Μεταβιβάσεις ακινήτων: Πώς γίνονται γρηγορότερες με την κατάργηση του πιστοποιητικού ΤΑΠ

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Πώς γίνονται γρηγορότερες με την κατάργηση του πιστοποιητικού ΤΑΠ

Αλλάζουν τα πάντα στους χρόνους και τις διαδικασίες για γονικές παροχές, κληρονομιές και αγοροπωλησίες ακίνητων - Τα νέα δεδομένα για τον «φάκελο του ακινήτου»

akinita_air
Από τον ένα χρόνο περίπου παίρνει μια μεταβίβαση ακινήτου οι 5 με 6 μήνες αφορούν στην έκδοση πιστοποιητικού μη οφειλής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ). Και όταν αυτό εκδίδεται, μετά από πολλούς μήνες έχουν πάψει να ισχύουν τα υπόλοιπα δικαιολογητικά της μεταβίβασης (βεβαιώσεις μηχανικού πιστοποιητικά πληρότητας, φορολογικές ενημερότητας κ.λπ.) προκαλώντας νευρική κρίση σε συμβολαιογράφους και πωλητές.

Το ΤΑΠ εισπράττεται από τους δήμους κυρίως μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και πρέπει να έχει εξοφληθεί για να προχωρήσει μια μεταβίβαση ακινήτου (αγοραπωλησία, γονική παροχή δωρεά η κληρονομιά).

Πρόκειται για μια βεβαίωση που είχε καταργηθεί το 2014, αλλά επανήλθε το 2017 επί ποινή μάλιστα ακυρότητας του συμβολαίου, δυσχεραίνοντας έτι περαιτέρω τις μεταβιβάσεις ακινήτων, που ήδη απαιτούν σωρεία πιστοποιητικών και συνεπώς πολύμηνη καθυστέρηση!

Με την κατάργηση του της βεβαίωσης μη οφειλής ΤΑΠ ο χρόνος για μια μεταβίβαση μπορεί να μειωθεί ακόμα και στο μισό, αφού αγοραστές, πωλητές , γονείς παιδιά κλπ δε χρειάζεται να μαζεύουν όλο την αναγκαία «χαρτούρα» για να πάρουν έγκριση από του δήμους και να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα το κρίσιμο διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ - Φόβοι για γενίκευση της σύγκρουσης με το Ισραήλ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα μέχρι την Κυριακή - Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Η μάχη των τρολ, η σιωπή από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ανεβοκατέβασμα των αναρτήσεων από την «Νταλαούρα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης