Κορωνοϊός – Αυστρία: Η Φιλαρμονική της Βιέννης αναβάλει την υπαίθρια «Συναυλία θερινής νυκτός»

Κορωνοϊός – Αυστρία: Η Φιλαρμονική της Βιέννης αναβάλει την υπαίθρια «Συναυλία θερινής νυκτός»

Ο κορωνοϊός έπληξε και την Φιλαρμονική της Βιέννης – Η Συναυλία θερινής νυκτός αναβάλλεται για τις 18 Σεπτεμβρίου – Μυστικό παραμένει το όνομα του μαέστρου 

vienna_orchestra
Αναβολή στην παραδοσιακή της υπαίθρια «Συναυλία θερινής νυκτός» αποφάσισε η Φιλαρμονική της Βιέννης, λόγω του κορωνοϊού.

Η αυστριακή ορχήστρα ανακοίνωσε ότι η συναυλία, που επρόκειτο να γίνει στους κήπους των θερινών ανακτόρων Σένμπρουν της Βιέννης,  στις 21 Μαΐου, αναβάλλεται για τις 18 Σεπτεμβρίου.

Η συναυλία μεταδίδεται από την ΕΡΤ και από άλλα τηλεοπτικά δίκτυα σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου. Ως εκ τούτου, η νέα ημερομηνία χρειάζεται οριστική επιβεβαίωση από τους αρμόδιους θεσμούς.

Μυστικό το όνομα του μαέστρου

Το πρόγραμμα της Συναυλίας, προβλέπει ως σολίστ τον διάσημο Γιόνας Κάουφμαν σε άριες των Ζουλ Μεσενέ, Έμεριχ Κάλμαν και Τζιάκομο Πουτσίνι. Το όνομα του μαέστρου που θα τη διευθύνει, 178 χρόνια από την ίδρυσή της, παραμένει μυστικό.

Η Συναυλία με ελεύθερη είσοδο, πραγματοποιείται, όπως συνέβαινε αδιάλειπτα και τα προηγούμενα δεκαέξι χρόνια, στους κήπους των πρώην θερινών ανακτόρων Σένμπρουν στην αυστριακή πρωτεύουσα, και την παρακολουθούν κατά μέσο όρο 100.000 επισκέπτες, μαζί με τις πολλές δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο.

Την πρωτότυπη υπαίθρια και με ελεύθερη είσοδο συναυλία, σε μία μοναδική για κάτι τέτοιο ατμόσφαιρα στην Ευρώπη, τους κήπους του Σένμπρουν, διοργανώνει η ίδια η Φιλαρμονική της Βιέννης.

Στόχος να αποκτήσει πρόσβαση το ευρύτερο κοινό

Κλείσιμο
Η Ορχήστρα ακολουθεί, όπως αναφέρει σχετικά, τους στόχους της πολιτιστικής πολιτικής της, να κάνει δηλαδή δυνατή την πρόσβαση ενός ευρύτερου κοινού στην κλασική μουσική, καθιερώνοντας την και σε ένα χώρο πέραν του μέχρι τώρα κοινού της.

Ενώ την πρώτη χρονιά πραγματοποίησης της συναυλίας, πριν από δεκαέξι χρόνια, αναμένονταν 25.000 επισκέπτες, τελικά προσήλθαν πάνω από 90.000 και πριν από οκτώ χρόνια (το 2012) ο αριθμός τους ξεπέρασε τις 140.000 (που αποτελεί το απόλυτο «ρεκόρ»).

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα πάνω από τρία δισ. άνθρωποι


Κορωνοϊός - Αυστρία: Υποψίες πως ένας εστιάτορας απέκρυψε την παρουσία του «κρούσματος μηδέν» στην Ευρώπη


Κορωνοϊός - Politico: «Αυτό είναι το αυστριακό χωριό που πλημμύρισε τον ιό στην Ευρώπη»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης