Το τερμάτισε ο Τσακαλώτος: 1.721.911 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών το 2017

tsakalwtos_main01

Η δολοφονία της πραγματικής οικονομίας για ένα φουσκωμένο πλεόνασμα σε αριθμούς - 2.300.000 φορολογούμενοι οφείλουν από 50 ως 2.000 ευρώ στην εφορία

Τη συνειδητή απόφαση του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου να στραγγίξει πλήρως την πραγματική οικονομία στην υπηρεσία του πρωτογενούς πλεονάσματος και του αφηγήματος της κυβέρνησης αποτυπώνουν τα επίσημα νούμερα της ΑΑΔΕ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αριθμός των κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαρισσμούς («εις χείρας τρίτων») αυξήθηκε κατά 12,6% σε έναν χρόνο, από 1.529.627 κατασχέσεις το 2016 σε 1.721.911 το 2017. 

Τα email του τρόμου

Ο προάγγελος της κατάσχεσης για ένα μέρος των οφειλετών είναι το e-mail της εφορίας. Στην υπηρεσία του κυβερνητικού αφηγήματος το 2017 πραγματοποιήθηκαν 720.830 επικοινωνίες μέσω e-mail ή/και τηλεφώνου με φορολογούμενους για συμμόρφωση ως προς την υποχρέωση πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι κινήσεις αυτές εν μέρει μόνο οδήγησαν στη συμμόρφωση 421.090 φορολογουμένων (ποσοστό συμμόρφωσης 58,42%). Οι εισπράξεις από τους φορολογουμένους που συμμορφώθηκαν διαμορφώθηκαν σε 265.894.362 € (ποσοστό είσπραξης 43,79%). Το μεγαλύτερο μέρος από τους υπόλοιπους είτε γιατί αδυνατούσε είτε γιατί δεν είχε το χρόνο να βρει τα λεφτά βίωσε την κατάσχεση που μπλοκάρε τους λογαριασμούς του.

Τα μικρά ψάρια

Συνολικά 2.300.000 φορολογούμενοι χρωστάνε το πολύ 2.000 ευρώ στην εφορία κι αυτό καταδεικνύει την φοροδοτική εξάντληση της μεσαίας τάξης επί ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Το σύνολο των χρεών αυτών των φορολογούμενων δεν ξεπερνά το 1,5% των περίπου 100 δισ. ευρώ οφειλών, που άφησε πίσω του το 2017.

Την ίδια στιγμή στο απυρόβλητο έμειναν τα μεγάλα «ψάρια» δηλαδή όσοι χρωστάνε πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ποσοστό 87,7% των οφειλετών (3.569.975 οφειλέτες), με βασική οφειλή μικρότερη των 5 χιλ. €, διακρατούν το 2,5% (2.519,8 εκ. €) του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου της 01/01/18, ποσοστό 1% των οφειλετών (40.514 οφειλέτες), με βασική οφειλή μεγαλύτερη των 100 χιλ. €, διακρατούν το 89,2% (89.216,1 εκ. €) του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου της 01/01/18 και στις ενδιάμεσες κατηγορίες βασικής οφειλής από 5 χιλ. € έως 100 χιλ. €, ποσοστό 11,3% των οφειλετών (458.368 οφειλέτες) διακρατούν το 8,2% (8.234,1 εκ. €) του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου της 01/01/18.

Από τους πραγματικά μεγάλους οφειλέτες την ώρα που στραγγίζεται και εξοντώνεται φορολογικά η μεσαία τάξη εισπράττονται ψίχουλα σε αντίθεση με το αφήγημα της κυβέρνησης περί αναδιανομής. Στο χαρτοφυλάκιο της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης, περιλαμβάνονταν 3.926 υποθέσεις μεγάλων οφειλετών (με συνολικές οφειλές άνω του 1,5 εκ. €). Από ταυτές επιλέχθηκαν βάσει κριτηρίων και ανατέθηκαν στους ελεγκτές 811 υποθέσεις. Από τη λήψη αναγκαστικών μέτρων, οι εισπράξεις ανήλθαν σε 689,8 εκ. ευρώ ενώ μέσα από τις στοχευμένες δράσεις είσπραξης (ανεξαρτήτως οφειλής) της Ε.Μ.ΕΙΣ. εισπράχθηκαν 8,3 εκατ. €.

Στην αναζήτησή τους θα συμβάλουν ενδεχομένως και τα στοιχεία για τις καταναλώσεις και τις κινήσεις των λογαριασμών που έκαναν όλοι οι φορολογούμενοι το 2017, τα οποία θα αποστείλουν σήμερα στην ΑΑΔΕ οι εμπορικές τράπεζες,  προκειμένου να προσμετρηθούν για την κατοχύρωση του αφορολογήτου ορίου στις δηλώσεις Ε1 που θα υποβληθούν εφέτος.

Δείτε εδώ ολόκληρη την έκθεση 

ΣΧΟΛΙΑ (75)

Μανιάτης

Η φαυλότητα κι ανευθυνότητα όλων μας, πολιτών ΜΜΕ και πολιτικών, μας έφεραν στην κατάρρευση. Τι σχέση έχει ο υπουργός με τις κατασχέσεις; Καμία! Και δεν πρέπει να έχει! Όταν χρωστάς αποπληρώνεις. Αν όχι ακολουθεί κατάσχεση. Έτσι απλά!

YNI

Συμφωνώ με μία παρατήρηση. Οταν αυτός που πληρώνει κανονικά φορτώνεται συνεχώς με περισσότερους φόρους, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται οι αποδοχές του σε δραματικό βαθμό και αναγκαστικά "κλατάρει" τότε το βλέπεις ΑΠΛΟ να υπόκεινται σε κατάσχεση ότι του άφησαν για επιβίωση? Μήπως αγαπητέ κ. Μανιάτη κάποιοι δεν πληρώνουν ενώ έχουν τη δύναμη? Αρα η φαυλοκρατία βασιλεύει!

ιωαννης

Η αριστερα @δαει υπεροχα

Κατερίνα

Η μεσαία και η μικρή τάξη έχει υποστεί συντριβή από την αναλγητη πολιτική σας.

Συνταξιούχος

Θα τα θυμόμαστε αυτά όταν πάμε να ψηφίσουμε απατεώνες.

Βαγγέλης

Το κοινωνικό πρόσωπο της αριστεράς. Αφήνουν στο απυρόβλητο τους μεγαλοφειλετες και κατασχουν τους λογαριασμούς των μεροκαματιαρηδων.

ζα

οι πολιτες παιρνουν μαθηματα απο τον τσιπρα,καλης συμπεριφορας,μαθαινουν οι πολιτες οτι οταν χρωστας ,νομος απαραβατος θα πληρωνεις,αυτο το διδασκει ο τσιπρας,αυτο ειναι σωστο ,αυτη η διδασκαλια απο τον τσιπρα ειναι εθνικη προσφορα,ποιος αλλος πολιτικος μπορουσε να κανει αυτα που κανει ο τσιπρας,με σιγουρια σας λεω κανενας,.αρα να μεινει ο τσιπρας μεχρι τελος της θητειας του,.

Έλληνας

Δεν ξέρω καν αν θα έχω ίντερνετ οταν θα έρθουν εκλογές - μπορεί να μουχουν κλειδώσει τους λογαριασμούς - αλλά μνήμη θα έχω! Και δεν θα ξεχάσω για τίποτα ολα αυτά, ούτε φυσικά για οποιαδήποτε ξεροκόμματα απο αυτά που ρίχνουν στα πλάσματα που τους ακολουθούν. Θα είμαι εκεί, ορθιος κι ετοιμος!

Έχουν

Σκιστει οι τσέπες σου, από τα λεφτά που βγάζεις, γι'αυτό κουβαλάς σακίδιο, για να τα χώνεις γρήγορα μέσα

@Τσακαλώτο

Για πες μας, ο συνάδελφός σου υπουργός Σταθάκης, πλήρωσε πρόστιμο που απέκρυψε (ξέχασε!!!!!!) φορολογητέα ύλη εκατομμυρίων σε μετρητά και ακίνητα?.... Αυτουνού του κατάσχεσες λογαριασμό?

Κε Τσακαλωτο:

Τα Χριστουγεννα, χωρις ΚΑΜΜΙΑ ειδοποιηση, μου κατεσχεσαν τον ακατασχετο λογ/μο μου, που περιειχε το αστρονομικο ποσο των 150 ευρω.Ακατασχετο ποσον γιατι προκειται για το επιδομα αλληλεγγυης που λαμβανουμε σαν νοικοκυριο και για τους δυο μας. Το χρεος μου 671 ευρω απο ΕΝΦΙΑ που δεν εχω να πληρωσω, αφου ειμαστε και οι δυο ανεργοι μετα απο 25 χρονια δουλειας.Κατεσχεσαν και τους λογαριασμους συγγενικων μου προσωπων, που ειχαν ψιχουλα! Ενα μηνα μετα, μου ηρθε συστημενο απο την εφορια (και απο την τραπεζα) οτι ΘΑ προβουν σε κατασχεση σε 30 μερες απο τη ληψη της παρουσας! Και παρα το γεγονος οτι εχουμε πληρωσει ενα μερος, η κστασχεση στην τραπεζα παραμενει με το ιδιο ποσο! Ευχαριστω την κυβερνηση για το Χριστουγεννιατικο δωρο της! Και που μας δινει λεφτα και μας τα παιρνει απο την αλλη τσεπη! Ευτυχως που εχουμε αριστερη κυβερνηση!

3

καλα να τα παθεις εαν ειναι ετσι οπως τα λες,και παλι συριζα θα ψηφισεις,εσυ και οι ομοιοι σου,.για αυτο κανε μας τη χαρη,και ασε μας στο πονο μας,.στη φτωχεια μας,.

Δεν ψηφισα

Δεν εχω ξαναψηφισει απο το 2007..

συγχαρητηρια

που δεν ψηφησες............... Εσυ και οι ομοιοι σου δεν εχετε δικαιωμα να μιλατε. Εσεις τους βαλατε στην εξουσια τοσα χρονια. Ενα 20% το παιζετε θυμωμενοι (της μοδας ειναι)... αντι να πατε να δωσετε την ψηφο σας σε κανα κομμα που δεν ειμε συστημικο και λεει οτι θα μειωσει τους φορους για να φερη δουλειες για να απαλαγουμε απο τον κρατισμο που θα μας φαει ολους.

Μήτσος

Και τι μας το λες, για εξυπνάδα; Τα "ε δε βαριέσαι, όλοι ίδιοι είναι" και "δεν ψηφίζω" αποτελούν μέρος του προβλήματος. Το κράξιμο και η ισοπέδωση είναι εύκολες λύσεις. Το να κάτσεις να σκεφτείς και να αξιολογήσεις, έστω και αν δεν υπάρχει λύση που να θεωρείς ιδανική, είναι ο δύσκολος μονόδρομος προς τη βελτίωση της κατάστασης.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ermou-enikoi1

Αν και οι τιμές των μισθωμάτων στη ακριβότερη εμπορική πιάτσα της Ελλάδας, την Ερμού, έχουν αυξηθεί έως και 13% κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, στις δευτερεύουσες περιοχές της Αθήνας ο αριθμός των κενών καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους παραμένει υψηλός