Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε για πρώτη φορά από το 2015

20257866

Σε αρνητική πορεία μπήκε η γερμανική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του 2018, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2015 – Κατέγραψε μείωση του ΑΕΠ 0,2% έναντι ανάπτυξης 0,5% το δεύτερο τρίμηνο

Σε τροχιά συρρίκνωσης μπήκε η οικονομία στη Γερμανία το τρίτο τρίμηνο του 2018, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2015. Η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης επηρεάστηκε από τη χαμηλότερη εμπορική θέση και τις μικρότερες καταναλωτικές δαπάνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,2% το γ' τρίμηνο, έναντι ανάπτυξης 0,5Ρ% το β' τρίμηνο. Ήταν η χειρότερη επίδοση από τους πρώτους τρεις μήνες του 2013, όταν η οικονομία υποχώρησε κατά 0,3% και η πρώτη συρρίκνωση από το α' τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, καθώς η εμπορική θέση της Γερμανίας επιδεινώθηκε στο παγκόσμιο εμπόριο, με τις εξαγωγές να υποχωρούν, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν, σε μια χώρα που συμβαίνει το αντίθετο.

Την ίδια ώρα, μικτά είναι τα σημάδια της εγχώριας ζήτησης, με τα νοικοκυριά να ξοδεύουν λιγότερα και τις επιχειρήσεις να επενδύουν περισσότερα σε μηχανήματα, εξοπλισμό και κατασκευές. Επίσης, αυξημένα ήταν και τα έξοδα της κυβέρνησης.

Πάντως, ορισμένοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία χτυπούν «καμπανάκι κινδύνου» για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bank0

Καταιγισμός  διαμαρτυριών των συνταξιούχων για την «πετσοκομμένη» 13η σύνταξη - Ακόμη και στο μισό είδαν μειωμένο το... προεκλογικό επίδομα αρκετοί δικαιούχοι - Καταγγέλλουν εμπαιγμό από πλευράς της κυβέρνησης - Μικτά τα χρήματα της παροχής που ανακοίνωσε ο Τσίπρας - Βέλη εκατέρωθεν με σποτ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις συντάξεις

73
oures_main01_-_Copy

Τα ποσά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ως παροχή ήταν τελικά μικτές αποδοχές οι οποίες υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου έως 22% και εισφοράς υπέρ υγείας 6% - Μπαράζ διαμαρτυριών από τους συνταξιούχους

126
roma_syriza_espa

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ενεργοποιηθεί η δράση που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, έγραψε στο facebook ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης - Στόχος η ενίσχυση των Ρομά σε ποσοστό έως και 70% προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις που αφορούν σε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, προμήθεια αμιγώς επαγγελματικών οχημάτων και πρόσληψη νέου προσωπικού

160
6e1b5df9fd4876e8f5cc8d4ff6409719_XL

Με μια «γενναία» επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, η Enel Green Power Hellas, η ελληνική θυγατρική του ιταλικού κολοσσού Enel Green Power, κατασκευάζει το μεγαλύτερο σύμπλεγμα έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε μέγεθος, ισχύ και πολυπλοκότητα, που έχουν ποτέ κατασκευαστεί στην Ελλάδα.