Πώς οι υπερκαλύψεις των αυξήσεων στις τράπεζες δίνουν αξία στα warrants

Πώς οι υπερκαλύψεις των αυξήσεων στις τράπεζες δίνουν αξία στα warrants

Επόμενο βήμα οι δημόσιες προτάσεις για τα warrants που επιταχύνουν τις νέες μειώσεις ποσοστών του ΤΧΣ στις τράπεζες

Πώς οι υπερκαλύψεις των αυξήσεων στις τράπεζες δίνουν αξία στα warrants
Η ημερομηνία διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών Alpha Bank και Πειραιώς και η ημερομηνία εξόδου του Δημοσίου στις αγορές αποτελούν τα δυο ορόσημα  για την οδό Αθηνών πριν από τις κρίσιμες Ευρωκλογές, μετά την πρωτοφανή παροχή ρευστότητας τη περασμένη Δευτέρα.

Κυριολεκτικά μέσα σ' ένα απόγευμα δυο ελληνικές τράπεζες ζήτησαν και  έλαβαν κεφάλαια 3  δισ. ευρώ, όταν ολόκληρο το 2013 οι συνολικές εισροές ήταν 2,3 δισ. ευρώ. Μέσα σ' ένα απόγευμα, οι ξένοι διοχέτευσαν ρευστότητα κατά 30% υψηλότερη από τις ετήσιες εισροές του 2013 κι αυτό γιατί οι ελληνικές τράπεζες αποτελούν το απόλυτο επενδυτικό προϊόν για να παίξουν την ανάκαμψη.  

Κλείσιμο
Κατά κοινή ομολογία επίσης είναι ξεκάθαρο ότι, οι τιμές διάθεσης αποτελούν επιτυχία του management των δυο τραπεζών, καθώς πραγματοποιήθηκαν σε μικρό discount έναντι των  χρηματιστηριακών τιμών και υψηλότερα από τις πρώτες αυξήσεις στις οποίες συμμετείχε το ΤΧΣ.

Πριν από τις αυξήσεις κεφαλαίου Έλληνας θεσμικός επενδυτής τόνιζε στο Newmoney.gr ότι “ Η επιτυχία  των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών θα είναι να πείσουν τους ξένους για ένα  χαμηλότερο discount έναντι των χρηματιστηριακών τιμών”.  Όπερ και εγένετο. Η Alpha bank έδωσε τις μετοχές στα 0,65 ευρώ, δηλαδή μ ένα discount μόλις 7%, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς κλείνει τις μετοχές με μια τιμή 1,76-1,77 ευρώ που αποτελεί ένα discount 11,9% από την τιμή των 2,01 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης