Πώς θα κερδίσουν τις εκπτώσεις φόρου που έχασαν 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

Πώς θα κερδίσουν τις εκπτώσεις φόρου που έχασαν 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

Οδηγίες για να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν στη «δήλωση Covid» ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέστησαν μείωση ενοικίου 40%

enoikia-meiosi-epistrofi
Περίπου 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι κατά τους μήνες Μάρτιο-Αύγουστο 2020 υποχρεώθηκαν να εισπράξουν μειωμένα κατά 40% τα ενοίκια που είχαν συμφωνήσει με τους μισθωτές τους αλλά δεν έλαβαν τις εκπτώσεις φόρου που δικαιούνται, επειδή υπέπεσαν σε σοβαρά λάθη ή παραλείψεις κατά την ηλεκτρονική συμπλήρωση και υποβολή των Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης ή των Δηλώσεων εισοδηματικής απώλειας (των «Δηλώσεων Covid»), έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου να υποβάλουν διορθωτικές δηλώσεις και να κατοχυρώσουν τις εκπτώσεις φόρου.

Οι εν λόγω ιδιοκτήτες λαμβάνουν αυτές τις ημέρες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) στους λογαριασμούς τους, στο TAXISnet, ειδοποιήσεις με συγκεκριμένες οδηγίες για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν ώστε, με την υποβολή των διορθωτικών Δηλώσεων Μίσθωσης ή και «Δηλώσεων Covid» για τους μήνες Μάρτιο έως Αύγουστο 2020, να αποκαταστήσουν τα όποια λάθη ή παραλείψεις διέπραξαν και να επωφεληθούν εκπτώσεων φόρου που ισοδυναμούν με το 20% του 60% των κανονικών ποσών των μηνιαίων ενοικίων.

Από τη στιγμή που θα επανυποβάλουν τις δηλώσεις μίσθωσης ή και τις δηλώσεις Covid χωρίς λάθη ή παραλείψεις, θα κατοχυρώσουν τις εκπτώσεις φόρων που δικαιούνται και τα ποσά των εκπτώσεων αυτών θα αφαιρεθούν είτε από τις επόμενες μηνιαίες δόσεις του ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2020 που λήγουν τους μήνες Δεκέμβριο 2020, Ιανουάριο 2021 και Φεβρουάριο 2021 είτε από άλλες φορολογικές οφειλές που θα ακολουθήσουν τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Με εγκύκλιο του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. Γ.Πιτσιλή, η οποία εκδόθηκε και απεστάλη ήδη στις Δ.Ο.Υ., τις λοιπές εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους εμπλεκόμενους φορείς, παρέχονται οι ακόλουθες 10 οδηγίες για τον ορθό τρόπο υποβολής των διορθωτικών δηλώσεων:

Στις περιπτώσεις για τις οποίες δεν έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» θα πρέπει η εν λόγω δήλωση να προηγηθεί της υποβολής «Δήλωσης Covid».
Η περίπτωση αυτή καταλαμβάνει και τις συμφωνίες μίσθωσης που είχαν συναφθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 2014 καθώς και τις περιπτώσεις αναπροσαρμογής του μισθώματος.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης