Χρηματιστήριο: Πτώση 1,84% μετά τo limit- down της Folli- Follie

Χρηματιστήριο: Πτώση 1,84% μετά τo limit- down της Folli- Follie

To fund  QCM που είχε σορτάρει κι άλλη ελληνική εταιρεία στο παρελθόν, αμφισβήτησε ευθέως το δίκτυο καταστημάτων της Folli- Follie στην Κίνα

xrimnatisti-athono-ktir
Ένας πρώην αλεξιπτωτιστής των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ ( Gabriel Greco ) διέλυσε κυριολεκτικά την μετοχή της Folli- Follie  στο -30% και “κοκκίνισε” το ελληνικό χρηματιστήριο, μια ημέρα πριν τα αποτελέσματα των stress tests.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 823,89 μονάδες χάνοντας 1,84%. Η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε στα 2,064 ευρώ με άνοδο 0,58%. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με πτώση 2,82% στα 0,3104 ευρώ. Η μετοχή της Eurobank έκλεισε με απώλειες 1,82%  στα 0,972 ευρώ. Άνοδος 0,36% για τον ΟΠΑΠ στα 9,75 ευρώ. Με πτώση 0,43% έκλεισε ο ΟΤΕ στα 11,47 ευρώ. Mια ημέρα πριν οι ελληνικές τράπεζες  περάσουν επιτυχώς- όπως αναμένεται- τους ελέγχους των stress tests – μια ελληνική εταιρεία κατηγορείται  απo ένα fund ότι απεικόνισε ψευδή στοιχεία στον ισολογισμό, ενσπείροντας  γενικότερες αμφιβολίες στην αγορά. Oρισμένοι ξένοι επενδυτές, πάντως, δεν αντιδρούν και περιμένουν να καταλαγιάσει ο θόρυβος την ερχόμενη εβδομάδα.         

Δραματική πτώση 30%
          
To fund Quintilssential Capital management του κ. Greco που είχε σορτάρει κι άλλη ελληνική εταιρεία στο παρελθόν, αμφισβήτησε ευθέως το δίκτυο καταστημάτων της Folli- Follie στην Κίνα, αναφέροντας ότι, διαθέτει μόνο 60 καταστήματα έναντι 240 που ισχυρίζεται ότι έχει. Η εταιρεία διέψευσε τα όσα αναφέρει το Fund ως συκοφαντίες και δήλωσε ότι θα προσφύγει νομικά εναντίον του ενώ θα επανέλθει με νεώτερα στοιχεία.
Η μετοχή της Folli- Follie έκλεισε στο limit- down στα 10,74 ευρώ με πτώση 29,99% διακινώντας μετοχές αξίας 12,2 εκατ. ευρώ σε σύνολο τζίρου 77,5 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης