Τατόι: Προχωρά το σχέδιο αποκατάστασής του - Πρόταση Μενδώνη για ανάδειξη και του πρώην βασιλικού κτήματος στο Πολυδένδρι

Τατόι: Προχωρά το σχέδιο αποκατάστασής του - Πρόταση Μενδώνη για ανάδειξη και του πρώην βασιλικού κτήματος στο Πολυδένδρι

Ποιοι υπουργοί συμμετέχουν στην επιτροπή υλοποίησης του έργου

tatoi
Τα θέματα της προσβασιμότητας του Κτήματος Τατοΐου με δημόσια Μέσα Μεταφοράς, της δασικής αναψυχής με ταυτόχρονη διαχείριση και προστασία του δάσους, καθώς και η αξιοποίηση των αγροτικών εκτάσεων για την αναβίωση της παραγωγικής δραστηριότητας αλλά και της αποκατάστασης και ανάδειξης του πρώην βασιλικού κτήματος στο Πολυδένδρι ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά την χθεσινή διϋπουργική επιτροπή για την αποκατάσταση και ανάδειξη του π. βασιλικού κτήματος Τατοϊου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής, τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, τους Υφυπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Ταχιάο, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά και τους Γενικούς Γραμματείς Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη και Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου, για την πρόοδο των εργασιών των έργων που εκτελεί το Υπουργείο Πολιτισμού στον ιστορικό πυρήνα του Κτήματος, καθώς και για τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής τους. Ακολούθησε από τους μελετητές παρουσίαση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, που εκπονήθηκε με χορηγία του Ιδρύματος Αθανασίου Λασκαρίδη, και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα μέχρι την έκδοση του ΠΔ.

Ktima_Polydentri_2
Το πρώην βασιλικό κτήμα στο Πολυδένδρι της Λάρισας


Κλείσιμο
Παράλληλα, η Υπουργός Πολιτισμού έθεσε το ζήτημα της παράλληλης αποκατάστασης και ανάδειξης του πρώην βασιλικού κτήματος στο Πολυδένδρι, εκτάσεως 35.000 στρ., το οποίο έχει περιέλθει, επίσης, στο Ελληνικό Δημόσιο- Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το Κτήμα Πολυδενδρίου περιέχει μεγάλο δασικό πλούτο και πολύ σημαντικές δυνατότητες αγροτικής ανάπτυξης, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχουν κτήρια της οθωμανοκρατίας, καθώς και άλλα που χρησιμοποιούσε η τέως βασιλική οικογένεια, προστατευόμενα από την αρχαιολογική νομοθεσία.

Ειδήσεις σήμερα:


ΣΥΡΙΖΑ: Οι τομεάρχες και αναπληρωτές τομεάρχες της ΚΟ - Έκπληξη ο Μπάρκας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η σπαρακτική συνομιλία 12χρονης με αυτισμό πριν την απαγάγει η Χαμάς - «Μαμά, βοήθησέ με»

Ηλεκτρονικός φάκελος ακινήτου: Μεταβιβάσεις εξπρές από 1η Νοεμβρίου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης