Ξεκινά η διαδικασία πώλησης της ΔΕΗ

Ξεκινά η διαδικασία πώλησης της ΔΕΗ

Η κυβέρνηση ξεκινά έναν αγώνα δρόμου για να πετύχει τους στόχους εσόδων αλλά και ταυτόχρονα να ξεπεράσει τις όποιες εσωκομματικές αντιδράσεις προκύψουν με την πώληση της ΔΕΗ και των εταιρειών ύδρευσης

Ξεκινά η διαδικασία πώλησης της ΔΕΗ
Στη δημοσιότητα η πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος για την παροχή στρατηγικών συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με τη συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ στη ΔΕΗ. To ΤΑΙΠΕΔ προτίθεται να ορίσει σύμβουλο, μέσα στο καλοκαίρι, για την παροχή σε αυτό στρατηγικών συμβουλευτικών υπηρεσιών αναφορικά με τις πιθανές εναλλακτικές αξιοποίησης της συμμετοχής του 17% στη ΔΕΗ. 

Οι δανειστές δεν αφήνουν κανέναν περιθώριο για καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις πιέζοντας την κυβέρνηση να τρέξει το πρόγραμμα πώλησης των ΔΕΚΟ. Σε πρώτη φάση έχουν βγει οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για τους συμβούλους που θα καταρτίσουν ένα σχέδιο αξιοποίησης των συμμετοχών του ΤΑΙΠΕΔ. 

Η κυβέρνηση ξεκινά έναν αγώνα δρόμου για να πετύχει τους στόχους εσόδων (2,2 δισ ευρώ το 2018) αλλά και ταυτόχρονα να ξεπεράσει τις όποιες εσωκομματικές αντιδράσεις προκύψουν με την πώληση της ΔΕΗ και των εταιρειών ύδρευσης. 

Σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο η κυβέρνηση δεσμεύεται να προσλάβει συμβούλους άμεσα  για τη διάθεση των συμμετοχών του σε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ και Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Επίσης, να προκηρύξει διαγωνισμό η  “Εγνατία Οδός” για την κατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό σταθμών διοδίων (Βενέτικο, Θεσσαλονίκη, Αλιάκμονας) και θα προετοιμάσει τη διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού για την κατασκευή άλλων τριών διοδίων (Ασπροβάλτα, Καβάλα, Στρυμωνικό).
Κλείσιμο

Παράλληλα, να λυθούν τα ζητήματα  αρχαιολογίας στο Ελληνικό και να ορίσουν ειδική επιτροπή διαπραγμάτευσης με τους επενδυτές και να υιοθετηθεί ένα νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τη χορήγηση αδειών καζίνο στην περιοχή της Αττικής. Βασικό η προαπαιτούμενο η δρομολόγηση μιας νέας διαδικασίας υποβολής προσφορών για την ιδιωτικοποίηση του 66% του ΔΕΣΦΑ. Θ εξασφαλιστεί  ότι στον προτιμητέο επενδυτή θα συμμετέχει ένα τουλάχιστον μέλος της Ένωσης εταιρειών μεταφοράς φυσικού αερίου των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης