Γιούνκερ: Η Ελλάδα υπεραποδίδει, αλλά μένουν πολλά να γίνουν

junker

Συμπλήρωσε πως έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τον ελληνικό λαό και πως η ολοκλήρωση του προγράμματος θα είναι ένα μεγάλο βήμα

Στα πλεονεκτήματα που προσφέρει στα κράτη μέλη η Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα τη περίοδο της θητείας του έκανε αναφορά στο ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.


Στις θετικές συνέπειες των δράσεων της Επιτροπής έβαλε και την Ελλάδα, αναφέροντας πως είναι περήφανος για τη σημαντική πρόοδο που έγινε, ως προς την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος. «Απομένει μεν δρόμος», τόνισε ο Λουξεμβούργιος πρόεδρος, αλλά συμπλήρωσε πως έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τον ελληνικό λαό και πως η ολοκλήρωση του προγράμματος θα είναι ένα μεγάλο βήμα.


Αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ παραλλήλισε το μέλλον της με αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας πως έχουν γίνει μεγάλα βήματα στα οικονομικά της, ενισχύοντας τις τράπεζες και τη Νομισματική Ένωση αλλά παραμένουν ακόμη αρκετές δράσεις ανεκπλήρωτες, με κυριότερο μέλημα του τη κοινωνική ατζέντα, που συμφωνήθηκε στη συνάντηση των ηγετών της Ευρώπης στο Γκέτεμπορκγ της Σουηδίας το 2017.


Τις δικές τους τοποθετήσεις θα κάνουν σήμερα ο Πορτογάλος πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ο Λετονός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Πέτρος

Συμφωνούμε ότι υπάρχουν οι εκκρεμότητες της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, των ανασφάλιστων εργαζομένων, των μαύρων καταθέσεων, των αδήλωτων εισοδημάτων, των άκοπων αποδείξεων, των απλήρωτων επιχειρηματικών δανείων, του ανεξόφλητου ΦΠΑ, των ακατάβλητων εισφορών, της μη ένταξης όλων των απασχολουμένων στο νομοθετημένο ενιαίο μισθολόγιο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

18
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2
wall_ole

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,32% ή 86 μονάδων στις 26.742, ο S&P κατέγραψε απώλειες μόλις 0,04% στις 2.929 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,51% στις 7.986 μονάδες