Flexfin: Ο πιο πολύτιμος συνεργάτης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Flexfin: Ο πιο πολύτιμος συνεργάτης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Στην περίοδο που διανύουμε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δυσκολεύονται λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας και αναζητούν έξυπνες και άμεσα διαθέσιμες λύσεις χρηματοδότησης. Το μοντέλο του factoring μπορεί να τους εξασφαλίσει πολύτιμη ρευστότητα, ιδιαίτερα όταν υπηρετείται από μια αξιόπιστη και πρωτοπόρα εταιρεία.

Screenshot_8
Sponsored Content

Το μικρό μέγεθος της πλειονότητας των ελληνικών επιχειρήσεων αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη και στον εξωστρεφή προσανατολισμό τους. Στο φαύλο αυτό κύκλο, η έλλειψη πρόσβασης σε ρευστότητα παίζει καταλυτικό ρόλο. Ακριβώς σε αυτή την περιορισμένη ρευστότητα όμως, δύο παιδικοί φίλοι είδαν την επιχειρηματική ευκαιρία που βρίσκεται στην καρδιά του εγχειρήματός τους.

Η Flexfin είναι καρπός της συνεργασίας δύο έμπειρων οικονομικών στελεχών, του Δημήτρη Βρανόπουλου και του Αλέξανδρου Κελαϊδίτη, που κοίταξαν σε βάθος τις ανάγκες των εγχώριων επιχειρήσεων και αποφάσισαν να αποτολμήσουν κάτι φιλόδοξο: να δημιουργήσουν μια νέα εταιρεία που θα τις βοηθούσε να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ρευστότητας σε σχέση με τις εμπορικές τους συναλλαγές, μέσα σ’ ένα ασφαλές πλαίσιο πιστωτικού κινδύνου.

Κάπως έτσι προέκυψε η Flexfin, που ιδρύθηκε το 2019 με στόχο να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερες εταιρείες, ώστε στο μέλλον να γίνει σημείο αναφοράς στο χώρο του fintech και πυλώνας ανάπτυξης για την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας. Σκοπός της εταιρείας να παρέχει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ελληνικής και κυπριακής αγοράς πρόσβαση σε ρευστότητα, μέσω προεξόφλησης τιμολογίων ή factoring. Με απλά λόγια, προσφέρει άμεσα χρήματα σε επιχειρήσεις που αναγκάζονται να πωλούν με πίστωση πολλών μηνών.

Το ευέλικτο μοντέλο που κάνει τη διαφορά


Η Flexfin συνδυάζει την τεχνολογία με την παραδοσιακή προεξόφληση τιμολογίων. Απευθύνεται δηλαδή σε κάθε εταιρεία που έχει φερέγγυους πελάτες. Έτσι, δεν θέτει στους πελάτες της όρια ελάχιστου τζίρου ή αριθμού πελατών, δεν τους αποκλείει εξαιτίας της νομικής μορφής τους, δεν απαιτεί να έχουν καθαρό ιστορικό στον Τειρεσία και δεν ζητά αχρείαστες εξασφαλίσεις ή προσωπικές εγγυήσεις. Εξετάζει κάθε περίπτωση ξεχωριστά, δίνοντας την έμφαση πρωταρχικά στην ποιότητα της απαίτησης, δηλαδή του τιμολογίου.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι υπηρεσίες factoring που παρέχει είναι διαθέσιμες σε ένα πολύ μεγαλύτερο φάσμα επιχειρήσεων, οι οποίες στο παρελθόν δεν είχαν πρόσβαση σε τέτοια προϊόντα. Ταυτόχρονα, με έμφαση στις αρχές της ταχύτητας και της ευκολίας, η Flexfin αποσκοπεί στο να προσφέρει μια νέα, πιο φιλική εμπειρία στον πελάτη. Φιλοδοξεί να είναι ένα χρηματοδοτικό ίδρυμα που διευκολύνει, αντί να λειτουργεί ως πηγή προβλημάτων και καθυστερήσεων.

