Ελληνας κροίσος πουλά γλυπτό του Giacometti για 100 εκατ. δολ.

Ελληνας κροίσος πουλά γλυπτό του Giacometti για 100 εκατ. δολ.

Η New York Post αποκαλύπτει πως ο Αλέκος Γουλανδρής είναι ο ιδιοκτήτης του έργου «το Αρμα» που πωλείται απόψε στη δημοπρασία του οίκου Sotheby’s 

Ελληνας κροίσος πουλά γλυπτό του Giacometti για 100 εκατ. δολ.
Ο μυστηριώδης ιδιοκτήτης του γλυπτού «το Αρμα» (Chariot), του Alberto Giacometti - το οποίο αναμένεται να πουληθεί στην αποψινή δημοπρασία του οίκου Sotheby’s για περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια είναι Ελληνας και είναι ο Αλέκος Γουλανδρής.

Την ταυτότητα του ιδιοκτήτη αποκάλυψε ο συντάκτης της «New York Post»
Richard Johnson. Ο διάσημος οίκος δημοπρασιών δεν αποκάλυψε το όνομα του ιδιοκτήτη του πανάκριβου έργου αρκέστηκε όμως να πει ότι το «Αρμα» «ανήκει στην ίδια διακεκριμένη ιδιωτική συλλογή εδώ και 40 χρόνια».

Σύμφωνα πάντα με τον Richard Johnson ο εφοπλιστής Γουλανδρής αγόρασε το γλυπτό το 1972 ένταντι του ποσού των 375.000 δολαρίων. Η τιμή μπορεί να ακούγεται μικρή αλλά πριν από 40 χρόνια πράγματα έτσι λειτουργούσαν.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τον Simon Shaw εκτιμητή έργων τέχνης του Sotheby's το συγκεκριμένο γλυπτό μπορεί να ξεπεράσει τα 100 εκατ. δολάρια καθώς: «Το 2010 το γλυπτό του Giacometti 'Homme qui marche' πωλήθηκε στα 104,3 εκατομμύρια δολάρια. Αρα θεωρούμε πως το τωρινό γλυπτό θα μπορούσε να πουληθεί σε μια τιμή άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων».

Ο συντάκτης της New York Post στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι το γλυπτό ανήκει στην εφοπλιστική οικογένεια Γουλανδρή αναφέρει: «Ο Γουλανδρής περνούσε το χειμώνα στο Γκσταντ της Ελβετίας και το καλοκαίρι στο Πόρτο Χέλι. Η οικογένεια Γουλανδρή, έχει ιδιαίτερη σχέση με την τέχνη. Μια ανιψιά του Βασίλη Γουλανδρή κατέθεσε μήνυση για την εξαφάνιση 83 πινάκων ζωγραφικής που ήταν μέρος της κληρονομιάς. Αυτοί οι πίνακες δεν ήταν καθόλου τυχαίοι, καθώς περιείχαν έργα των Πικάσο, Βαν Γκογκ, Ρενουάρ και Μονέ. Η οικογένεια έχει ακόμη πάρα πολλά έργα στην κατοχή της, ενώ στην Αθήνα , ήδη, έχουν ξεκινήσει εργασίες για τη δημιουργία ενός μουσείου».

Ο δημοσιογράφος τέλος εκτιμά πως τα 100 εκατομμύρια είναι λίγα για το συγκεκριμένο έργο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης