Τσακαλώτος προς επενδυτές: «Greece is back»

«Exciting times for Greece» (συναρπαστικοί καιροί για την Ελλάδα)» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, ενώ τόνισε: «Χωρίς να θέλω να μειώσω το πρόβλημα, υπάρχει μεγάλη πρόοδος στα κόκκινα δάνεια» - Μεταρρυθμίσεις χωρίς κοινωνική ενσωμάτωση οδηγoύν στην άνοδο του εθνικισμού, υπογράμμισε

tsakalotos_capital_link
Με το σύνθημα «Greece is back» επιχειρεί να διασκεδάσει τις ανησυχίες επενδυτών και δανειστών για την παροχολογία και τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δεσμεύσεων, καθώς και να πείσει τους εκπροσώπους της διεθνούς οικονομικής ελίτ να ποντάρουν στη χώρα μας, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Νέα Υόρκη, μιλώντας στο 20ό Ετήσιο Φόρουμ «Invest in Greece» του Capital Link.


Όπως παρατηρεί το newmoney.gr, στο βήμα του συνεδρίου και στα πάνελ του βρίσκονται ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών, τραπεζίτες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, υψηλόβαθμα στελέχη επενδυτικών οίκων και οι επικεφαλής ισχυρών παικτών του εγχώριου επιχειρηματικού γίγνεσθαι.

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε στην πρόοδο στο θέμα των κόκκινων δανείων, τη στρατηγική γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας, καθώς και στο πώς οι μεταρρυθμίσεις βελτιώνουν την κατάσταση στη χώρα, δημιουργώντας συνθήκες για επενδύσεις και ανάπτυξη.

«Exciting times for Greece» (συναρπαστικοί καιροί για την Ελλάδα)» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, ενώ τόνισε: «Χωρίς να θέλω να μειώσω το πρόβλημα, υπάρχει μεγάλη πρόοδος στα NPLs (σ.σ τα κόκκινα δάνεια)».

«Μεταρρυθμίσεις χωρίς κοινωνική ενσωμάτωση οδηγoύν στην άνοδο του εθνικισμού, αλλά και η κοινωνική ενσωμάτωση χωρίς μεταρρυθμίσεις είναι εξίσου επικίνδυνη» προσέθεσε ο υπουργός.

Αναφέρθηκε επίσης στο πακέτο θετικών μέτρων, αλλά και στη μη περικοπη των συντάξεων, ενώ επισήμανε πως η φορολογία στις επιχειρήσεις θα μειώνεται κατά 1% κάθε χρόνο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης