Ετοιμο να «παγώσει» την παραγωγή πετρελαίου το Ιράκ

Ετοιμο να «παγώσει» την παραγωγή πετρελαίου το Ιράκ

Πηγή από το ιρακινό υπουργείο Πετρελαίου είπε πως η χώρα «συντάσσεται με όποια απόφαση συμβάλλει στην ενίσχυση των τιμών πετρελαίου»

Ετοιμο να «παγώσει» την παραγωγή πετρελαίου το Ιράκ
Έτοιμο να δεσμευθεί σε «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα του Ιανουαρίου είναι το Ιράκ, σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του ΟΠΕΚ και των παραγωγών εκτός του οργανισμού.

Τα παραπάνω ανέφερε σήμερα πηγή από το ιρακινό υπουργείο Πετρελαίου, τονίζοντας πως το Ιράκ «συντάσσεται με όποια απόφαση συμβάλλει στην ενίσχυση των τιμών πετρελαίου».

Κλείσιμο
Οι υπουργοί Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, της Ρωσίας, και άλλων μελών του OPEC, σε συνάντησή τους στην Ντόχα του Κατάρ συμφώνησαν το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα του Ιανουαρίου του 2011, μια ιστορική απόφαση που στόχο έχει την σταθεροποίηση της τιμής του πετρελαίου, που έχει χάσει τα 2/3 της αξίας του από το καλοκαίρι του 2014.

Στις συζητήσεις έλαβαν μέρος ο Σαουδάραβας υπουργός Ali al-Naimi και ο Ρώσος ομόλογός του Alexander Novak, ωστόσο υπήρχαν συνομιλίες και διαβουλεύσεις με τους υπουργούς της Βενεζουέλας και του Κατάρ. Εκτός από την Σαουδική Αραβία που κατέχει την πρώτη θέση στην παραγωγή πετρελαίου και τη Ρωσία που είναι 2η στον κόσμο, το πάγωμα της παραγωγής «μαύρου χρυσού» αποφάσισαν επίσης η Βενεζουέλα και το Κατάρ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης