«Αυτο-αποθεώνεται» ο Τσακαλώτος: Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη έχει αυξηθεί

υποικ

Παρόμοιες αναφορές υπήρξαν από το υπουργείο και το καλοκαίρι πέρυσι, μετά την ολοκλήρωση της 1ης Αξιολόγησης, οι οποίες όμως στην πράξη τελικώς διαψεύστηκαν, λόγω των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης το 2017

​Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείου Οικονομικών με αφορμή τα "πρόδρομα στοιχεία" για την Οικονομία. Σχετικές αναφορές υπήρξαν από το υπουργείο και το καλοκαίρι πέρυσι, μετά την ολοκλήρωση της 1ης Αξιολόγησης, οι οποίες όμως στην πράξη τελικώς διαψεύστηκαν, λόγω των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης το 2017.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, σημαντική συμβολή στην αύξηση της απασχόλησης και της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα έχει η συνεχιζόμενη πορεία ανάπτυξης του μεταποιητικού τομέα της χώρας, όπως καταγράφεται στον δείκτη PMI (Purchasing Managers’ Index).

Συγκεκριμένα:
• H επιχειρηματική εμπιστοσύνη συνέχισε να αυξάνεται καταγράφοντας τιμή-ρεκόρ τον Μάρτιο και στηρίζοντας την αύξηση της απασχόλησης.
• H μεταβολή των θέσεων εργασίας παραμένει θετική για 11 συνεχόμενους μήνες, για τον δε Μάρτιο έχει επιταχυνθεί σε σχέση με το Φεβρουάριο και καταγράφει τιμή-ρεκόρ από τότε που εκδίδεται η συγκεκριμένη έρευνα.
• Θετικούς ρυθμούς παρουσιάζουν και οι δείκτες αύξησης νέων παραγγελιών, αγοραστικής δραστηριότητας και παραγωγής, μετά το ρεκόρ που κατέγραψαν τον Φεβρουάριο.

Τα μηνύματα αυτά δεν αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα. Στηρίζονται στην πολυμέτωπη πρόοδο που καταγράφεται στην ελληνική οικονομία και ενισχύουν τις θετικές προοπτικές για το 2018, σε συνδυασμό με:

-Τη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους που βρίσκεται σε εξέλιξη.
-Την εκπόνηση του νέου ολιστικού σχεδίου ανάπτυξης που θα παρουσιασθεί εντός του Απριλίου.
-Την πρόοδο στις συζητήσεις για την ολοκλήρωση 4ης αξιολόγησης.
-Το μαξιλάρι ρευστότητας που χτίζεται για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και τη σταθερή ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Δήμος

Σωστά, αυτό μεταφράζεται σε αύξηση επενδύσεων, βελτίωση ανταγωνιστικότητας, μείωση της ανεργίας και αύξηση των πραγματικών μισθών στην οικονομία. Σε ποιά χώρα συμβαίνουν αυτά ? Μα στην Ελλάδα κατα την πρωταπριλιά. Το χειρότερο θα ειναι να το είπε κάποιος στον άχρηστο Εγγλέζο και αυτός να το πίστεψε.

χο χο χο

το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε ;;;

θα δειτε πανηγυρια

μολις σας πιασουμε στα χερια μας οι φορολογουμενοι επαγγελματιες. ουτε η μανα σας δεν θα σας αναγνωριζει.

leo

Στην περίπτωση του Ευκλείδη πιο σωστό είναι να λέμε ότι αυτο-ικανοποιειται.

Μάνος Χρυσάγης

Συμφωνώ απόλυτα με τον κύριο Τσακαλώτο. Θα αυξηθεί μάλιστα ακόμα περισσότερο με τις φετεινές αυξημένες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων στον ΕΦΚΑ, με τις κατασχέσεις λογαριασμών σε όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο κράτος και φυσικά με τις αναμενόμενες μειώσεις των συντάξεων του 2019.

Dimitrios

Χαζό παιντί, χαρά γεμάτο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

χρεη

Μετά από ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έδωσε στοιχεία στα οποία αποκαλύπτεται ότι σχεδόν 3,6 εκατομμύρια Έλληνες χρωστούν μέχρι 10.000 ευρώ (συνολικά 3,7 δισ), ενώ οι μεγαλοοφειλέτες, μπορεί να είναι μόλις 41.232, όμως χρωστούν πάνω από 91 δισεκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο

12
kosmos

Τελευταία στις χώρες του «Δυτικού Κόσμου» η Ελλάδα στη λίστα του ινστιτούτου Fraser - Η χώρα μας βρίσκεται 90 θέσεις κάτω από την Κύπρο, 88 θέσεις κάτω από τη Ρουμανία και 74 κάτω από την Αλβανία

101