρρυθμίσεις χωρίς κοινωνική ενσωμάτωση οδηγoύν στην άνοδο του εθνικισμού, υπογράμμισε

Με το σύνθημα «Greece is back» επιχειρεί να διασκεδάσει τις ανησυχίες επενδυτών και δανειστών για την παροχολογία και τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δεσμεύσεων, καθώς και να πείσει τους εκπροσώπους της διεθνούς οικονομικής ελίτ να ποντάρουν στη χώρα μας, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Νέα Υόρκη, μιλώντας στο 20ό Ετήσιο Φόρουμ «Invest in Greece» του Capital Link.


Όπως παρατηρεί το newmoney.gr, στο βήμα του συνεδρίου και στα πάνελ του βρίσκονται ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών, τραπεζίτες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, υψηλόβαθμα στελέχη επενδυτικών οίκων και οι επικεφαλής ισχυρών παικτών του εγχώριου επιχειρηματικού γίγνεσθαι.

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε στην πρόοδο στο θέμα των κόκκινων δανείων, τη στρατηγική γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας, καθώς και στο πώς οι μεταρρυθμίσεις βελτιώνουν την κατάσταση στη χώρα, δημιουργώντας συνθήκες για επενδύσεις και ανάπτυξη.

«Exciting times for Greece» (συναρπαστικοί καιροί για την Ελλάδα)» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, ενώ τόνισε: «Χωρίς να θέλω να μειώσω το πρόβλημα, υπάρχει μεγάλη πρόοδος στα NPLs (σ.σ τα κόκκινα δάνεια)».

«Μεταρρυθμίσεις χωρίς κοινωνική ενσωμάτωση οδηγoύν στην άνοδο του εθνικισμού, αλλά και η κοινωνική ενσωμάτωση χωρίς μεταρρυθμίσεις είναι εξίσου επικίνδυνη» προσέθεσε ο υπουργός.

Αναφέρθηκε επίσης στο πακέτο θετικών μέτρων, αλλά και στη μη περικοπη των συντάξεων, ενώ επισήμανε πως η φορολογία στις επιχειρήσεις θα μειώνεται κατά 1% κάθε χρόνο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Γρι ελληνικά δεν ξέρει ο άνθρωπος!

Ωστε "μεταρρυθμίσεις" χωρίς κοινωνική ενσωμάτωση(sic) οδηγούν στην άνοδο του ...εθνικισμού;;; Μήπως απλά δεν ξέρεις τι λες, Τσακαλώτε; Ή μήπως θα θεωρούνται "εθνικιστές" όσοι είναι εναντίον ή δεν "ενσωματώνονται" από τις "μεταρρυθμίσεις" σας που έχουν διαλύσει την Ελλάδα; Για κάντε το μας πιο "λιανά". Γιατί έρχονται και εκλογές...

christos

APATEONES SYRIZAIOI.

ΑΛΤΕΡ

Πες καλύτερα '' καμ του γκρής για να την βρεις...''

Investor

Ούτε λέξη για προσέλκυση επενδυτών. Νόμιζε ότι μιλούσε σε πολιτική εκδήλωση....

CALLIOPE

ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!

Greece is black

... ήθελε να πει ο άνθρωπος

Χαχαχα

Χαχαχα χαχαχα καιρό είχα να γελάσω έτσι

ΚΩΣΤΑΣ Κ

Καλά αυτός για ποια χώρα μιλάει;

Lady

Κάνω καμ-μπακ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theodorikakos

«Η σημερινή κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη. Ο Μητσοτάκης γνωρίζει αυτή την κατάσταση και είναι ξεκάθαρος στις δεσμεύσεις του. Το κεντρικό μας μήνυμα είναι δουλειές. Δουλειές μπορεί να γίνουν αν δημιουργηθούν επενδύσεις και επενδύσεις θα γίνουν αν μειωθεί η φορολογία. Η βασική δέσμευση της ΝΔ είναι η μείωση της φορολογίας και μείωση του ΕΝΦΙΑ» επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος

8