Βερολίνο: Δεν αναμένονται εκπλήξεις στο Eurogroup

3795302

«Αίσιο τέλος» του ελληνικού προγράμματος αναμένει ο γερμανός υπουργός Όλαφ Σολτς - Τα μέτρα που θα ακολουθήσουν μετά την ολοκλήρωση θα κινηθούν στο πλαίσιο των ήδη ειλημμένων αποφάσεων

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς συμμερίζεται την άποψη που εξέφρασε χθες η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ότι «το ελληνικό πρόγραμμα θα οδηγηθεί σε αίσιο τέλος». Αυτό τόνισε σήμερα στο Βερολίνο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών. Κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν η καγκελάριος Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη «θα καταφέρουμε να κάνουμε με την Ελλάδα το τελευταίο βήμα στο πρόγραμμα».

Διατυπώνοντας κατά κάποιο τρόπο τη γερμανική εκτίμηση για το αποτέλεσμα των προσπαθειών που κατέβαλε η Ελλάδα στην υλοποίηση των μέτρων του προγράμματος προσαρμογής η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι «πρόκειται για μία επιτυχία» της Ελλάδας. Αυτή τεκμηριώνεται από την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας όσο και από τα πλεονάσματα στον προϋπολογισμό. «Αυτά θα πρέπει να έχει κανείς υπόψη» όταν συζητά για το ελληνικό πρόγραμμα τόνισε κατά το κυβερνητικό μπρίφινγκ της Τετάρτης η ίδια.

Κλειστά τα χαρτιά της κρατά η Γερμανία

Παρ' όλα αυτά το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επιμένει στην πάγια τακτική που ακολουθεί επί Όλαφ Σολτς. Ακόμη και την τελευταία ημέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με τη στάση που σκοπεύει να τηρήσει ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οκονομικών σε συγκεκριμένα ζητήματα όπως τη μελλοντική επιτήρηση των μεταρρυθμίσεων και πολύ περισσότερο την ελάφρυνση του χρέους. Σύμφωνα με την εκπρόσωπό του τα επιμέρους θέματα ο υπουργός θα τα συζητήσει στο Eurogroup. Δεν θα πρέπει να αναμένεται πάντως ότι ο κ. Σολτς θα παρουσιάσει στην αυριανή συνεδρίαση κάποια νέα αιτήματα.

Τα μέτρα για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος θα κινηθούν στη λογική των δημοσιευμένων αποφάσεων του Eurogroup το 2016 και 2017, τόνισε η εκπρόσωπός του σήμερα. Αυτές οι αποφάσεις περιγράφουν την «εργαλειοθήκη των μεσοπρόθεσμων μέτρων που προσφέρονται στο τέλος ενός προγράμματος προσαρμογής». Άλλωστε, «όλα αυτά τα ζητήματα έχουν συχνά συζητηθεί στον κύκλο των υπουργών Οικονομικών».

Στη βάση αυτών των αποφάσεων και συζητήσεων θα λάβει αύριο το Eurogroup τις αποφάσεις του σε συνεννόηση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και «άλλους θεσμούς» (ΔΝΤ) για το ποια «λογικά» και «σωστά» μέτρα θα πρέπει να ακολουθήσουν στη συνέχεια.

Πηγή: Deutsche Welle

ΣΧΟΛΙΑ

M59

των ήδη ειλημμένων αποφάσεων...... που πάρθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες!!!!! Που είναι τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαικής ένωσης που έπρεπε να αποφασίζουν και να τεκμηριώνουν τις αποφάσεις τους????? Διακοσμητικά στοιχεία είναι όλοι τα θεσμικά όργανα , μόνο για πετούν φωτοβολίδες και ευχολόγια , τύπου μοσκοβισί και Γιούνκερ χωρίς καμμία αντίδραση στις απαιτήσεις των γερμανών!! Καλύτερα διαλύστε το το μαγαζί σας , να βρούμε και μεις την ησυχία μας .Αυτή δεν είναι ένωση είναι το Δ΄ΡΑΙΧ!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

59a92bbfcd3a182e4919483b

«Ευέλικτες μορφές απασχόλησης και χαμηλοί μισθοί κυριαρχούν στην αγορά εργασίας» αναφέρει ο τομεάρχης της ΝΔ - Έχουμε την καλύτερη επίδοση στις νέες θέσεις από το 2001 αναφέρει το υπουργείο Εργασίας