Κατ’ αρχήν, στοχεύει στο να ανταποκρίνεται σε αιτήματα χρηματοδότησης μέσα σε 2 εβδομάδες από την πρώτη επαφή, ενώ υφιστάμενοι πελάτες λαμβάνουν τα χρήματά τους την ίδια μέρα που τα αιτούνται. Ταυτόχρονα, κάθε πελάτης μπορεί να ανοίξει και να διαχειριστεί το λογαριασμό του, αλλά και να αιτηθεί χρηματοδότηση, από οπουδήποτε, ηλεκτρονικά, χωρίς ποτέ να χρειαστεί να πάει σε κατάστημα - κάτι που στη διάρκεια της πανδημίας έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Μάλιστα, την περίοδο αυτή όχι μόνο δεν έχει σταματήσει να δέχεται καινούριους πελάτες, αλλά έχει δει και μεγάλη αύξηση στη ζήτηση για τις υπηρεσίες της μιας και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι άνθρωποι της εταιρείας: «οι υπηρεσίες της Flexfin είναι ακριβώς ό,τι επιζητεί αυτόν τον καιρό η αγορά - ρευστότητα, εύκολα και γρήγορα, ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως».

Κάτι παραπάνω από factoring


Συμβαίνει συχνά εταιρείες με καλό πελατολόγιο αναγκάζονται να αποδέχονται μεγάλες περιόδους πίστωσης για να παρέχουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, περιμένοντας μήνες για να πληρωθούν. Η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί μεγάλα προβλήματα, μιας και η έλλειψη κεφαλαίου αποτελεί σύνηθες εμπόδιο στην ανάπτυξή τους.

Κλείσιμο
Μέσα από περαιτέρω διερεύνηση, οι άνθρωποι της Flexfin διαπίστωσαν ότι το πρόβλημα αυτό στην Ελλάδα ήταν ακόμη μεγαλύτερο απ’ ό,τι είχαν αρκετά υπολογίσει και ότι ο αριθμός εταιρειών που δεν είχε πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό ήταν πολλαπλάσιος από τις αρχικές εκτιμήσεις τους. Την ίδια στιγμή, οι τράπεζες δεν είχαν ούτε τη δυνατότητα ούτε την ευελιξία να εξυπηρετήσουν τη ζήτηση αυτή για μια σειρά από λόγους (αυξανόμενα κόκκινα δάνεια, πεπαλαιωμένες διαδικασίες κ.ά.)

Οι δύο ιδρυτές κατάφεραν να εξασφαλίσουν κεφάλαια ύψους σχεδόν 10 εκατ. ευρώ από ένα εξαιρετικό σύνολο μετόχων που περιλαμβάνει μια μεγάλη τράπεζα, εμπορικές εταιρείες, επιχειρηματίες από την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και στελέχη του τραπεζικού χώρου. Ο γύρος αυτός χρηματοδότησης αποτέλεσε έναν από τους μεγαλύτερους γύρους πρώτης χρηματοδότησης (seedround) στο χώρο των start-ups, πόσο μάλλον στην Ελλάδα.

Το καλοκαίρι του 2019 η Flexfin ΜΑΕ αδειοδοτήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος κι έγινε η μόνη ανεξάρτητη αδειοδοτημένη εταιρεία factoring στη χώρα μας. Έχοντας χτίσει μια δυναμική ομάδα στελεχών, ξεκίνησε να χρηματοδοτεί εταιρείες σε Ελλάδα και Κύπρο και μέχρι στιγμής έχει βοηθήσει δεκάδες προμηθευτές σούπερ μάρκετ, παρόχων τηλεπικοινωνιών και ενέργειας, αλυσίδων λιανικής, βιομηχανιών και άλλων, προσφέροντάς τους ρευστότητα. Γιατί όχι και στη δική σας; Συμπληρώστε σήμερα αίτηση στο https://gr.flexfin.eu/public/register-your-interest
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης