Στουρνάρας: Ευθύνες και στην Τρόικα για τις καθυστερήσεις

Στουρνάρας: Ευθύνες και στην Τρόικα για τις καθυστερήσεις

Δουλεύουμε σκληρά ενόψει του Eurogroup είπε ο υπουργός - Οι δανειστές δεν θέτουν το θέμα των ομαδικών απολύσεων διαβεβαιώνει η κυβέρνηση

Στουρνάρας: Ευθύνες και στην Τρόικα για τις καθυστερήσεις
Στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου, το μεσημέρι του Σαββάτο, παρευρέθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Βασικό θέμα στην ατζέντα της συνάντησης ήταν το θέμα της οικονομίας και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, με τον Γιάννη Στουρνάρα να εμφανίζεται αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας, καθώς, όπως είπε, δεν απομένει πολύς χρόνος. Στο τραπέζι των συζητήσεων, μεταξύ άλλων, τέθηκαν όλες οι πολιτικές εξελίξεις, η πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, καθώς και οι διπλές κάλπες των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε: «Δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο Eurogroup», ενώ διευκρίνισε πως οι ευθύνες για τις καθυστερήσεις αποδίδονται «και σε αυτούς (σ.σ. στα μέλη της Τρόικας) αλλά και σε εμάς».

Κλείσιμο
Ο κ. Στουρνάρας απάντησε και στις επικρίσεις του επιτρόπου Όλι Ρεν, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για καθυστερήσεις, τονίζοντας ότι λάθη έχουν γίνει και από τις δύο πλευρές.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε πως όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι η χώρα θα μπορεί με ασφάλεια να βγει στις αγορές αρκετά πριν το τέλος του 2014, ενώ σε ό,τι αφορά στις ομαδικές απολύσεις άλλος παράγοντας διαβεβαίωσε πως οι δανειστές δεν θέτουν τέτοιο θέμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης