Αντικειμενικές αξίες: Κάθε αγοραπωλησία ακινήτου θα επηρεάζει το σύστημα τιμών

Αντικειμενικές αξίες: Κάθε αγοραπωλησία ακινήτου θα επηρεάζει το σύστημα τιμών

Το νέο σύστημα που θα προσδιορίζει τις τιμές που βλέπει η εφορία - Η νέα βάση δεδομένων του ΥΠΕΘΟ - Πως μπορείτε να βρείτε σήμερα την τιμή ενός ακινήτου

akinita_athina
Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και με στοιχεία από την αγορά θα αναπροσαρμόζονται οι αντικειμενικές στα επίπεδα των εμπορικών αξιών. Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σχεδιάζει μια νέα βάση δεχόμενων που, ανά τακτά διαστήματα, θα πραγματοποιεί αυτόματη αναπροσαρμογή των φορολογητέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στα επίπεδα των πραγματικών τιμών της κτηματαγοράς.

Το σύστημα, το οποίο θα ονομάζεται Μητρώο Ακινήτων, θα συλλέγει πληροφορίες για τις διακυμάνσεις των τιμών των ακινήτων στην αγορά και θα προσαρμόζει το ύψος των φορολογητέων αντικειμενικών τιμών ζώνης ανά τετραγωνικό μέτρο σε τέτοια επίπεδα, ώστε οι τελικές φορολογητέες αξίες που θα προκύπτουν να ταυτίζονται με τις εμπορικές τιμές.

Έτσι, όλοι οι φόροι στην κατοχή και την απόκτηση ακινήτων, όπως ο ΕΝΦΙΑ, και οι φόροι μεταβιβάσεων, δωρεών, γονικών παροχών και κληρονομιών, θα υπολογίζονται πλέον με βάση φορολογητέες αξίες πλήρως προσαρμοσμένες στις εμπορικές τιμές των ακινήτων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις: Ο Κάρολος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία μετά το unfair - Δείτε το τετ α τετ με τον Σούνακ

Το σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα» - Η μυστηριώδης πνευμονία που ξεκίνησε στην Κίνα εμφανίστηκε σε ΗΠΑ και Ευρώπη


Meteo: Ο θερμότερος Νοέμβριος των τελευταίων 15 ετών σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Κρήτη και νησιά του Αιγαίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης