Άδωνις Γεωργιάδης: «Μην περιμένετε με μαγικό τρόπο να μην υπάρχουν αυξήσεις» - Σύσκεψη την Τετάρτη με εκπροσώπους της αγοράς

Άδωνις Γεωργιάδης: «Μην περιμένετε με μαγικό τρόπο να μην υπάρχουν αυξήσεις» - Σύσκεψη την Τετάρτη με εκπροσώπους της αγοράς

«Σκοπός μας είναι να δούμε τι είναι αύξηση λογική, τι δεν μπορεί να αποφευχθεί και τι είναι υπερβολικό»

adonis-georgiadis-afxisis
Στο κύμα των αυξήσεων που καταγράφεται σε αρκετά προϊόντα αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, το πρωί της Δευτέρας (3/10) τονίζοντας «μην περιμένετε με έναν μαγικό τρόπο να μην υπάρχουν».

«Η περίπτωση να μην έχουμε αυξήσεις στον πλανήτη τον Οκτώβριο του 2022, μην περιμένετε με έναν μαγικό τρόπο να μην υπάρχουν. Αυτό που προσπαθούμε είναι, να αφαιρέσουμε το κομμάτι της αισχροκέρδειας» εξήγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι την Τετάρτη (5/10) θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους όλης της αγοράς: «Σκοπός μας είναι να δούμε τι είναι αύξηση λογική, τι δεν μπορεί να αποφευχθεί και τι είναι υπερβολικό».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnc3tim7ey89)


Κληθείς να τοποθετηθεί για τις καταγγελίες ότι πολλά προϊόντα βρίσκονται σε χαμηλότερη τιμή αλλά μικρότερη ποσότητα στα ράφια ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ελέγχων της ΔΙΜΕΑ εδώ και δύο εβδομάδες. «Στα προϊόντα που έχουμε θεσπίσει πλαφόν κέρδους, κάποιοι μείωσαν την ποσότητα. Είναι παράνομο, οι έλεγχοι που κάνουμε με τη ΔΙΜΕΑ είναι εστιασμένοι σε αυτό που γίνεται. Η εταιρεία άλλαξε τη συσκευασία, η εταιρεία ελέγχεται», σημείωσε σχετικά, επισημαίνοντας ότι, «μεσολαβεί μεγάλος χρόνος μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα και να μπει το πρόστιμο».

Κλείσιμο
Όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στους πληθυσμιακούς όρους για την επιδότηση της θέρμανσης, ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι είναι ζήτημα του υπουργείου Οικονομικών, και πρόσθεσε ότι «αναλόγως του πώς θα πάει ο χειμώνας, επανεξετάζεται κάθε μέτρο».

Σε ερώτημα, τέλος, για την επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης, η οποία «κόπηκε», με αποτέλεσμα η τιμή του να ξεπεράσει αυτήν της βενζίνης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε ότι, «το πετρέλαιο κίνησης, χωρίς την επιδότηση, είναι χαμηλότερα σε σχέση με τον Μάιο και τον Ιούνιο. Κρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών ότι δεν υπάρχει περιθώριο επιδότησης, αν δούμε ότι ανεβαίνουν τα καύσιμα, θα το ξαναδούμε».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ερντογάν στην Πράγα με τους κανόνες Ευρώπης και Ελλάδας

Τραγωδία στην Ινδονησία: Πρώτα πέθαναν δυο αστυνομικοί και μετά ρίξαμε τα δακρυγόνα, λένε οι αρχές

Νέος κρατικός προϋπολογισμός με φιλόδοξους στόχους και αστάθμητους παράγοντες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης