Γιούνκερ: Η Ελλάδα υπεραποδίδει, αλλά μένουν πολλά να γίνουν

Γιούνκερ: Η Ελλάδα υπεραποδίδει, αλλά μένουν πολλά να γίνουν

Συμπλήρωσε πως έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τον ελληνικό λαό και πως η ολοκλήρωση του προγράμματος θα είναι ένα μεγάλο βήμα

junker
Στα πλεονεκτήματα που προσφέρει στα κράτη μέλη η Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα τη περίοδο της θητείας του έκανε αναφορά στο ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.


Στις θετικές συνέπειες των δράσεων της Επιτροπής έβαλε και την Ελλάδα, αναφέροντας πως είναι περήφανος για τη σημαντική πρόοδο που έγινε, ως προς την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος. «Απομένει μεν δρόμος», τόνισε ο Λουξεμβούργιος πρόεδρος, αλλά συμπλήρωσε πως έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τον ελληνικό λαό και πως η ολοκλήρωση του προγράμματος θα είναι ένα μεγάλο βήμα.


Αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ παραλλήλισε το μέλλον της με αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας πως έχουν γίνει μεγάλα βήματα στα οικονομικά της, ενισχύοντας τις τράπεζες και τη Νομισματική Ένωση αλλά παραμένουν ακόμη αρκετές δράσεις ανεκπλήρωτες, με κυριότερο μέλημα του τη κοινωνική ατζέντα, που συμφωνήθηκε στη συνάντηση των ηγετών της Ευρώπης στο Γκέτεμπορκγ της Σουηδίας το 2017.


Τις δικές τους τοποθετήσεις θα κάνουν σήμερα ο Πορτογάλος πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ο Λετονός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης