Γιούνκερ: Η Ελλάδα υπεραποδίδει, αλλά μένουν πολλά να γίνουν

junker

Συμπλήρωσε πως έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τον ελληνικό λαό και πως η ολοκλήρωση του προγράμματος θα είναι ένα μεγάλο βήμα

Στα πλεονεκτήματα που προσφέρει στα κράτη μέλη η Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα τη περίοδο της θητείας του έκανε αναφορά στο ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.


Στις θετικές συνέπειες των δράσεων της Επιτροπής έβαλε και την Ελλάδα, αναφέροντας πως είναι περήφανος για τη σημαντική πρόοδο που έγινε, ως προς την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος. «Απομένει μεν δρόμος», τόνισε ο Λουξεμβούργιος πρόεδρος, αλλά συμπλήρωσε πως έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τον ελληνικό λαό και πως η ολοκλήρωση του προγράμματος θα είναι ένα μεγάλο βήμα.


Αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ παραλλήλισε το μέλλον της με αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας πως έχουν γίνει μεγάλα βήματα στα οικονομικά της, ενισχύοντας τις τράπεζες και τη Νομισματική Ένωση αλλά παραμένουν ακόμη αρκετές δράσεις ανεκπλήρωτες, με κυριότερο μέλημα του τη κοινωνική ατζέντα, που συμφωνήθηκε στη συνάντηση των ηγετών της Ευρώπης στο Γκέτεμπορκγ της Σουηδίας το 2017.


Τις δικές τους τοποθετήσεις θα κάνουν σήμερα ο Πορτογάλος πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ο Λετονός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Πέτρος

Συμφωνούμε ότι υπάρχουν οι εκκρεμότητες της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, των ανασφάλιστων εργαζομένων, των μαύρων καταθέσεων, των αδήλωτων εισοδημάτων, των άκοπων αποδείξεων, των απλήρωτων επιχειρηματικών δανείων, του ανεξόφλητου ΦΠΑ, των ακατάβλητων εισφορών, της μη ένταξης όλων των απασχολουμένων στο νομοθετημένο ενιαίο μισθολόγιο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

6baf7d9

Το «βλέμμα» των επενδυτών παραμένει στραμμένο και στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να εκφράζει σήμερα την αισιοδοξία ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα μπορέσουν να πετύχουν μια συμφωνία για το εμπόριο

4418774

Εντός λίγων ημερών ανοίγει η πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για τις αιτήσεις διαγραφής - Αφορούν αφορούν ασφαλισμένους μετά το 1993, α αγρότες που είχαν και κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα και οι δημοσιογράφους με μπλοκάκι