Ελαφρώς χαμηλότερα οι τιμές ρεύματος για τον Δεκέμβριο

Ελαφρώς χαμηλότερα οι τιμές ρεύματος για τον Δεκέμβριο

Λίγο χαμηλότερα από τα 23,8 λεπτά αναμένεται η κρατική επιδότηση

reuma
Περίπου στα ίδια επίπεδα με τον Νοέμβριο κινούνται τελικά οι αρχικές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος που ανακοινώνουν οι προμηθευτές για τον Δεκέμβριο, με μια ελαφρά πτώση της τάξης του 4% συγκριτικά με τον Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, από 28,5 έως 39,8 λεπτά/kW κυμαίνονται οι τιμές των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος για το μήνα Δεκέμβριο

Αν και μειωμένες σε σχέση με το Νοέμβριο δεν αποτυπώνουν  πλήρως την υποχώρηση της τιμής αερίου και του κόστους ρεύματος στην χονδρεμπορική αγορά.

Η κρατική επιδότηση αναμένεται να κινηθεί λίγο χαμηλότερα από τα 23,8 λεπτά/kWh. 

Κλείσιμο
 Μέχρι τις 500 κιλαβατώρες κατανάλωσης, το κόστος θα ανέλθει σε 38 λεπτά (από 39,7 ευρώ τον προηγούμενο μήνα) και σε 39,2 ευρώ για την δεύτερη κλίμακα, μετά τις 500 κιλοβατώρες (από 40,9 ευρώ).

Θα υπάρξει δε μείωση της κρατικής επιδότησης η οποία το Νοέμβριο ήταν 0,238 λεπτά/KWh για τις μηνιαίες καταναλώσεις μέχρι 500 κιλοβατώρες. Το Δεκέμβριο η επιδότηση αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα των 21 με 22 λεπτών/KWh.

Η τελική τιμή που θα καταβάλουν οι καταναλωτές θα γίνει γνωστή μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για το ύψος των επιδοτήσεων του επόμενου μήνα. Οι επιδοτήσεις για τον Δεκέμβριο θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εντός της εβδομάδας.

Πρόκειται για τις φτηνότερες τιμές που έχουν ανακοινωθεί από τον Αύγουστο, δηλαδή από την έναρξη λειτουργίας του νέου μηχανισμού που αφαίρεσε την ρήτρα αναπροσαρμογής και υποχρεώνει τις εταιρείες ενέργειας να προβλέπουν τις τιμές του επόμενου μήνα.

Κατά πληροφορίες, μπορεί οι τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ρεύματος για το Δεκέμβριο να κινούνται πτωτικά, ωστόσο οι τελικές τιμές καταναλωτή που θα προκύψουν μετά τις επιδοτήσεις της κυβέρνησης θα παραμείνουν σταθερές.  Και αυτό διότι θα υπάρξει ισόποσο με τη μείωση των τιμών, ψαλίδι στην κρατική επιδότηση που απολαμβάνουν οι καταναλωτές.

Οι τιμές ανά εταιρεία

Η Protergia ανακοίνωσε χρέωση στα 36,8 λεπτά/KWh από 39,5 λεπτά/KWh το Νοέμβριο.

Ο Ήρωνας για τον Δεκέμβριο στο πρόγραμμα Generous Home ανακοίνωσε τελική τιμή με έκπτωση συνέπειας 20% 30,4 λεπτά/KWh, ενώ χωρίς την έκπτωση συνέπειας η χρέωση είναι 38 λεπτά/KWh.

Η Elpedison για το πρόγραμμα Electricity Home Dey ανακοίνωσε χρέωση 35 λεπτά/KWh από 38 λεπτά/KWh το Νοέμβριο. Για το πρόγραμμα Elpedison Συνέπεια Day με πάγιο 5 ευρώ η χρέωση διαμορφώνεται στα 32,27 λεπτά/KWh.

Η NRG ανακοίνωσε τιμή στα 38,9 λεπτά/KWh και στο πρόγραμμα Prime τιμή 31,9 λεπτά/KWh.

Η Watt + Volt ανακοίνωσε χρέωση στα 38,9 λεπτά/KWh από 40,6 λεπτά/KWh.

Η Φυσικό Αέριο ανακοίνωσε αρχική τιμή στα 31,8 λεπτά/KWh αλλά με την έκπτωση συνέπειας κατεβαίνει στα 29,8 λεπτά/KWh.

Η Volton ανακοίνωσε τιμή στα 36,67 λεπτά/KWh ενώ η ΕΛΙΝ ανακοίνωσε τιμή στα 28,5 λεπτά/KWh από 39,5 λεπτά/KWh τον Νοέμβριο για το πρόγραμμα Power On Home Comfort.


Ειδήσεις σήμερα:

Πρόσωπα κύρους στο «τιμόνι» της Κιβωτού για να μην κλείσει

Κιβωτός του Κόσμου: Το μεσημέρι η ανακοίνωση της νέας διοίκησης

Ρόδος: «Έτσι έκανα τους τέσσερις φόνους» - Η ομολογία της 45χρονης οικιακής βοηθού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης