Πρόστιμα φωτιά ύψους €2,2 εκατ. επέβαλε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις

epe_01

Συνολικά 2.319 έλεγχοι έγιναν το δίμηνο Μαϊου-Ιουνίου από τους «ράμπο» του ΣΕΠΕ - Η Περιφέρεια Κρήτης στο στόχαστρο των ελέγχων που γίνονται από 1η Ιουλίου έως τις 15 Σεπτέμβριου

Συνολικά 2.319 ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό πραγματοποίησαν Επιθεωρητές και Ειδικοί Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου στοχευμένων ελέγχων σε τουριστικούς προορισμούς και νησιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, επιβλήθηκαν 525 πρόστιμα, συνολικού ύψους 2.282.312,61 ευρώ, ενώ σε άλλες 86 περιπτώσεις η διαδικασία επιβολής κυρώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Το επιχειρησιακό σχέδιο του ΣΕΠΕ θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου για την αποτελεσματική καταπολέμηση φαινομένων αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες στόχευσης που δίνουν τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Εργασίας. Επιπλέον, με ημερομηνία έναρξης την 1η Ιουλίου και έως τις 15 Σεπτέμβριου, βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων στην Περιφέρεια Κρήτης με τη συμμετοχή του ΣΕΠΕ, των υπηρεσιών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), της Οικονομικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ, ακολουθώντας τη μεθοδολογία και τις καλές πρακτικές του πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόστηκε πέρυσι στην Αττική» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018, ημέρα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΠΕ διενήργησαν πανελλαδικά 510 ελέγχους, επιβάλλοντας 47 πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 139.848,93 ευρώ.

Το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την καθολική εφαρμογή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, ενώ υπενθυμίζει ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Άνεργος

Ντροπή να κυνηγούν παράνομους εργοδότες με ανασφάλιστους ή απλήρωτους ή αλλοδαπούς εργαζόμενους, κλέφτες επιχειρηματίες με αδήλωτα αφορολόγητα κέρδη εισπράξεις, απατεώνες ελεύθερους επαγγελματίες με άκοπες αποδείξεις, μαύρες καταθέσεις, αντικανονικό πλουτισμό. λαμόγια πραγματικής οικονομίας με ανεξόφλητα τραπεζικά δάνεια, παραβατικούς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με απλήρωτες οφειλές για ΦΠΑ, μεροκάματα, μισθούς, εισφορές, φόρους, τέλη, πρόστιμα, λογαριασμούς, χρέη, λεβέντες της αγοράς με παρατυπίες οικονομικές, ασφαλιστικές, υγειονομικές, πολεοδομικές.

Ελεύθερος φοροφυγάς

Αυτά που λες τα κάνουν 9 στους 10 ελεύθερους απατεώνες, συγγνώμη επαγγελματίες ήθελα να πω. Και μη βγει κανένας να πει ότι αναγκάζονται λόγω των συνθηκών. Και παλιότερα τα ίδια ακριβώς έκαναν απλώς δεν τους κυνηγούσε κανένας. Τσακιστε τους χωρίς έλεος, κανένα έλεος στα λαμογια

ΕΙΜΑΙ

ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ !!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

citi_09

H αμερικανική τράπεζα σε έκθεσή της για την παγκόσμια οικονομία αναμένει, για την χώρα μας, επιβράδυνση της δραστηριότητας, με το ρυθμό ανάπτυξης να περιορίζεται στο 1,5% τόσο το 2019 όσο και τη διετία 2020-2021 ενώ δίνει πρόβλεψη 1,4% για το 2022

diamerismata_oikonomia

«Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει», λέει η λαϊκή παροιμία. Πιθανότατα το ίδιο θα συμβεί και εάν δεν το συντηρήσεις ή το ανακαινίσεις, ειδικά σε μία χώρα, όπως η Ελλάδα, όπου η πλειονότητα των σπιτιών μετρά μια ηλικία περί τα 30 έτη.

firka_main01

Καταγγελία από τον Σύλλογο Αρχαιολόγων για τα 10.119 δημόσια κτήρια που δόθηκαν προς αξιοποίηση από το υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων - Κάνουν λόγο για ύστατο σημείο συνταγματικής εκτροπής - Τη λίστα είχε φέρει στη δημοσιότητα το ΘΕΜΑ

92