Δανειστές: Να μην πληρώνονται μισθοί για 1-2 μήνες - Αθήνα: Ντροπή να το συζητάτε

Δανειστές: Να μην πληρώνονται μισθοί για 1-2 μήνες - Αθήνα: Ντροπή να το συζητάτε

Άλλα είπε και άλλα εννοούσε η Παναρίτη, άλλα άκουσε και είπε ο Βαρουφάκης - Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ ότι η Τρόικα προτείνει να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις – Προσπαθεί να ανασκευάσει η σύμβουλος του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, ισχυριζόμενη ότι μιλούσε για «περιόδους πριν από το 2015»

Σε προγενέστερο χρόνο, πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, και όχι στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται τώρα, αφορούσε η πρόταση ξένου εκπροσώπου των θεσμών για να μην πληρωθούν 1-2 μισθοί και συντάξεις προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα ρευστότητος του κράτους, λέει τώρα η σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη Ελένη Παναρίτη. Με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών η κυρία Παναρίτη προσπαθεί να ανασκευάσει χθεσινές δηλώσεις της όπου αποκάλυπτε ότι οι δανειστές είπαν για το πρόβλημα της ρευστότητας: «Ε, εντάξει μην πληρώσετε και κανένα μισθό, για 1-2 μήνες χωρίς μισθούς».

Ωστόσο οι διευκρινίσεις που θέλησε να δώσει από το υπουργείο Οικονομικών, μάλλον περιπλέκουν τα πράγματα.  

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα και τις δηλώσεις της για τη στάση των δανειστών όσον αφορά στην καταβολή μισθών  και συντάξεων, η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη, διευκρινίζει ότι «οι συγκεκριμένες αναφορές, στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης, σχετίζονταν με τη στάση των δανειστών σε περιόδους πριν από το 2015. Ως εκ τούτου, τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Με άλλα λόγια, η κυρία Παναρίτη υποστηρίζει τώρα πως αυτά τα ζητούσε «η παλιά Τρόικα από την παλιά κυβέρνηση».

Ωστόσο άλλα στελέχη του υπουργείου, που ήταν παρόντα στις Βρυξέλλες, είχαν επιβεβαιώσει λίγο νωρίτερα ότι η σχετική πρόταση του ξένου τεχνοκράτη έγινε όντως λίγο πριν συνεδριάσει το Brussels Group  και μάλιστα ενώπιον του κυρίου Βαρουφάκη, ο οποίος φέρεται και να αντέδρασε έντονα λέγοντας πως «είναι ντροπή και μόνο να το συζητάτε κάτι τέτοιο, δεν θέλω να ξανακούσω κάτι τέτοιο».
Τι είπε η Παναρίτη
Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της κυρίας Παναρίτη που έγιναν σε ομιλία της σε δημόσια εκδήλωση, μπροστά σε κοινό και κάμερες, εκείνη αναφερόταν σε πιέσεις που «ακόμα» ασκούνται στην κυβέρνηση για να μην πληρώσει μισθούς και συντάξεις.Συγκεκριμένα η κυρία Παναρίτη έλεγε επί λέξει χθες «ότι αυτοί που έχουν έρθει να μας δώσουν τα χρήματα, να μας βοηθήσουν, έχουν στηριχθεί πάνω σε κάτι παράξενους τρόπους που δουλεύουν. Και δεν βοηθάνε ακριβώς (…) δεν βοηθούν στην πραγματικότητα. Δεν είναι πραγματικά εκεί όπως θα περίμενα εγώ να είναι».

Και τόνισε: «το βλέπουν το πρόβλημα ακόμα με έναν παράξενο τρόπο. Σου λέει βρε παιδιά… έρχεται και σου λέει, εντάξει, μην πληρώσετε και κανένα μισθό, για 1-2 μήνες χωρίς μισθούς», σαν να αναφέρεται. 

Τι απάντησε ο Βαρουφάκης
Είναι ντροπή και να το συζητάτε, να μην ξανακούσω τέτοιες απόψεις, απάντησε σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, ο Γιάνης Βαρουφάκης, όταν οι δανειστές πρότειναν να μην πληρωθούν μισθοί για 1-2 μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωναν πως η σχετική αναφορά από τους πιστωτές -την οποία αποκάλυψε η συνεργάτιδα του Γιάνη Βαρουφάκη Έλενα Παναρίτη- έγινε στο περιθώριο των συναντήσεων στις Βρυξέλλες, πριν συνεδριάσει την Τρίτη το Brussels Group.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, άμεση ήταν η αντίδραση του Βαρουφάκη που έκοψε την κουβέντα, θέλοντας να σταματήσει εν τη γενέσει τους όσους εκ των δανειστών ζητούσαν να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ρευστότητας με την προσωρινή διακοπή της μισθοδοσίας.


Τι είπε η Παναρίτη
Σε άκρως αποκαλυπτικές πληροφορίες για το κλίμα των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα και τις προτάσεις που τίθενται επί τάπητος, προχώρησε η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Ελενα Παναρίτη σε ομιλία στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας του Deree.

«Το περιτύλιγμα του προβλήματος είναι ότι αυτοί που έχουν έρθει να μας δώσουν τα χρήματα, να μας βοηθήσουν, έχουν στηριχθεί πάνω σε κάτι παράξενους τρόπους που δουλεύουν. Και δεν βοηθάνε ακριβώς. Άρα εγώ… πρέπει και να δουλέψουμε, να βρούμε τις μεταρρυθμίσεις και τους αντίστοιχους που πρέπει να διορθώσουμε αυτά τα τρία τα οποία μεγαλώνουν, αλλά να το κάνουμε με τους άλλους, με αυτούς τους αντίστοιχα, αν θέλετε, εταίρους οι οποίοι δυστυχώς δεν είναι… δεν βοηθούν στην πραγματικότητα. Δεν είναι πραγματικά εκεί όπως θα περίμενα εγώ να είναι. Δηλαδή το βλέπουν το πρόβλημα ακόμα με έναν παράξενο τρόπο. Σου λέει βρε παιδιά… έρχεται και σου λέει ε εντάξει μην πληρώσετε και κανένα μισθό, για 1-2 μήνες χωρίς μισθούς. Άρα λοιπόν έχω… έχουμε πολύ… άρα για αυτό λέω, παιδιά ομοψυχία και δύναμη. Δηλαδή δεν είναι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή ένα κομματικό πράγμα, είναι ένα μεγαλύτερο πράγμα, είναι όλη η Ελλάδα» είπε η κυρία Παναρίτη στη χθεσινοβραδυνή της ομιλία.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα www.capital.gr:
Παναρίτη: Οι δανειστές έλεγαν «μην πληρώσετε και κανένα μισθό» πριν από το 2015
Να ανασκευάσει τις δηλώσεις της ότι οι δανειστές πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την μισθοδοσία για 1-2 μήνες στις τωρινές διαπραγματεύσεις επιχείρησε το μεσημέρι της Πέμπτης η κυρία Παναρίτη. Η σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη ισχυρίστηκε ότι οι «παραινέσεις» αυτές των πιστωτών είχαν γίνει πριν από το 2015...
Ωστόσο, νωρίτερα την Παρασκευή συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών είχαν επιβεβαιώσει τις αρχικές δηλώσεις της κυρίας Παναρίτη τις οποίες τώρα η σύμβουλος του κ. Βαρουφάκη «αναχρονολογεί» υποστηρίζοντας ότι αναφερόταν σε περιόδους προ του 2015.
Συγκεκριμένα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωναν πως η σχετική αναφορά των δανειστών για «πάγωμα» μισθών έγινε στο περιθώριο των συναντήσεων στις Βρυξέλλες, πριν συνεδριάσει την Τρίτη το Brussels Group..

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Βαρουφάκη που έκοψε τη κουβέντα λέγοντας: Είναι ντροπή και να το συζητάτε, να μην ξανακούσω τέτοιες απόψεις.

Διαβάστε τι αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στις 15:02 το μεσημέρι της Παρασκευής:
«Σχετικά με δημοσιεύματα για τη στάση των δανειστών όσον αφορά στην καταβολή μισθών και συντάξεων, η σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη, διευκρινίζει:
Οι συγκεκριμένες αναφορές, στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης, σχετίζονταν με τη στάση των δανειστών σε περιόδους πριν από το 2015. Ως εκ τούτου, τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».  


Τι άλλο είπε η σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη
«Αυτοί που έχουν έρθει να μας βοηθήσουν έχουν στηριχθεί σε παράξενους τρόπους που δουλεύουν και δεν βοηθούν ακριβώς. Άλλοι λένε να δουλέψουμε τις μεταρρυθμίσεις και να το κάνουμε με άλλους εταίρους που στην πραγματικότητα δεν βοηθούν. Βλέπουν το πρόβλημα με παράξενο τρόπο, όταν λένε μην πληρώσετε μισθούς για δύο μήνες», σημείωσε η κυρία Παναρίτη απαντώντας  σε ερωτήματα που δέχθηκε στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας του Deree, με θέμα την τεχνική των διαπραγματεύσεων.η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με το capital.gr η κυρία Παναρίτη είπε ότι υπάρχουν τρία ουσιαστικά προβλήματα σε σχέση με την κρίση:

-Το πρώτο είναι τα αίτια της κρίσης που δεν διορθώσαμε, δεν κάναμε τίποτα για τις συντεχνίες, που συνεχίζουν ακάθεκτες. Δυστυχώς η χώρα δεν παράγει τίποτα.

-Δεύτερον δημιουργήσαμε περισσότερο χρέος και συνεχίζουμε να μην παράγουμε.

-Τρίτον δεν έχουμε χάσει απλώς παραγωγικότητα αλλά έχουμε χάσει τους νέους ανθρώπους. Στην Ελλάδα υπάρχει μια δημογραφική βόμβα οι νέοι 18-24 είναι μόλις 250 χιλιάδες αυτό είναι το χειρότερο πρόβλημα.

Η σύμβουλος του κ. Βαρουφάκη, ακόμη, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περικοπής των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται

«Είναι ντροπή να βγαίνουν συνταξιούχοι στα 45 ή ακόμη και στα 56, υπάρχουν ακόμη και σήμερα συνταξιούχοι στα 45, αυτό πρέπει να σταματήσει», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την κυρία Παναρίτη, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας λειτουργούν ως τραπεζικοί υπάλληλοι και τέλος χαρακτήρισε τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γραφειοκράτες που έχουν στόχο την έκδοση των προϋπολογισμών για τα δάνεια που έχουν να δώσουν.

Πολλές φορές η συμπεριφορά των εκπροσώπων των Θεσμών είναι απαξιωτική είπε ακόμα η κυρία Παναρίτη, σημειώνοντας πως ίσως αυτό να οφείλεται στις πρώτες μέρες της διαπραγμάτευσης, το 2010, όταν οι τεχνοκράτες έβρισκαν τους Έλληνες «αδιάβαστους», κι αυτό είναι κάτι που δεν έχουν ξεχάσει ακόμα.

Τέλος, η κυρία Παναρίτη, προέβλεψε ότι το πλεόνασμα θα κλείσει τελικά το  0,6%, αντί του 1,5%, επισημαίνοντας πως χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αναφέροντας ως παράδειγμα τις «κραυγαλέες» περιπτώσεις πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ (322)

Άγγελος

Όσον αφορά το ηχητικό σχόλιο η Παναρίτη δεν γνωρίζει ελληνικά και συντακτικό. Εφ'όσον η αναφορά είναι έγινε πρίν το 2015 πώς ο μπαρούφ αναφώνησε ντροπή?.

nick

γιατι οχι?οτι καλυτερο εχω ακουσει!

nikos

poli sosti idea ala ke sintaksis dio mines ke kafarisame poli sosto metro

γιαννης

Το έχει συνειδητοποιήσει κανένας ότι με την περικοπή του εφάπαξ ο κάθε συνταξιούχος χάνει 1-2 χρόνια σύνταξη και από εκεί και ύστερα πληρώνεται για τους 4 μήνες του χρόνου αφού έχασε το 50% έχασε 6 μήνες και 2 μήνες Χριστούγεννα,Πάσχα,άδεια.

Αξιοπρέπεια ήλθε

Πιπέρι στο στόμα! Να μην δώσουν μισθούς στους δημόσιους? Οι ιδιωτικοί που είναι από 6 μήνες και πάνω απλήρωτοι και δουλεύουν νυχθημερόν είναι κατώτερης κατηγορίας άνθρωποι φαίνεται. Τελικά ο φασισμός μάλλον έχει δύο πλευρές και αυτός είναι τα δύο άκρα. Την στιγμή που η πλειονότητα των ιδιωτικών υπαλλήλων δεν ξέρουν τί θα γίνει την επόμενη μέρα, αν θα πληρωθούν αύριο, αν θα απολυθούν αύριο, αν θα μπορέσουν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, κάποιοι προσλαμβάνουν τα κομματόσκυλα της ΕΡΤ! αυτή είναι η αριστερά και η αξιοπρέπεια της. Όλα ισοπέδωση, με μπαταχτσίδικη λογική του φραπέ και της ψευτομαγκιάς και άπλ(υ)ετη υποκρισία σε φόντο ψευτοπροοδευτικού νεοπλουτισμού. Φοβάμαι πως γυρίζουμε πίσω στην παρακμή του 80 χωρίς επιστροφή και ακόμη μία εθνική καταστροφή είναι προ των πυλών.

Kάτια

Συμφωνώ και επαυξάνω! Μόνο οι ψηφοφόροι τους (όλο το παλιό πασόκ) έχει σημασία γι αυτούς. Το μόνο τους μέλημα είναι οι καθαρίστριες (που παίρνανε 2 χιλιαρικα το μήνα ), οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και της ΔΕΗ και οι αυξησεις τους, και οι 40.000 δημόσιοι που μονιμοποιήσανε. Κρίμα για τον Τσίπρα, ένας νέος άνθρωπος να λειτουργεί με τόσο παλαιοκομματικές συμπεριφορές.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ

Πρώτα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ ενάντια σε οτιδήποτε Ευρωπαικό, υπουργούς,φορείς,κόμματα, πρόσωπα για να δημιουργήσουν αντιευρωπαικό κλίμα στους οπαδούς τους και στην κοινή γνώμη, και ύστερα σιωπηλά , σιωπηλα τις πέρνουν πίσω μέσω ανακοινώσεων.Όλα αυτά για να έχουν αύριο το ΑΛΛΟΘΙ για αυτό που έχουν στο μυαλό τους.

παρε να χεις

επανασύσταση δημοτικής αστυνομίας απο σύριζα για να μαζέψουν λεφτουδάκια Μπουταρης και Καμινης!!!!!!!!!!!!

Swiss

Στην αρχή 1-2 μισθοί !!! Μετα μειώσεις μισθών στο μισό !!!! Άντε με το καλό !!!

Swiss

Επιτέλους δικαίωση !!!!!! Οι αλήθεια πονάει !!!!

ΕΤΣΙ ΦΑΓΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 30% ΤΟΥ ΑΕΠ.===========ΠΕΡΙΠΟΥ 60 ΔΙΣ.===========ΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΝ ΤΟ 10% ΕΙΧΑΜΕ 6 ΔΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ =============40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ==========ΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ==========ΕΤΣΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

3fa9d1f6d17c9b1ecfe58b52fb588169_XL

Μειωμένη κατά 1,3 εκατ. θέσεις εμφανίζεται η ζήτηση στα περιφερειακά αεροδρόμια για τη θερινή σεζόν με βάση τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων από πλευράς των εταιρειών γεγονός το οποίο αποτυπώνει κι ένα πρώτο σημάδι για την τάση της αγοράς, μετά το θετικό σερί των τελευταίων ετών για τον ελληνικό τουρισμό. 

ee1b877e4ccd9ec89cd3513db26077d0_XL

Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών με δύο σταθμούς, το έτος 2037 και ενδιάμεσο το 2027, ολοκληρώνει μέσα στο Μάρτιο το υπουργείο Υποδομών, περιλαμβάνοντας σημαντικές τομές στο σύνολο των συνδυασμένων μεταφορών, τις ακτοπλοϊκές μεταφορές, τα λιμάνια, τα εμπορευματικά κέντρα, τις σιδηροδρομικές υποδομές, τις διεθνείς συνδέσεις και τις οδικές μεταφορές.