Στον δεξαμενισμό του «OLYMPIA.GR» στο Νεώριο

Στον δεξαμενισμό του «OLYMPIA.GR» στο Νεώριο

Ο ελληνικός εφοπλισμός στηρίζει τα ναυπηγεία της Σύρου τα οποία εξυπηρετούν πάνω από 100 πλοία τον χρόνο, με τη λίστα αναμονής να μεγαλώνει συνεχώς

olympia-neorio-5
Η προσπάθεια που γίνεται για την αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα. Η πρώτη παγκοσμίως σε πλοιοκτησία ναυτιλία, η ελληνική, δεν νοείται να μην έχει ανταγωνιστικά, στο μέτρο του δυνατού, ναυπηγεία. Στο Νεώριο της Σύρου έγινε η αρχή και ακολουθούν η Ελευσίνα και ο Σκαραμαγκάς.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ερμούπολη, «στο Νεώριο δόθηκε η μεγάλη μάχη για τα ελληνικά ναυπηγεία. Αν δεν πετύχαινε το εγχείρημα, δεν θα έπαιρναν σειρά η Ελευσίνα και ο Σκαραμαγκάς».

Το Νεώριο εξυπηρετεί πλέον 100 πλοία τον χρόνο, με τη λίστα αναμονής να είναι μεγάλη. Χαίρει της στήριξης του ελληνικού εφοπλισμού, ο οποίος στέλνει προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα πως «όταν θέλουμε, μπορούμε».
Πήρα την απόφαση να επισκεφθώ τις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου κάνοντας ένα βήμα παραπάνω από τις προηγούμενες φορές. Ανέβηκα σε ένα φορτηγό πλοίο που έκανε τον πρώτο του δεξαμενισμό, κάτι σαν το πρώτο μεγάλο σέρβις του αυτοκινήτου σε ευρύτερη και πιο απλουστευμένη έννοια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξαν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο

Σε επιφυλακή οι αρχές για τον χιονιά - Όλα τα μέτρα που ισχύουν στην Αττική

Ο Παντσέρι «καίει» την Καϊλή και απαλλάσσει συνεργάτες του – Οργισμένη αντίδραση από την Εύα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης