Σταθάκης στο ΘΕΜΑ 104,6: Ευνοϊκή ρύθμιση η πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Σταθάκης στο ΘΕΜΑ 104,6: Ευνοϊκή ρύθμιση η πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Πρέπει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που έχουμε συμφωνήσει - Θα υπάρξει φυσιολογική κανονικότητα στο θέμα των πλειστηριασμών - Προανήγγειλε κρατική αρωγή για όσους κοπούν από το κοινωνικό τιμολόγιο

Ευνοϊκή ρύθμιση χαρακτήρισε τη συμφωνία για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Σύμφωνα με τον ίδιο η συμφωνία αυτή ήταν «αναπόδραστη» καθώς υπήρχε καταδίκη της Ελλάδας για τους λιγνίτες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. «Εμείς αυτή την απόφαση συζητήσαμε. Σε σχέση με τη μικρή ΔΕΗ που ιδιωτικοποιούσε το 25% της παραγωγής στους λιγνίτες, τα υδροηλεκτρικά και το φυσικό αέριο» υποστήριξε ο κ. Σταθάκης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι το νέο μνημόνιο που αποκαλύφθηκε τα τελευταία 24ωρα δεν προβλέπει πώληση και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ σε περίπτωση που δεν κριθεί ικανοποιητικό το αποτέλεσμα από την πώληση του 40% των λιγνιτικών σταθμών αλλά «αυτό που λέει ρητά είναι για επιπρόσθετα δομικά μέτρα».

«Η κεντρική ιδέα της συζήτησης είναι ότι οι διαπραγματεύσεις για το θέμα των λιγνιτών δεν γίνονται με την τρόικα αλλά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» συνέχισε ο κ. Σταθάκης.

Σε ερώτηση για την αρνητική στάση που ακολουθούσε παλαιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά από ιδιωτικοποιήσεις -όπως αυτή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που επιχειρήθηκε να πουληθεί από τη ΝΔ για 300 εκατ. αλλά τελικά αποκρατικοποιήθηκε έναντι 45 εκατ- και αν αυτή επιφέρει ένα «αόρατο» κόστος για τους Έλληνες φορολογούμενους, ο κ. Σταθάκης απάντησε: «Κάποιες ιδιωτικοποιήσεις έχουν τεθεί εκ των πραγμάτων, είτε αναπόδραστα -σας θυμίζω την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη ΔΕΗ- είτε γίνονται στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που έχουμε κάνει το 2015 με τους εταίρους. Δεν έχει και τόση σημασία. Σημασία έχει ότι από τη στιγμή που έχουμε προχωρήσει σε ένα πλαίσιο συμφωνίας, αυτό το πλαίσιο συμφωνίας να το τηρήσουμε» προβλέποντας ότι θα υπάρξει σημαντικό ενδιαφέρον για το 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. «Υπομονή μέχρι τέλος Ιανουαρίου και θα έχουμε μια εικόνα» είπε ο υπουργός Ενέργειας.
Παραδέχθηκε υπερφορολόγηση

«Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί την περίοδο 15-18 εγείρουν θέματα που μπορούμε να απομειώσουμε φόρους» απάντησε ο Γιώργος Σταθάκης σε ερώτημα σχετικά με το αν η ακολουθούμενη πολιτική είναι φορομπηχτική ή αν υπάρχει... υποφορολόγηση, όπως υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας.

Ο κ. Σταθάκης παραδέχθηκε ότι η υψηλή φορολογία πιέζει τους πολίτες. «Αναγνωρίζω ότι πολλές κοινωνικές ομάδες είναι φυσικό να υπάρχει πίεση και τα λοιπά» τόνισε. Στο ερώτημα αν η ακολουθούμενη πολιτική σπρώχνει τους πολίτες στη φοροδιαφυγή ο υπουργός Ενέργειας απάντησε ότι «η φοροδιαφυγή προϋπήρχε, ήταν μεγάλη δυστυχώς, έχει περιοριστεί κατά τι» προσθέτοντας ότι «πρέπει να συμφωνήσουμε συλλογικά ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής». Σύμφωνα με τον ίδιο, «βγαίνοντας και ολοκληρώνοντας τη διαδικασία το 2018, από το 2019 ως το 2022 έχει προβλεφθεί μια μικρή φορολογική ελάφρυνση».
«Στο θέμα των πλειστηριασμών θα υπάρξει μια φυσιολογική κανονικότητα»

Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς ο Γιώργος Σταθάκης είπε ότι «θα υπάρξει μια φυσιολογική κανονικότητα γιατί οι πλειστηριασμοί είχαν ανασταλεί 3 χρόνια κυρίως λόγω απεργιών δικηγόρων και συμβολαιογράφων. Τώρα θα υπάρξουν κυρίως θέματα επιχειρηματικών δανείων» ενώ επέμεινε ότι «παρά τη συζήτηση μέχρι τέλους του 2018 δεν τίθεται θέμα προστασίας της α΄ κατοικίας, η κάλυψη είναι πλήρης».Όχι πρόωρες εκλογές, «είμαι απ' τους φανατικούς του 2019»

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών το 2018 ο κ. Σταθάκης είπε ότι «είμαι από τους φανατικούς του 2019. Να ολοκληρώσει το έργο της η κυβέρνηση και να κριθεί στο τέλος της τετραετίας. Εφόσον υπάρχει μια συντεταγμένη διαδικασία ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα το 2018, από εκεί και πέρα πρέπει να έχει το χρόνο για να αναπτύξει θετικά στοιχεία».

Ερωτηθείς για τα χρέη της ΔΕΗ ο κ. Σταθάκης είπε ότι «τα πολλά είναι και επιχειρήσεων, το δημόσιο ρύθμισε πλήρως τα χρέη στο σύνολό του μέχρι και τους δήμους, δεν καλύπτει εταιρίες ύδρευσης και αποχέτευσης, οι πολίτες είναι το 1/3 των οφειλετών περίπου 600-700 εκατ. ευρώ. Η ΔΕΗ είχε επιτυχία στο πρόγραμμα με τις ρυθμίσεις και τις δόσεις, αναθεωρούμε το κοινωνικό τιμολόγιο για να ενισχύσουμε το πιο φτωχό κομμάτι,  αυτοί που έχουν κοπεί και από το κοινωνικό τιμολόγιο να υπάρξει πρόβλεψη κρατικής αρωγής είναι θέμα υπουργικών αποφάσεων».

ΣΧΟΛΙΑ (10)

danaos

Ευνοϊκή για την εθνική οικονομία και την κοινωνία,εννοείται. Αν,όντως,έτσι είναι,δώστε το 100% να σωθούμε! Πολύ φθηνή η προπαγάνδα,κύριε Σταθάκη και να σκεφθεί κανείς ότι κάποτε μιλάγατε για ξεπούλημα της ΔΕΗ! Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί και οι άνθρωποι που το παιζαν σοβαροί αποκαλύπτονται φαιδροί! Όσο για το φανατισμό του κυρίου υπουργού για εκλογές το 2019,κατανοητός,γιατί μετά τις εκλογές θα ψάχνει να κρυφτεί και αυτός,όπως όλη η Συριζοπαρέα και οι ΑΝΕΛ μαζί. Και να δείτε που θα τους λιθοβολούν και οι δικές τους Συνιστώσες που στα εξ ων συνετέθησαν θα διαλυθούν, όταν ανοίξουν οι κάλπες,όποτε αυτές στηθούν.

Peter

"Πρέπει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που έχουμε συμφωνήσει" και το λέει αριστερός άνθρωπος . Ούτε καν που μας έχουν επιβάλλει . Δεν έχουν αφήσει τίποτε φιλελεύθερο για τον Μητσοτάκη .

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Ναι... ναι... ξέρουμε κ. Σταθάκη,, οι γνωστές κυβιστήσεις υπερ της κΑρεκλας! Ελεεινε ψευταρά προδοτη!!

?

Ε βέβαια, όταν κάτι το πληρώνει άλλος και εσύ το πουλάς χωρίς να του επιστρέφεις μια, ευνοϊκό είναι.

dor

Συμφωνω υπουργε μου οτι καλως πουλιουνται.Οταν ομως ανηκεις στο κομμα που κυβερναει και το οποιο ειχε σηκωσει επανασταση τοσα χρονια για αυτα τα θεματα και τωρα τα επικροτει και με το παραπανω μαλιστα (δες ΟΣΕ που τον πουλησατε τζαμπα σε σχεση με τη κακια δεξια που το τιμημα που τον πουλαγε ηταν το πενταπλασιο) καποιο λακκο εχει η φαβα. Μαλλον πολλους λακους για πολλους αλλαξαντες γνωμη.Ουδεν κρυπτον υπο του ηλιου κυριοι. Θα λογοδοτησετε και οι κριτες θα ειναι αυστηροι για τους λογους που ειπα παραπανω.Οι αλλοι τα πιστευαν και το εκαναν. Εσεις ομως μηπως κατι τρεχει????

ΑΠΑΤΕΩΝ

ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ 'ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ' [...] !!!

Πάνος

Το έγκλημα της αντιπολίτευσης έγινε θεάρεστη πράξη οταν οι κοπρίτες έγιναν κυβέρνηση. Ελπίζω να μην θέλουν και χειροκρότημα αποπανω όπως ο πολιτικός τους φίλος ηγέτης της Βόρειας Κορέας.

Άγγελος

Καμμένος: Οικονομικό έγκλημα η πώληση της μικρής ΔΕΗ. Είναι πρωτοφανές παγκόσμιο φαινόμενο να πουλιέται μια δημόσια επιχείρηση με 7,5 εκατομμύρια αποκλειστικούς πελάτες, με καθαρά κέρδη 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο και με περιουσία πάνω από 15 δισ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα κοιτάσματα λιγνίτη, με αντάλλαγμα το 1/10 της αξίας της. Με την υπογραφή και την ψήφο σας δωρίζετε τα λιγνιτικά αποθέματα της χώρας. Νομίζει κανείς ότι θα μείνει έξω από τη φυλακή,όταν η Δικαιοσύνη αποφανθεί ότι κάποιος αποφάσισε να ξεπουληθεί ο ενεργειακός πλούτος της χώρας;.Έγκλημα επίσης, υποστήριξε, είναι και το γεγονός ότι η κυβέρνηση νομοθετώντας, παραδίδει τα προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών, στη διάθεση ιδιώτη επιχειρηματία. Τσίπρας από το Αμύνταιο: Εθνικό έγκλημα η πώληση της ΔΕΗ, που πρέπει να ανατραπεί. Βρισκόμαστε μπροστά στην ολοκλήρωση ενός προμελετημένου εγκλήματος σε βάρος της χώρας σημείωσε ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση επεσήμανε: Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η ΔΕΗ θα ξεπουληθεί.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΓΓΕΛΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ ,ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΕΙ ΠΟΥ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΕΤΣΙ?ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ?

Κατσαπλιάδες.....

Μπράβο ρε Γιώργο......συνέχισε έτσι κ με τα υδροηλεκτρικά!!!!! Μην σταματάτε πουθενά......άλλωστε γι'αυτό σας ψήφισε ο λαός-πρόβατα-απατεώνες της ευκολίας!!!!!!! Ο Δρ Σόιμπλε σας το είπε ξεκάθαρα γύφτο Έλληνες:"Κάποια μέρα θα μου κάνετε άγαλμα"!!!!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

BN-VQ01

Οι επενδυτές που έσπευσαν σε ασφαλή καταφύγια, όπως ο χρυσός και τα ομόλογα, οδήγησαν σε σημαντική αποκλιμάκωση τις αποδόσεις, με το αμερικανικό 10ετές να υποχωρεί από τα υψηλά 7ετίας, κατά τέσσερις μονάδες βάση στο 2,92%