Στο Νταβός η «ελίτ» του πλανήτη, υπό το φόβο ακόμα και επίθεσης με χημικά όπλα!

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο ελβετικό θέρετρο, όπου βρίσκονται αρχηγοί κρατών, επιχειρηματίες, ηθοποιοί, τραγουδιστές και ακτιβιστές από όλο τον κόσμο

Στο Νταβός η «ελίτ» του πλανήτη, υπό το φόβο ακόμα και επίθεσης με χημικά όπλα!
Η «καρδιά» της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ χτυπάει από σήμερα στο Νταβός, όπου το ετήσιο συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ανοίγει τις πύλες του στους εκλεκτούς που θα συμμετέχουν στις τετραήμερες εργασίες, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. 

Υπό το φόβο ενός τρομοκρατικού
Κλείσιμο
χτυπήματος με βιολογικά ή χημικά όπλα, πέντε χιλιάδες στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή του ελβετικού χιονισμένου θέρετρου την ώρα που πολιτικοί αρχηγοί, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι ανθρωπιστικών οργανώσεων αλλά και αστέρες του Χόλιγουντ και της μουσικής, όπως ο ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο τραγουδιστής του συγκροτήματος U2 Μπόνο, περνούν το κατώφλι του συνεδρίου.



Περίπου 2.500 συμμετέχοντες, περισσότεροι από χίλιοι επιχειρηματίες και 40 ηγέτες κρατών, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα επικεντρωθούν σε φλέγοντα θέματα που απασχολούν την διεθνή κοινότητα. Εκτός από την αύξηση της χρήσης ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης, που είναι το κεντρικό θέμα του Φόρουμ, οι σύνεδροι θα συζητήσουν για την τρομοκρατία και την μαζική μετανάστευση, το θέμα της  κλιματικής αλλαγής, της χρηματοπιστωτικής κρίσης, των εξελίξεων στην Ευρώπη, της ανισότητας, της ιατρικής προόδου και του πολιτικών ελευθεριών κ.α.
 
Οι ηγέτες του πλανήτη και επικεφαλής ανθρωπιστικών οργανώσεων θα επικεντρώσουν την συζήτησή τους και στα   προβλήματα της ευρωζώνης, κυρίως στους τρόπους αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης και πώς οι πρόσφυγες μπορούν να ενσωματωθούν στις κοινότητες που τους προσφέρουν καταφύγιο. Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας δεν θα ομορφύνει μόνο με την παρουσία της το συνέδριο, αλλά μαζί με τους ηγέτες του Ιράκ και της Τυνησίας, θα συζητήσουν για την τρομοκρατία και την κρίση στη Μέση Ανατολή. 

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετέχει αύριο σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τον ισχυρό άνδρα της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς αλλά και τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε, ενώ στο περιθώριο του Φόρουμ θα συναντήσει μεταξύ άλλων και την Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι θα προσφέρει τη δική του εκτίμηση για την πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης, ενώ ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα έχει την ευκαιρία να προωθήσει την ατζέντα του για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ, πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τη συμμετοχή της χώρας του σε αυτή. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, συνοδευόμενος από μία αντιπροσωπεία κορυφαίων Αμερικανών επιστημόνων, γιατρών και ερευνητών, θα συζητήσουν για την θεραπεία του καρκίνου, ασθένεια που στοίχισε τη ζωή στον γιο του τον Μάιο του 2015.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης