Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Τι αλλάζει στην καταβολή του

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Τι αλλάζει στην καταβολή του

Ανά 6μηνο αντί για 12μηνο θα καταβάλλεται από την 1η Νοεμβρίου το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) 

kea
Ανά 6μηνο αντί για 12μηνο θα καταβάλλεται από την 1η Νοεμβρίου το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Αυτό σημαίνει ότι θα πραγματοποιείται έλεγχος μέσα στο 6μηνο, για τα έσοδα - εισοδήματα του προηγούμενου 6μήνου χωρίς τα γραφειοκρατικά εμπόδια που ίσχυαν για το 12μηνο. Μετά τη λήξη του, ο δικαιούχος θα μπορεί να επανυποβάλει την αίτησή του.

Έτσι δε χρειάζεται να υποβάλλουν οι δικαιούχοι υποχρεωτικά τροποποιητική αίτηση εντός 15 ημερών από την οποιαδήποτε μεταβολή του εισοδήματος, των περιουσιακών στοιχείων, της σύνθεσης του νοικοκυριού ή του τόπου διαμονής.

Όπως επίσης, απαλείφεται και το ότι θα αφαιρείται από το ελεγχόμενο εισόδημα το 100% του καθαρού μισθού του πρώτου μήνα και το 40% των δυο επόμενων μηνών, σε περίπτωση που μέλος του νοικοκυριού βρει εργασία. Επίσης δεν θα προβλέπεται από την 1η Νοεμβρίου και μετά, η διακοπή της ΚΕΑ από τον 4ο μήνα της εργασίας.

Επίσης από την 1η Αυγούστου, θα είναι υποχρεωτική η εγγραφή στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, όλων των δικαιούχων του ΚΕΑ καθώς και όλων των ενήλικων μελών του ωφελούμενου νοικοκυριού που μπορούν να εργαστούν.

Με την ίδια ΚΥΑ εξαιρούνται επιπλέον από το εισόδημα που ελέγχεται, και το επίδομα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης που καταβάλλεται σε ανέργους καθώς και η οικονομική ενίσχυση που δίνεται για φυσικές καταστροφές και θεομηνίες. Απαιτούνται δικαιολογητικά σε περίπτωση νοικοκυριού με ανήλικα τέκνα για τα οποία συντρέχουν οι προϋποθέσεις φοίτησης στην υποχρεωτική εκπαίδευση, καθώς και βεβαίωση εγγραφής/φοίτησης στο σχολείο, προκειμένου τα εν λόγω νοικοκυριά να υποβάλουν αίτηση στο ΚΕΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης